Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.
Mote

Slik hindrer du skjegget fra å klø

PÅ GAMLEMÅTEN: Skjeggpleie er viktig for å unngå kløe og irritert hud. Her tester MinMotes journalist barbering på gamlemåten.

Her er hudproduktene som gjør «movember» til en mykere opplevelse.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

La det være sagt: «Movember», kampanjen der menn gror bart for å skape bevissthet rundt blant annet prostatakreft, er et knalltiltak. Å dyrke skjeggvekster kommer imidlertid med visse utfordringer, blant annet kløe, irritert hud.

MANN

De fineste varme skoene for menn

MinMote har derfor satt sammen en liste med de viktigste hjelpemidlene enhver bartefrans bør ha for hånden.

Ikke plastikk, takk

Barbering 1

Barberhøvel fra Mühle. Foto: Produsenten

449,-
Gå til butikk
Barbering 1

Aftershave fra Aesop. Foto: Produsenten

350,-
Gå til butikk

De fleste produkter som begynner med «engangs» bør strykes fra handlelisten raskere enn du klarer å si «snurrebart». Ikke bare er kvaliteten som regel dårligere, de skaper også unødvendig mye avfall. Si nei til engangshøvler, og gå til innkjøp av en ettblads barberhøvel i rustfritt stål. Husk å sortere de brukte bladene som metallavfall, og pakk dem godt inn før de hives på dynga. Selv om barberbladene blir for skjemme for kjakepelsen din, er de fortsatt mer enn skarpe nok til å sende renovasjonsarbeidere på legevakta.

MANN

Husker du barberingstriksene?

Selv om barberhøvelen er det mest åpenbare verktøyet for å håndtere skjeggvekst, er det lite som er like viktig som en god ansiktskrem. Barberblader sliter på huden, så tilfør godt med fuktighet etter endt barbering. Akkurat som med høvelen, kan du også her spare miljøet ved å kjøpe en tube som er laget i metall.

Sov godt

Barbering 2

Nattolje fra Kiehl's. Foto: Produsenten

345,-
Gå til butikk
Barbering 2

Skjeggtrimmer fra Philips. Foto: Produsenten

410,-
Gå til butikk

Selv om den ikke er en skjeggolje per definisjon, er vi store tilhenger av nattoljen fra Kiehl's. Smør et par dråper ut i hendene, før du påfører den i glattbarberte områder. Vi liker å bruke den siste resten i hendene direkte på skjegget, for en myk og god natts søvn.

Om du ikke ønsker å fjerne skjegget helt, er en skjeggtrimmer veien å gå. Vi liker spesielt godt vakuumfunksjonen fra Philips, som bidrar til at skjegget samles i trimmeren, fremfor å tette sluket i vasken. Bruk den daglig for å vedlikeholde samme stil over tid. Vi bruker den også til å fjerne småhår i nakken og rundt ørene, for å forlenge følelsen av å være nyfrisert.

Godlukt uten parfyme

Barbering 3

Barbersåpe fra Truefitt & Hill. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
Barbering 3

Shampoo fra Kiehl's. Foto: Produsenten

305,-
Gå til butikk

Barberingsprodukter behøver ikke å lukte som guttegarderoben på videregående. Truefitt & Hill har over to hundre års erfaring med barbersåper, og lager noen av de mest velduftende på markedet i dag. Det skader heller ikke at den leveres i en treskål du kan bruke livet ut.

Om du ikke vil investere i en dedikert skjeggshampoo, finnes det flere varianter som fungerer like godt på hodebunnen som i ansiktet. I Kiehl's egen herreserie finner vi blant annet en kombinert shampoo og balsam som fungerer like godt til både hår og skjegg. Husk at du ikke trenger å bruke den hver eneste dag. De naturlige oljene som bygges opp i hår og skjegg bidrar til å forhindre kløe og tørr hud.

Publisert:

Les også

 1. MANN

  Kommentar: Hva i alle dager har du på deg, Ketil?

 2. MANN

  Seks luer som holder deg varm med stil

 3. MANN

  Shopping i Oslo: De beste klesbutikkene for menn

 4. MANN

  Høstens beste boots for menn

 5. MANN

  Plagget som passer alle: Høstens fineste flanellskjorter

Finn mer innhold om:

 1. Herremote

Relaterte artikler

MANN

Vårens beste hår- og hudprodukter for menn

MANN

Slik trimmer du hår og skjegg hjemme

SMINKE

Åtte beautyhacks du bør få med deg

LIVSSTIL

Skjønnhetsekspertens fem beauty-hacks

HUDPLEIE

Tips: Slik lykkes du med selvbruning

MANN

Dette pakker vi i toalettmappen i sommer

KLÆR

Slik tar du best vare på plaggene dine