Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Slik får du mest ut av dressen

Dress til jul 1

Tre forskjellige måter å bruke festmånedens viktigste plagg på.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Dress til jul 1

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

3449,-
Gå til butikk
Dress til jul 1

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

3449,-
Gå til butikk

Desember er for mange en endeløs rekke mer eller mindre formelle tilstelninger. Julebord, skoleavslutninger, julaften, romjulsfest og nyttårsaften krever alle sitt av garderoben. Det kunne fort bli dyrt om man skulle stilt med splitter nytt antrekk til hver eneste fest, og derfor er dressen ditt beste våpen i høytiden.

Julebord menn 1
MANN

Tre alternative festantrekk

Med utgangspunkt i den grå dressen i toppen av artikkelen, har MinMote satt sammen tre antrekk til julefeiringen, alt etter hvor formelt du ønsker å kle deg.

Julebord

Dress til jul 2

Sko fra Carmina. Foto: Produsenten

3570,-
Gå til butikk
Dress til jul 2

Genser fra Zara. Foto: Produsenten

499,-
Gå til butikk

Dressen vi har valgt her er laget i flanell, et stoff som fint kan kombineres på mange måter. La dressjakken ligge hjemme, og kombiner dressbuksene med en genser i høytidens hovedfarge.

Et par Chelsea boots i glatt skinn – både brunt og sort – kan være vel så fine som klassiske dressko. Sørg bare for at skoene er nypussede og fri for skitt og smuss.

Romjulsfest

Dress til jul 4

Dress fra Drake's. Foto: Produsenten

1522,-
Gå til butikk
Dress til jul 4

Sko fra Loake. Foto: Produsenten

2799,-
Gå til butikk

Med dressbukse og -jakke i matchende farge er halve jobben gjort.

Styr unna «morsomme» slips, men spill gjerne på julens farger. I motsetning til Donald Trump foretrekker vi burgunder fremfor knallrødt – gjerne med en matt tekstur.

MANN

Sjekk det elleville slips-trikset

En debatt moteverden neppe blir ferdig med, er hvorvidt det er «innafor» å bruke brune sko til formelle anledninger, eller arrangementer på kveldstid. Her i MinMote ser vi ingen problemer med å bruke brune sko til alle døgnets tider, så lenge de er rene og pene. Fullfør antrekket med lysegrå sokker – husk at sokkene skal matche buksen, ikke skoene.

Nyttårsaften

Dress til jul 3

Bukse fra H&M. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
Dress til jul 3

Skjorte fra Eton. Foto: Produsenten

1199,-
Gå til butikk

Nyttårsaften er en festkveld, så kle deg for anledningen. Bruk dressjakken som en blazer, i kombinasjon med sorte jeans. Sørg for at buksene virkelig er sorte, så ikke velg det mest utvaskede paret du eier.

En enkel hvit skjorte er pent nok i seg selv, men om du vil kan du fint knyte på deg et sort slips. Til sorte jeans fungerer sorte sko best, og både dressko og boots vil fungere fint til et slikt antrekk. Om du og dine tar nyttårsaften som en uformell fest, er det heller ingenting i veien for å bruke stilrene joggesko i sort eller hvitt skinn – men la nå for all del ankelsokkene ligge hjemme.

Publisert:

Finn mer innhold om: