Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Fire lette tøysko du trenger i sommer

Dine nye bestevenner på stranden og på festival.

tøysko menn 1

Sko fra Vans. Foto: Produsenten

tøysko menn 1

Sko fra Converse. Foto: Produsenten

Tøysko er – om du ser bort fra tennissokker – føttenes t-skjorter: Perfekt for varme sommerdager, når du trenger noe enkelt å kjippe på deg. I likhet med t-skjorten kan de fleste par tøysko også tåle en runde i vaskemaskinen. Perfekt for deg som ikke liker å gå løs med tannbørste og skuremiddel.

Nok en likhet de anvendelige tøyskoene deler med t-skjorter er utvalget. Stort sett alle klesmerker og skoprodusenter har minst ett par i produksjon. Vi har snevret utvalget inn til fire par sko du, eh, ikke kan trå feil i.

Klassikere

I toppen av artikkelen finner vi to tidløse klassikere: Vans Old Skool og Converse Jack Purcell. Det finnes knapt en skater som ikke har tråkket over i sportsskoen med den karakteristiske hvite stripen. Vi liker originalen best – den har det klassiske bikubemønsteret i sålen – men om du sliter med svette føtter lanserte skoprodusenten i år en ny modell, i lette materialer som puster bedre.

Strandmote: Badetøyet Ronaldo går god for!

Converse Jack Purcell er den mindre kjente, men like klassiske, broren til folkefavoritten All Star. Gummisålen er festet lenger opp på skoen, og tåler en ekstra omgang juling. Bruk dem til alt, og sørg for å ha et ekstra par hvite skolisser for hånden. Ingenting gjør større utslag på et par møkkete sko enn en runde i vaskemaskinen og kritthvit snøring.

tøysko menn 2

Sko fra Eytys. Foto: Produsenten

tøysko menn 2

Sko fra Supergra. Foto: Produsenten

Enkle og allsidige

Vi holder oss til hvitt: Både Eytys og Superga produserer to av de beste hvite skoene på markedet i dag.

Eytys' minimalistiske videreføring av stilen popularisert av Vans Era går like godt til en enkel dress som til shorts eller jeans. Vi liker spesielt innersålen i kork, som er både behagelig og kjølig i sommervarmen. Bonus: Hempen i hælen redder solbrente fingre fra å vikariere som skojern.

Til en snau tusenlapp er imidlertid Eytys i det øvre prissjiktet når det kommer til tøysko. Supergas enkleste modell er et fullverdig alternativ for den som vil spare noen kroner. Skoen er noe bredere enn eksempelvis Converse All Star, og har en noe mer robust såle.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?