Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Syv hjelpemidler menn bør ha i garderoben

ORDEN: Med system i garderoben blir det lettere å kle på seg, og lettere å holde klærne ved like. Foto: Getty Images

Med riktig vedlikehold kan du spare deg for mange klesvasker. Her er utstyret du trenger.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

De fleste har sannsynligvis det mest grunnleggende – strykejernet – på plass. Ingenting gjør en bedre jobb når det kommer til å få skrukkete skjorter glatte igjen, eller å lage en markant press i dressbuksene.

MANN

Det fineste friluftstøyet i butikk nå

Strykejernet er noe man gjerne drar frem i forbindelse med finstas og fest. Det finnes imidlertid andre hjelpemidler, som gjør vel så stor nytte i hverdagen. Vi har tatt en titt på utstyret som er, om ikke essensielt, så veldig kjekt å ha for hånden.

Spar klesvask

gard2

Nuppefjerner fra Prym. Foto: Produsenten

49,-
Gå til butikk
gard2

Dampjern fra The Steamery. Foto: Produsenten

1299,-
Gå til butikk

En nuppefjerner er uvurderlig når det kommer til å holde tynne ullgensere «som nye». Strikkede plagg får ofte små nupper, spesielt der underarmene hviler på pulten, eller der ryggen gnisser mot en stolryggen. Man bør unngå å kaste ullplagg i vaskemaskinen, og en håndvask er sjelden nok til å få has på nuppene. Ved å dra en nuppefjerner i lette strøk over det berørte området, vil plagget straks se mye bedre ut. Det er ikke til å stikke under stol at man fjerner materiale fra plagget, men klær er nå en gang et forbruksmateriale, som naturlig nok vil påføres slitasje.

MANN

Fem høsttrender for menn

En annen måte å spare seg for maskinvask på er å bruke et håndholdt dampjern. Dersom et par jeans har fått flekker, går det fint an å bruke dampjernet på det berørte området sammen med en fuktig klut, så slipper man å kaste hele buksen på vask. Dette er i tillegg perfekt til å rette ut skrukkete dressjakker, tykke gensere eller andre plagg som er vanskelig å behandle med et strykejern. Vi har også opplevd at collegegensere som har blitt stive i vask blir langt mykere dersom man damper dem før bruk.

Unngå klesrulle med lim

gard3

Klesbørste fra Tangent. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
gard3

Skotrær fra Rochester. Foto: Produsenten

395,-
Gå til butikk

En klesbørste er et langt bedre alternativ enn en klesrulle med klebrig papir. Bruk børsten til å koste bort hår, støv og annet som har satt seg på klærne dine. Rullene med klebrig papir skader ikke nødvendigvis klærne, men de går tomme. Det er bedre for både lommeboken og miljøet å kjøpe et produkt du kan ha i mange år.

Et produkt vi ofte anbefaler i MinMote er skotrær i sedertre. Dersom du har et par flotte skinnsko, vil skotrærne hjelpe skoene å beholde passformen selv etter gjentatt bruk. I tillegg suger treverket til seg fukt og svette, og bidrar slik sett til at skoene ikke lukter.

Et bedre hjem for klærne dine

gard1

Sedertrekuler fra Lagerhaus. Foto: Produsenten

29,-
Gå til butikk
gard1

Skuffeinnlegg fra The Laundress. Foto: Produsenten

170,-
Gå til butikk
gard1

Dresspose fra Boss. Foto: Produsenten

179,-
Gå til butikk

Når du legger bort klær, det være seg for vinteren eller i garderoben du bruker til daglig, bør du ha et slags system – spesielt dersom du oppbevarer mange typer klær på ett sted. Oppbevarer du eksempelvis ytterjakker og dresser på samme sted, er det en god idé å beskytte dressen med en klespose. Sørg for å finne en modell som har håndtak og kan brettes. På den måten kan du enkelt ta dressen i hånda om du skal ut på tur, og ikke reiser i finstasen.

De siste to hjelpemidlene er strengt tatt ikke nødvendige, men de gjør hverdagen en smule mer luksuriøs. Kuler i sedertre lukter godt, og holder møll på avstand – noe som er smart om du oppbevarer klær i boder på loft eller i kjeller. Parfymerte skuffeinnlegg er kanskje for spesielt interesserte, og fungerer på samme måte som en god, gammeldags lavendelpose. Det er absolutt verdt det når du åpner sokkeskuffen, og kjenner den friske duften av sandeltre.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: