Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
Mann

Ti ting å bruke skattepengene på

Fått igjen på skatten? Dette er luksusvarene du kan flotte deg med i sommer.

 • Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Skattepenger 2

Reisesett fra Aesop. Foto: Produsenten

540,-
Skattepenger 2

Parfyme fra Tom Ford. Foto: Produsenten

ANNONSELENKE2625,-

Skattepengene er ofte en kjærkommen overraskelse når de deiser inn på konto. De fleste av oss – i hvert fall de som unngikk restskatt – får dosen i midten av juni. I kombinasjon med både lønn og feriepenger kan starten på ferien bli ganske så behagelig.

Om du ikke har store regninger å betale, eller dyre ferier i kalenderen, er dette det perfekte tidspunktet å unne seg det lille ekstra på. Her er luksusvarene vi drømmer om i sommer. Vi begynner med bildene i toppen av artikkelen.

Lukt ekstra godt

Parfyme, såpe, sjampo og ansiktsrens bør finnes i enhver manns toalettmappe. Med et reisesett fra Aesop er du klar for å føle deg på ditt beste selv på lange flyturer, og alle flaskene er naturligvis små nok til at de passerer gjennom sikkerhetskontrollen.

Tom Ford er jarlen av jåleri, og dét kommer deg til gode. En sommerlig parfyme som Neroli Portofino koster fletta, men er samtidig den billigste måten å få den franske rivieraen ned i toalettmappen. Om du synes parfymen er for sterk, finnes den også som Eau de Toilette, med noe mildere karakter.

Bli hagefestens DJ

skattepenger 5

Høyttaler fra Bang & Olufsen. Foto: Produsenten

4699,-
skattepenger 5

Solbriller fra Garrett Leight. Foto: Produsenten

2935,-

Bærbare høyttalere er nærmest den nye normen, og ingen gjør det bedre enn Bang & Olufsen når det kommer til design. Den spliter nye Beolit 17 spiller høyt nok til å fylle en stor bakgård, og kobler seg lett opp mot alle smarttelefoner. Bonus: Høyttaleren har utgang så du kan lade telefonen på stranda eller i parken.

Når sommersolen skinner på sitt sterkeste er også solbriller et absolutt «must». Amerikanske Garrett Leight tar utgangspunkt i klassiske former, og lager noen av de beste og mest behagelige solbrillene på markedet.

Få bedre morgener

skattepenger 4

Sko fra Common Projects. Foto: Produsenten

3499,-
skattepenger 4

Kaffetrakter fra Breville. Foto: Produsenten

2530,-

Nordmenn elsker kaffe, og en god kaffetrakter er en vital del av ethvert hjem. Brevilles Autogrind gjør det enklere enn noen gang å brygge en perfekt kopp. Trakteren både kverner og måler opp bønner for deg, og har i tillegg mulighet til å lage bare én kopp – så slipper du å lage en halvliter hver gang.

Etter en bedre frokost handler det om å komme seg ut i sola. Semskede skinnsko puster, og er både stilige og behagelige på samme tid. Common Projects har lenge vært våre favoritter når det gjelder hvite skinnsko, men modellen i brunt, semsket skinn med sorte detaljer står ikke tilbake for sine minimalistiske brødre. Disse passer like fint til shorts som til både jeans, chinos og dressbukser.

Unngå svetteringer

skattepenger 3

Piqué fra Sunspel. Foto: Produsenten

1125,-
skattepenger 3

Lommebok fra Gucci. Foto: Produsenten

3040,-

Ingen bruker bedre bomull enn Sunspel – en favoritt hos blant andre John Mayer. Vi liker spesielt godt piquétrøyene i perforert bomull, og smal passform. Bruk den i stedet for en klassisk dresskjorte, og du vil holde deg kjølig under dressjakken på varme sommerdager.

Selv om det meste på denne listen koster en god del, regner vi med at du trenger noe å oppbevare vekslepengene i. Gucci er årets store trendmerke, men styr unna t-skjorten «alle» har. En smal lommebok med plass til kun det mest nødvendige er perfekt for sommerdager når du vil reise lett.

Bli grillkonge

Skattepenger 1

Pizzaovn fra Kettle Pizza. Foto: Produsenten

850,-
Skattepenger 1

Karaffel fra Spartan Shop. Foto: Produsenten

1670,-

Sommer betyr grilling, og i år er det på tide å prøve seg på noe litt mer avansert enn Gilde Ostepølser. Kettlepizza gjør den klassiske kulegrillen til en vaskeekte pizzaovn – nå må du bare lære deg å få bunnen tynn nok.

Til god mat følger godt drikke. Gjør det lille ekstra ved å servere vin fra karaffel, fremfor å sette flasken rett på bordet.

Hva ønsker du deg i sommer? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Les også

 1. Slik rocker du den gyldne trusa

  14. juni 2017

 2. Triksene for å få dress-skjorten hvit igjen

  16. mai 2017

 3. Slik renser du dressen hjemme

  15. mai 2017

 4. Vårens fineste skinnsko for menn

  12. mai 2017

 5. Herremote: Vårens kuleste sneakers

  24. mars 2017

Relaterte artikler

MANN

Dette pakker vi til stranden i sommer

MANN

Vårens fineste skinnsko for menn

MANN

Dette pakker vi i toalettmappen i sommer

MANN

Dette pakker vi i toalettmappen i sommer

MANN

Høstens beste herresko på budsjett

MANN

Til herre: Våre favorittprodukter fra det siste tiåret

MANN

Ti stilige og praktiske bærenett til sommeren