Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik får du mest ut av dressen

Tre forskjellige måter å bruke festmånedens viktigste plagg på.

Dress til jul 1

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

Dress til jul 1

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

Desember er for mange en endeløs rekke mer eller mindre formelle tilstelninger. Julebord, skoleavslutninger, julaften, romjulsfest og nyttårsaften krever alle sitt av garderoben. Det kunne fort bli dyrt om man skulle stilt med splitter nytt antrekk til hver eneste fest, og derfor er dressen ditt beste våpen i høytiden.

Med utgangspunkt i den grå dressen i toppen av artikkelen, har MinMote satt sammen tre antrekk til julefeiringen, alt etter hvor formelt du ønsker å kle deg.

Julebord

Dress til jul 2

Sko fra Carmina. Foto: Produsenten

Dress til jul 2

Genser fra Zara. Foto: Produsenten

Dressen vi har valgt her er laget i flanell, et stoff som fint kan kombineres på mange måter. La dressjakken ligge hjemme, og kombiner dressbuksene med en genser i høytidens hovedfarge.

Et par Chelsea boots i glatt skinn – både brunt og sort – kan være vel så fine som klassiske dressko. Sørg bare for at skoene er nypussede og fri for skitt og smuss.

Romjulsfest

Dress til jul 4

Dress fra Drake's. Foto: Produsenten

Dress til jul 4

Sko fra Loake. Foto: Produsenten

Med dressbukse og -jakke i matchende farge er halve jobben gjort.

Styr unna «morsomme» slips, men spill gjerne på julens farger. I motsetning til Donald Trump foretrekker vi burgunder fremfor knallrødt – gjerne med en matt tekstur.

En debatt moteverden neppe blir ferdig med, er hvorvidt det er «innafor» å bruke brune sko til formelle anledninger, eller arrangementer på kveldstid. Her i MinMote ser vi ingen problemer med å bruke brune sko til alle døgnets tider, så lenge de er rene og pene. Fullfør antrekket med lysegrå sokker – husk at sokkene skal matche buksen, ikke skoene.

Nyttårsaften

Dress til jul 3

Bukse fra H&M. Foto: Produsenten

Dress til jul 3

Skjorte fra Eton. Foto: Produsenten

Nyttårsaften er en festkveld, så kle deg for anledningen. Bruk dressjakken som en blazer, i kombinasjon med sorte jeans. Sørg for at buksene virkelig er sorte, så ikke velg det mest utvaskede paret du eier.

En enkel hvit skjorte er pent nok i seg selv, men om du vil kan du fint knyte på deg et sort slips. Til sorte jeans fungerer sorte sko best, og både dressko og boots vil fungere fint til et slikt antrekk. Om du og dine tar nyttårsaften som en uformell fest, er det heller ingenting i veien for å bruke stilrene joggesko i sort eller hvitt skinn – men la nå for all del ankelsokkene ligge hjemme.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?