Hårsveisen «alle» kvinner liker

FAVORITT: David Beckhams vri på den tradisjonelle pompadouren slår an hos damene. Foto: Getty Images

David Beckham har hatt suksess med de fleste frisyrer både på og av fotballbanen. Britens nåværende manke virker imidlertid å være damenes favoritt.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Det amerikanske herremagasinet Esquire spurte noen av verdens fremste kvinnelige bloggere hvilken frisyre de foretrekker hos menn, og svarene virker nærmest overraskende enstemmig:

KJEKKAS: James Dean fotografert i 1955. Foto: GETTY IMAGES

Fem av fem spurte svarte på et eller annet vis at de foretrekker en moderne pompadour.

Les også:Disse produktene redder deg i sommer

Pompadouren fikk i sin tid sitt navn etter franskekongen Ludvig XVs elskerinne, Madame de Pompadour, og ble senere gjort populær blant menn av stjerner som Elvis Presley og James Dean.

Mer sommerinspirasjon?Her er sommerens fineste badetøy

Konseptet med frisyren var, og er, en bakovergredd og voluminøs pannelugg, med kortklippet og finkjemmet hår på sidene – selv om dagens utførelse ikke er langt nær like ekstrem som da kvinnene først trykket den til sitt bryst sent i det 18. århundre.

Les også:Dette gjør du når du får tynt hår

De siste fem årene har man kunne se mange forskjellige varianter av frisyren på den røde løperen, fra John Newman og Sam Smiths markante skille, til Justin Timberlake og David Beckhams mer naturlige sideskill.

Frisyren som faller damene i smak virker imidlertid å være nærmest Beckham og Timberlakes velfriserte manker – en frisyre enhver frisør bør ha få problemer med å gjenskape.

Dette gjør du:

Klipp: Be frisøren om å stusse sidene ned til en drøy centimeters lengde, og la det være igjen minst seks centimeter på toppen. Noe særlig kortere, og du vil slite med å gre panneluggen bakover.

Behandling: Bruk en hårspray med tekstur, etter å ha tørket håret kjapt med et håndkle. Bruk en hårføner og fingertuppene til å jobbe volum inn i panneluggen mens håret fortsatt er en smule vått. Avslutt med en liten mengde hårvoks, med litt glans og mye hold, for å få detaljene på plass.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Publisert: