Mote

Knyte slips? Den eneste slipsknuten du trenger å kunne

KNYT DET SOM BECKHAM: David Beckham bruker ofte den klassiske four hand-knuten på slipset. Foto: Daniel Leal/AFP.

Forskere fra Sverige påstar at det finnes 250 000 måter å knyte et slips på. De tar feil.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Svenske forskere påstår ifølge Forskning.no at det finnes hele 266.682 forskjellige slipsknuter, men, akkurat som når de snakker om egne gullsjanser på ski, overdriver «söta bror».

STILSIKKER: Skuespiller Adam Scott bruker slips til så godt som alle antrekk, og går alltid for den klassiske four-in-hand-knuten. Foto: Getty Images

Vi i MinMote går med på at det finnes mange forskjellige måter å vikle et tøystykke på, men når det kommer til slipsknuter er det i grunn bare én du trenger å kunne: Four-in-hand-knuten.

Den enkleste og mest praktiske knuten av dem alle slår alltid an. Den litt asymmetriske formen er ikke for perfeksjonistisk, og den relativt smale knuten passer perfekt til moderne dresser med smale jakkeslag.

Går til alt

Four-in-hand-knuten er også så anvendelig at den kan brukes til de mest formelle dressene du har, og til en røff denimjakke. Se bare hvordan moteblogger Rainer John, mannen bak kontoen @thedressedchest, kombinerer alle sine antrekk med et smalt slips. Her i MinMote griper vi som regel etter et slips som står til bredden på jakkeslaget når vi skal pynte oss litt ekstra.

Trikset for å få til en flott four-in-hand-knute ligger ofte i forberedelsene. Start med å stille deg foran et speil. Et tips er å kneppe skjorten helt opp og brette opp kragen, slik at det er enklere å komme rundt nakken. La hendene være løse og ledige og unngå å ta for hardt i. En tommelfingerregel er at den smale siden skal være omtrent på midten av den brede delen av slipset. Enden av slipset skal slutte midt på beltespennen når du er ferdig med å knyte.

Slik gjør du

Foto: Line Møller/VG

1. Legg slipset rundt nakken. Ta den store slipsenden og kryss den over på den andre siden. Fortsett med den store slipsenden og ta den under den smale delen.

2. Legg den store enden over den smale igjen, før du tar den opp gjennom løkken rundt halsen.

3. Hold forsiktig fast i knuten i front, før du stikker den store slipsenden gjennom den.

4. Stram knuten forsiktig mot skjortekragen. Lag til en liten kløft rett under slipsknuten. Til slutt holder du igjen den smale delen og drar knuten mot kragen.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Publisert:

Les også

  1. MANN

    Tiårets best kledde mannlige kjendiser

  2. MANN

    Til herre: Vinterens beste toalettsaker

  3. MANN

    På moten igjen: Smale slips

Finn mer innhold om:

  1. Herremote

Relaterte artikler

MANN

På moten igjen: Smale slips

MANN

Slik velger du riktig dress til 17. mai

MANN

Hvordan knyte slips: Christopher Mørch Husbys beste tips

MANN

15 dressregler alle menn bør kunne

MANN

Alt du trenger til dressen – på budsjett

MANN

Dress eller smoking: Fem enkle huskeregler

MANN

Unngå disse dresstabbene på 17. mai