Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik hindrer du skjegget fra å klø

PÅ GAMLEMÅTEN: Skjeggpleie er viktig for å unngå kløe og irritert hud. Her tester MinMotes journalist barbering på gamlemåten.
PÅ GAMLEMÅTEN: Skjeggpleie er viktig for å unngå kløe og irritert hud. Her tester MinMotes journalist barbering på gamlemåten.Krister Sørbø VG

Her er hudproduktene som gjør «movember» til en mykere opplevelse.

La det være sagt: «Movember», kampanjen der menn gror bart for å skape bevissthet rundt blant annet prostatakreft, er et knalltiltak. Å dyrke skjeggvekster kommer imidlertid med visse utfordringer, blant annet kløe, irritert hud.

MinMote har derfor satt sammen en liste med de viktigste hjelpemidlene enhver bartefrans bør ha for hånden.

Ikke plastikk, takk

Barbering 1

Barberhøvel fra Mühle. Foto: Produsenten

Barbering 1

Aftershave fra Aesop. Foto: Produsenten

De fleste produkter som begynner med «engangs» bør strykes fra handlelisten raskere enn du klarer å si «snurrebart». Ikke bare er kvaliteten som regel dårligere, de skaper også unødvendig mye avfall. Si nei til engangshøvler, og gå til innkjøp av en ettblads barberhøvel i rustfritt stål. Husk å sortere de brukte bladene som metallavfall, og pakk dem godt inn før de hives på dynga. Selv om barberbladene blir for skjemme for kjakepelsen din, er de fortsatt mer enn skarpe nok til å sende renovasjonsarbeidere på legevakta.

Selv om barberhøvelen er det mest åpenbare verktøyet for å håndtere skjeggvekst, er det lite som er like viktig som en god ansiktskrem. Barberblader sliter på huden, så tilfør godt med fuktighet etter endt barbering. Akkurat som med høvelen, kan du også her spare miljøet ved å kjøpe en tube som er laget i metall.

Sov godt

Barbering 2

Nattolje fra Kiehl's. Foto: Produsenten

Barbering 2

Skjeggtrimmer fra Philips. Foto: Produsenten

Selv om den ikke er en skjeggolje per definisjon, er vi store tilhenger av nattoljen fra Kiehl's. Smør et par dråper ut i hendene, før du påfører den i glattbarberte områder. Vi liker å bruke den siste resten i hendene direkte på skjegget, for en myk og god natts søvn.

Om du ikke ønsker å fjerne skjegget helt, er en skjeggtrimmer veien å gå. Vi liker spesielt godt vakuumfunksjonen fra Philips, som bidrar til at skjegget samles i trimmeren, fremfor å tette sluket i vasken. Bruk den daglig for å vedlikeholde samme stil over tid. Vi bruker den også til å fjerne småhår i nakken og rundt ørene, for å forlenge følelsen av å være nyfrisert.

Godlukt uten parfyme

Barbering 3

Barbersåpe fra Truefitt & Hill. Foto: Produsenten

Barbering 3

Shampoo fra Kiehl's. Foto: Produsenten

Barberingsprodukter behøver ikke å lukte som guttegarderoben på videregående. Truefitt & Hill har over to hundre års erfaring med barbersåper, og lager noen av de mest velduftende på markedet i dag. Det skader heller ikke at den leveres i en treskål du kan bruke livet ut.

Om du ikke vil investere i en dedikert skjeggshampoo, finnes det flere varianter som fungerer like godt på hodebunnen som i ansiktet. I Kiehl's egen herreserie finner vi blant annet en kombinert shampoo og balsam som fungerer like godt til både hår og skjegg. Husk at du ikke trenger å bruke den hver eneste dag. De naturlige oljene som bygges opp i hår og skjegg bidrar til å forhindre kløe og tørr hud.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?