Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Festklar på 1-2-3: Det perfekte 17. mai-antrekket

KJEKKAS: Jamie Dornan i det mest klassiske og anvendelige antrekket av alle: Blå dress og hvit skjorte. Foto: Getty Images

Her er antrekket som passer like godt i barnetoget som på sjampanjefrokost. Hint: Hold det så enkelt som mulig.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

17. mai er kan hende den største norske festdagen i året, og antrekket bør stå i stil. La svarte og grå kontordresser få henge i fred – dette er en dag for feiring.

MinMote.no - Norges største moteside

Dersom du ikke har gått til anskaffelse av bunad – det desidert kuleste antrekket en mann kan gå i, bare spør hvilken som helst jente – er den klassiske blådressen veien å gå.

Det er imidlertid et par huskeregler du bør merke deg:

17. mai 1

Dressjakke (pris for hel dress) fra SuitSupply. Foto: Produsenten

2525,-
Gå til butikk
17. mai 1

Dressbukse (pris for hel dress) fra SuitSupply. Foto: Produsenten

2525,-
Gå til butikk

Blå er den varmeste fargen

En god blådress til fest og moro bør ha en livaktig blåfarge. Velg bort de mørkeste marinefargede modellene, og se etter en dress med en kraftig, dyp blåfarge som står i kontrast til en kritthvit penskjorte. Passformen bør være smal, uten å bli stram, og buksebeinet bør akkurat falle over toppen av skohælen – på den måten tråkker du garantert ikke buksene i filler.

17. mai 2

Skjorte fra H&M. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
17. mai 2

Sko fra Zara. Foto: Produsenten

799,-
Gå til butikk

Enkelt og elegant

I løpet av det siste året har MinMote flere ganger oppfordret til å eksperimentere med fargerike skjorter og forskjellige typer sko til dress. På nasjonaldagen er det imidlertid en fordel å holde antrekket så klassisk som mulig. Husk: Dette antrekket skal være like passende når du spretter sjampanjen om morgenen som når du spiser familiemiddag med svigermor.

Slipp deg heller løs med tilbehøret: Et par solbriller eller en stilig klokke kan være nok til å heve antrekket fra standard til strålende.

Her har du fine dressko til under tusenlappen!

Velg en enkel hvit skjorte med smal spredning på snippen. På den måten fungerer skjorten like god både med og uten slips, og du kan tillate deg å droppe nakkepryden utover i de små nattetimer – la gjerne alle knappene være igjen. Et par sorte skinnsko med gummisåle tåler en lang dag med trasking, og blir ikke skadet av vanndammer og våte dansegulv på samme måte som en sko med skinnsåle.

17. mai 3

Slips fra Hermès. Foto: Produsenten

1800,-
Gå til butikk
17. mai 3

Sokker fra Falke. Foto: Produsenten

119,-
Gå til butikk

Legg penger i detaljene

Et slips til nesten to tusenlapper kan virke i overkant dyrt, og det finnes langt billigere modeller enn dette slipset fra den franske luksusgiganten Hermès. Kvaliteten på dette slipset skal du imidlertid lete lenge etter å finne igjen hos andre produsenter – bare den intense fargen i seg selv er nok til å sperre øynene opp. Kombinert med en kritthvit skjorte og en dypblå dress utgjør det røde slipset en klassisk og elegant fargekombinasjon som aldri vil gå av moten.

Gå ikke i fellen ved å trekke på deg de vanlige tennissokkene til et ellers perfekt antrekk. En tommelfingerregel blant dresskyndige er at sokkefargen skal stå til dressen, ikke til skoene. Et par bomullssokker i god kvalitet holder lenger, og bidrar til å holde deg tørr på beina gjennom dagen.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: