Mote

Fem høsttrender for menn

HØSTENS KOLLEKSJONER: Ruter hos Versace, bøttehatter fra Prada og cowboystøvler fra Calvin Klein. Foto: Getty Images

Nittitallet, lange skinnjakker, cowboystøvler, ruter og teknisk yttertøy. Dette er trendene vi forventer å se mye til i høst.

 • Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Vi har såvidt begynt å ta farvel med en usedvanlig varm sommer, og det er på tide å ta en titt på plaggene vi tror vil definere motebildet i høst. Dersom du er av typen som synes det er morsommere å kle på seg når været tillater litt mer enn kortbukse og t-skjorte går du gode tider i møte. Både ytter- og skotøyet som vi prege høsten, virker å være som skapt for norske tilstander forhold.

Nittitallet kommer tilbake

Trender kommer og går i sykluser. I år er det åpenbart nittitallet som har inspirert designere verden rundt. Bergensrappere og mannlige journalister i D2 har slik sett gode forutsetninger i høst, med sine allværsjakker, bøttehatter og treningsdresser med prangende logoer.

PÅ MOTEN IGJEN: Tidligere Oasis-vokalist Liam Gallagher anno 2004 hadde glidd rett inn i høstens kolleksjoner fra de store motehusene. Foto: Yui Mok, AP

Som på nittitallet ser vi også en dreining mot ruter, både på skjerf, jakker og bukser.

MANN

Slik holder du deg vanntett med stil

Det er imidlertid langt fra Kurt Cobains rødrutete flanellskjorter, til det vi finner i butikkhyllene i høst. Stikkordet her er er farger, og Versace er kanskje motehuset som i størst grad driver denne trenden, med sine prangende plagg.

CHECK: Donatella Versace lot fargerike ruter være et gjennomgangstema i høstens kolleksjon. Det britiske magasinet GQ beskriver kolleksjonen som en av motehusets beste på mange år. Foto: Getty Images

Windbreaker, western og Wesley Snipes

Allværsjakke, regnjakke, vindjakke, skalljakke – kjært barn har mange navn. Sjelden har vi sett så mange designere benytte seg av «tekniske» materialer som da høstens kolleksjoner ble vist i vår. Balenciaga har vært et av de mest fremgangsrike motehusene under designer Demna Gvsalia, og høstens kolleksjon inneholdt flere vrier på den klassiske allværsjakken.

TRENDER: Teknisk yttertøy fra Balenciaga, cowboystøvler fra Calvin Klein og skinnfrakk fra MSGM. Foto: Getty Images

Merker som DSquared2 og Calvin Klein lot seg heller inspirere av den ville vesten, med både cowboystøvler og denimskjorter i sine kolleksjoner. Cowboystøvlene var de imidlertid ikke alene om, og skotøy med høyere hæler og spisse tupper tror vi at vi vil få se mye til i tiden som kommer.

NYHETER

Latterliggjør luksusjakke til 75.000 kroner

Det spiller ingen rolle om du foretrekker Blade eller The Matrix – alle med forkjærlighet for lange skinnfrakker går gode tider i møte. Trendy motehus som MSGM sendte sine modeller ned catwalken iført lange skinnfrakker, mens allerede nevnte Balenciaga har trukket den gamle skinnblazeren frem fra bakerst i skapet. Klassiske motorsykkel- og bomberjakker var absolutt å finne blant høstens motevisninger, men om du er på utkikk etter noe litt mer iøynefallende er variasjonene større enn på mange år.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Les også

 1. MANN

  Det fineste friluftstøyet er også det beste

 2. TILBEHØR

  Kule sekker til skolestart

 3. MOTE

  Sjekk gatemoten fra Oslo Runway

 4. MOTE

  Sjekk moten fra Øyafestivalen 2018: – Her er alt lov

 5. NYHETER

  Tilbyr rabatterte priser på fillers til studenter: – Forkastelig

Finn mer innhold om:

 1. Herremote

Relaterte artikler

KLÆR

12 frekke skinnfrakker

KLÆR

Dette ønsker vi oss fra moteukene

KLÆR

Høsttrend: Skinn på skinn

MANN

Herre: Fem trender for 2020

MANN

Høsttrend for menn: Åtte fine cardigans

MANN

Herre: Ti fine regnjakker til høsten

NYHETER

Dette er de mest populære klesmerkene akkurat nå