Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Halloween-kostymene du aldri vil angre på

STYR UNNA: Skjelettdrakter gjør seg kanskje på scenen i Grand Prix, men er vanskelig å dra nytte av i hverdagen. Foto: NTB Scanpix

Slik kan du bruke årets verste høytid til å oppgradere garderoben din.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Dette har vært året for å diskutere norske verdier, så la det være sagt: Halloween er ikke en av dem. Når gruppechattens amerikafarer – hun som dro på utveksling til Wyoming og glemte det norske ordet for agurk etter seks måneder i statene – inviterer til fest, er vi imidlertid så høflige at vi er plent nødt til å gjøre en innsats. Vi er da ikke finner.

MOTE

Nordmenns selektive kvalitetsbevissthet

Å bruke penger på et fjollete kostyme du får nytte av én dag i året er uansett en dårlig idé. Bruk heller utkledningsjaget til å skaffe et antrekk du får nytte av året rundt. Her er MinMotes fire forslag – helt fritt for indianderfjær.

Den fantastiske Mikkel Rev

Den Fantastiske Mikkel Rev

Jakke fra Oscar Jacobson. Foto: Produsenten

3699,-
Gå til butikk
Den Fantastiske Mikkel Rev

Bukse fra Oscar Jacobson. Foto: Produsenten

1699,-
Gå til butikk

Sjelden har en pelskledd lurendreier sett bedre ut enn i Wes Andersons filmatisering av Roald Dahls Den fantastiske Mikkel Rev. Ikledd kordfløyel fra topp til tå – et materiale regissøren selv sverger til – tiltrakk Rev seg oppmerksomhet fra flere av de største motemagasinene i verden. At kordfløyel er et av de heteste ordene i motebransjen nå gjør dette til et trygt valg, både Allehelgensaften, og i den kommende julebordsesongen.

The Dude

The Dude

Strikkejakke fra Pendleton. Foto: Produsenten

1900,-
Gå til butikk
The Dude

Pysjbukse fra Sunspel. Foto: Produsenten

990,-
Gå til butikk

Syv Oscar-nominasjoner, én seier, men ingen av dem for The Big Lebowski. Til tross for dette, kommer vi alltid til å huske Jeff Bridges som «The Dude». Med en tykk strikkejakke, løse pysjbukser og en White Russian i lanken er du godt på vei inn i Jeffrey Lebowskis avslappede univers. Når festen har du i tillegg det perfekte antrekk for dagen derpå – og alle dagen derpå som kommer.

James Bond

James Bond

Jakke fra Moncler. Foto: Produsenten

5239,-
Gå til butikk
James Bond

Solbriller fra Vuarnet. Foto: Produsenten

4799,-
Gå til butikk

Når vi sier James Bond, tenker du sort smoking, dyr klokke og vodka martini. I Spectre – den foreløpig siste installasjonen i rekken av filmer – så vi imidlertid en hemmelig agent med et langt bredere, eh, spekter av antrekk. Mest av alt lot vi oss imponere av 007s vinterklare fjellmundur. Gjør antrekket komplett med mørke bukser og et par sorte skinnstøvler. Og ja: Halloween er den eneste dagen det er greit å bruke solbriller inne.

Patrick Bateman

American Psycho

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

7299,-
Gå til butikk
American Psycho

Regnfrakk fra SuitSupply. Foto: Produsenten

3199,-
Gå til butikk

Alle finansfetisjisters våte drøm. Christian Bale i rollen som Patrick Bateman var – psykotiske øksemord ikke medregnet – kronekspempelet på rike, velstelte, unge menn. Antrekket er såre enkelt å sette sammen, og en stripete blå dress er en investering du uansett vil dra nytte av. Sett prikken over i-en med en gjennomsiktig regnfrakk, så sørger du samtidig for at du skiller deg ut i et hav av gul polyester neste gang det regner.

Har du forslag til andre kostymer som kan brukes i hverdagen? Bruk kommentarfeltet, eller del ditt bilde med oss ved å tagge @minmote_no på Instagram!

Publisert:

Finn mer innhold om: