De beste nettbutikkene for menn - designerklær og røverkjøp på nett

forside nettbutikker

Internett gir oss tilgang på alt – også mote. Her er tre nettbutikker som skiller seg fra mengden, og byr på sesongens favoritter i alle prisklasser.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
forside nettbutikker

Foto: Skjermdump fra mrporter.com og asos.com.

forside nettbutikker

Sko fra Kurt Geiger hos Asos, 1534 kr. Foto: Produsenten

Fakta: Det er noe helt eget ved å dunke inn pinkoden på kredittkortet, og vite at i posen du får i hånda ligger de skoene du har gått og siklet på i flere måneder. Du får dem med hjem, bang, der og da - uten ulidelige dager med håp om å finne en pakkelapp i postkassen.

Fakta 2: Av og til er butikkene utsolgt for nettopp din størrelse, eller de har ikke tatt inn akkurat den kolleksjonen du var på utkikk etter. Fortvil ikke: Verdensveven har alltid det du leter etter.

Søker du på kodeord som «klesbutikk» vil du imidlertid fort befinne deg i en tykk suppe av søkemotoroptimaliserte annonser – sjelden verdt å ta en titt på, og ofte forbundet med tvilsomme nettsider.

Akkurat som med lørdagsshopping i storbyen må du ha en plan, og du må vite hva du ser etter. I vinter kan du for eksempel se etter to av sesongens favoritter: Den tykke kabelstrikkede genseren – perfekt for kalde dager, og et par semskede boots – den klassiske skinnvariantens mer folkelige lillebror. Som en bonus befinner vi oss i salgsmåneden januar, og du kan virkelig gjøre noen gode kupp.

Start med disse tre nettsidene, og du vil komme langt:

Mr. Porter

nettbutikker1

Genser fra Gucci hos mrporter.com, 5358 kroner. Foto: Produsenten

nettbutikker1

Sko fra Saint Laurent hos mrporter.com, 6076 kroner. Foto: Produsenten

Den eksklusive søsterbutikken til damenes Net-a-porter opererer fra London, og byr på klær, sko og tilbehør fra over 170 av verdens største merkevarer. Her finner du de virkelig store, som Saint Laurent, Givenchy og Gucci. Nettbutikken er smart lagt opp, med tonnevis av sorteringsmuligheter – slik at du får akkurat det utvalget du vil. Det aller beste er kanskje det enorme utvalget av luksuriøse og detaljrike skinnsko fra noen av verdens aller beste skomakere – både italienske og britiske.

Prisene her er imidlertid stokk stive, men det trenger ikke hindre deg fra å besøke siden. Bla deg gjennom side på side med inspirerende designerklær, før du besøker neste butikk på listen – og skaffer deg «kopiene» på budsjett.

ASOS

nettbutikker2

Genser fra Superdry hos asos.com, 311 kroner. Foto: Produsenten

nettbutikker2

Sko fra asos.com, 263 kroner. Foto: Produsenten

Den britiske nettgiganten er en oase for den motetørste. Blant de dyreste klærne på nettsiden er kjente merkevarer som AllSaints, mens ASOS' egne kleskolleksjoner ofte byr på solide plagg til en pris som får deg til å tvile på at det i det hele tatt er mulig.

Uansett hva du trenger, det være seg rocka motorsykkeljakker i skinn, eller klassiske dresser i ull, så har ASOS det – til en meget god pris. Styr imidlertid unna de billigste t-skjortene og skjortene, da de har en tendens til å miste passform og farge etter bare et par runder i vaskemaskinen.

J. Crew

nettbutikker3

Genser fra jcrew.com, 895 kroner. Foto: Produsenten

nettbutikker3

Sko fra jcrew.com, 1226 kroner. Foto: Produsenten

For deg som er på utkikk etter klassiske, mannlige plagg, er J. Crew den perfekte løsningen. Her finner du slitesterke jeans i forskjellige passformer, denimskjorter som likegodt kunne godt kommet fra det svindyre kultmerket Visvim, og deres velkjente «Ludlow»-dress – i smal passform, og et utall stoffvarianter.

Prisene her ligger midt på treet, med helninger mot det dyre. Kvaliteten man får er imidlertid upåklagelig, og de fleste plaggene herfra er plagg som ikke vil gå av moten om et par år, eller noen gang for den saks skyld. Denne sesongen kan du gjøre et kupp på klassiske kabelstrikkede gensere, i rimelig bomull eller luksuriøs kasjmir.

Lurer du på noe relatert til denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: