Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Syv hjelpemidler menn bør ha i garderoben

ORDEN: Med system i garderoben blir det lettere å kle på seg, og lettere å holde klærne ved like. Foto: Getty Images
ORDEN: Med system i garderoben blir det lettere å kle på seg, og lettere å holde klærne ved like. Foto: Getty Images

Med riktig vedlikehold kan du spare deg for mange klesvasker. Her er utstyret du trenger.

De fleste har sannsynligvis det mest grunnleggende – strykejernet – på plass. Ingenting gjør en bedre jobb når det kommer til å få skrukkete skjorter glatte igjen, eller å lage en markant press i dressbuksene.

Strykejernet er noe man gjerne drar frem i forbindelse med finstas og fest. Det finnes imidlertid andre hjelpemidler, som gjør vel så stor nytte i hverdagen. Vi har tatt en titt på utstyret som er, om ikke essensielt, så veldig kjekt å ha for hånden.

Spar klesvask

gard2

Nuppefjerner fra Prym. Foto: Produsenten

gard2

Dampjern fra The Steamery. Foto: Produsenten

En nuppefjerner er uvurderlig når det kommer til å holde tynne ullgensere «som nye». Strikkede plagg får ofte små nupper, spesielt der underarmene hviler på pulten, eller der ryggen gnisser mot en stolryggen. Man bør unngå å kaste ullplagg i vaskemaskinen, og en håndvask er sjelden nok til å få has på nuppene. Ved å dra en nuppefjerner i lette strøk over det berørte området, vil plagget straks se mye bedre ut. Det er ikke til å stikke under stol at man fjerner materiale fra plagget, men klær er nå en gang et forbruksmateriale, som naturlig nok vil påføres slitasje.

En annen måte å spare seg for maskinvask på er å bruke et håndholdt dampjern. Dersom et par jeans har fått flekker, går det fint an å bruke dampjernet på det berørte området sammen med en fuktig klut, så slipper man å kaste hele buksen på vask. Dette er i tillegg perfekt til å rette ut skrukkete dressjakker, tykke gensere eller andre plagg som er vanskelig å behandle med et strykejern. Vi har også opplevd at collegegensere som har blitt stive i vask blir langt mykere dersom man damper dem før bruk.

Unngå klesrulle med lim

gard3

Klesbørste fra Tangent. Foto: Produsenten

gard3

Skotrær fra Rochester. Foto: Produsenten

En klesbørste er et langt bedre alternativ enn en klesrulle med klebrig papir. Bruk børsten til å koste bort hår, støv og annet som har satt seg på klærne dine. Rullene med klebrig papir skader ikke nødvendigvis klærne, men de går tomme. Det er bedre for både lommeboken og miljøet å kjøpe et produkt du kan ha i mange år.

Et produkt vi ofte anbefaler i MinMote er skotrær i sedertre. Dersom du har et par flotte skinnsko, vil skotrærne hjelpe skoene å beholde passformen selv etter gjentatt bruk. I tillegg suger treverket til seg fukt og svette, og bidrar slik sett til at skoene ikke lukter.

Et bedre hjem for klærne dine

gard1

Sedertrekuler fra Lagerhaus. Foto: Produsenten

gard1

Skuffeinnlegg fra The Laundress. Foto: Produsenten

gard1

Dresspose fra Boss. Foto: Produsenten

Når du legger bort klær, det være seg for vinteren eller i garderoben du bruker til daglig, bør du ha et slags system – spesielt dersom du oppbevarer mange typer klær på ett sted. Oppbevarer du eksempelvis ytterjakker og dresser på samme sted, er det en god idé å beskytte dressen med en klespose. Sørg for å finne en modell som har håndtak og kan brettes. På den måten kan du enkelt ta dressen i hånda om du skal ut på tur, og ikke reiser i finstasen.

De siste to hjelpemidlene er strengt tatt ikke nødvendige, men de gjør hverdagen en smule mer luksuriøs. Kuler i sedertre lukter godt, og holder møll på avstand – noe som er smart om du oppbevarer klær i boder på loft eller i kjeller. Parfymerte skuffeinnlegg er kanskje for spesielt interesserte, og fungerer på samme måte som en god, gammeldags lavendelpose. Det er absolutt verdt det når du åpner sokkeskuffen, og kjenner den friske duften av sandeltre.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?