Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Plaggene som bekjemper sibirkulden

BOBLER OVER: Zinedine Zidane er blant de best kledde i fotballsirkuset, og holder varmen med dun under dressjakken. Foto: Reuters / NTB Scanpix

Kulden herjer med Norge. Her er plaggene som holder deg lun dagen lang.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Slik lyder i hvert fall ordtaket, og når det kommer til å bekjempe kulde, er det absolutt sant. Ull og skinn koster mer, men holder varmen langt bedre enn bomull og polyester.

MinMote har valgt ut seks luksuriøse vinterplagg, som garantert vil holde deg varm i det bitende, kalde været.

varmeplagg2

Bukse fra Ulvang. Foto: Produsenten

489,-
Gå til butikk
varmeplagg2

Jakke fra The North Face. Foto: Produsenten

7699,-
Gå til butikk

Av og til må man holde hodet kaldt, som når noen forsøker å lure deg til å tro at du slutter å fryse på føttene om du tar på deg en lue. Dét er bare en myte, men når sur vintervind fryser ørene dine lilla og blå, er det godt å trekke tykk ull over nordkalotten. Britiske Universal Works bruker ull fra sauer som er oppvokst i det kalde, britiske nord, så du vet de små grå ikke plages av de små blå.

Lue2
MANN

Luene som holder deg varm med stil

En real parkas holder overkroppen varm, samme hvor på kloden du skulle befinne deg. The North Face sender mennesker til toppen av Mount Everest i denne, så en hustrig spasertur til og fra jobb bør langt på vei være overkommelig. Husk at ekte dun holder varmen best, mens syntetiske materialer tørker fortere.

varmeplagg4

Vest fra Arcteryx. Foto: Produsenten

2499,-
Gå til butikk
varmeplagg4

Hansker fra Hestra. Foto: Produsenten

1099,-
Gå til butikk

Boblevesten har lenge vært de dresskleddes hemmelige våpen i kampen mot kulden. Den holder overkroppen varm, og er liten nok til å passe under en vanlig frakk. Både Zinedine Zidane og Pep Guardiola har benyttet seg av denne taktikken under kjølige kamper i Champions League.

Hvor fristende det enn måtte være å sjekke mobiltelefonen mens du venter på bussen, kan vi love at det er langt kaldere enn å pakke lankene inn i gode, gammeldagse skinnhansker. Ingen gjør det bedre enn hanskespesialisten Hestra, og denne retromodellen går like godt til både frakk og boblejakke.

varmeplagg1

Sko fra Sorel. Foto: Produsenten

700,-
Gå til butikk
varmeplagg1

Genser fra Patagonia. Foto: Produsenten

1499,-
Gå til butikk

Skoenes svar på et hangarskip – Sorel Caribou er bygget for å ta deg og ditt dit det skal, uten å mukke. Med en kraftig gummisåle, innebygd gamasje og tykk foring, er du garanter å gå vinterkulda varm og tørrskodd i møte.

Sko topp
MANN

De beste vinterskoene

Det viktigste i kampen mot kuldegradene er imidlertid å bygge opp antrekket lag for lag. Det er først og fremst luften mellom lagene som isolerer, og holder på varmen. Et av våre favoritt plagg er Patagonias Better Sweater, en tykk, myk fleecegenser laget av resirkulerte materialer. Den ekstra lengden i halsen sørger for at du ikke får en glippe der vind og vinter kan slippe til, og i brystlommen holder mobilen seg varm, så batteriet ikke dør av frost.

Publisert:

Finn mer innhold om: