Moteriktig 17. mai-antrekk for menn

Hovedbilde 17. mai

Har du ikke bunad eller orker du ikke tanken på dress? MinMote gir deg tipsene til hvordan du blir festklar til nasjonaldagen.

Martine Haug Nysether
Publisert:
Hovedbilde 17. mai

Moteblogger Chris Skoug mener man fint kan droppe dressen og bunaden på 17. mai. Foto: Produsenten

Hovedbilde 17. mai

Skinnsko fra Selected Homme, 699,95 kr. Foto: Produsenten

Hovedbilde 17. mai

Slips fra Selected Homme, 199, 95 kr. Foto: Produsenten

Hovedbilde 17. mai

Grønn genser fra Maison Martin Margiela fra thecorner.com, ca. 2928,91 kr. Foto: Produsenten

17. mai er like rundt hjørnet, og det er på tide å gjøre klart årets festantrekk. Mange sverger til den klassiske dressen eller den tradisjonsrike bunaden når vi feirer vårt kjære land.

Klikk på produktene for å se pris og merke!

Heldigvis finnes det en rekke gode alternativer til deg som ikke har en nasjonaldrakt eller som ønsker å gå i noe annet enn den formelle dressen.

- Et nedtonet antrekk med formelle detaljer, som er mer unikt og individuelt, kan være minst like fint som skjorte og dress, sier moteblogger Chris Skoug til MinMote.

Ifølge motebloggeren er hemmeligheten å beholde de klassiske og formelle detaljene, som slips og mansjettknapper, men droppe den sorte dressbuksen og blazeren.

- Velg en genser med litt videre hals slik at slipsknuten blir synlig, som sammen med mansjettknappene gjør antrekket mer pyntet. Når du bruker genser har du ikke behov for en blazer, så da ville jeg heller valgt en trenchcoat eller frakk, som gjør antrekket litt annerledes og tøft, tipser Skoug.

Foretrekker du dress på 17.mai? Her er dressreglene du må kunne!

Detaljer og produkter til 17. mai-antrekk

Foto: thechriscourse.com

Detaljer og produkter til 17. mai-antrekk

Skinnbelte fra H&M, 149 kr. Foto: Produsenten

Detaljer og produkter til 17. mai-antrekk

Flanellbukse fra Follestad, 999 kr. Foto: Produsenten

Detaljer og produkter til 17. mai-antrekk

Trenchcoat fra H&M, 799 kr. Foto: Produsenten

Motebloggeren mener man bør droppe sort bukse, dersom man ikke skal bruke dress. Gå i stedet for en bukse i en klassisk farge som grått, brunt eller blått, og kombiner den med en genser i en frisk farge.

Selv om du dropper dressen på nasjonaldagen, er det viktig å huske på at skjorten skal være nystrøket. Velg gjerne en skjorte som har flere nyanser – gjerne med en annen farge på skjorten enn kragen.

- Selv om du skal ha skjorten under en genser, er det viktig at den sitter bra og er nystrøket. Det ser ikke bra ut om skjorten er for trang i halsen - det er de små tingene som avgjør helhetsinntrykket.

Har du bestemt deg for å legge igjen dressen på nasjonaldagen, kan du gjøre det samme med dresskoene.

- Man kan fint gå bort fra de klassiske dresskoene og heller velge et mer uformelt par. Sneakers kan også fungere, men det er viktig å huske på at nedtonet ikke er det samme som slitt. Det må fremdeles være pene sko, understreker Skoug.

Detaljer og produkt til 17. mai-antrekk

thechriscourse.com/

Detaljer og produkt til 17. mai-antrekk

Stripete skjorte med hvit krage fra Ted Baker hos Zalando, 789 kr.

Publisert:

Finn mer innhold om: