Mote

Stilskolen: Basefargene du bør gå for

ENKELT OG ELEGANT: Andreas Feet mener det er to farger som bør dominere garderoben. Mørkeblått er en av dem.

Moteekspert Andreas Feet forteller at det er særlig to farger som bør dominere garderoben.

Andreas Feet
Publisert:

Etter å ha sett mange stiler og kombinasjoner opplever jeg at det utpeker seg to basefarger i mannens garderobe. I hvert fall hvis man enkelt og elegant ønsker å kombinere andre farger på en suksessfull måte.

En basefarge er hovedfargen i garderoben som preger de fleste klærne i klesskapet. Det kan også være fargen til dine favorittplagg som du alltid faller tilbake på som er din basefarge.

Jeg mener at det er særlig to farger som peker seg ut som velegnede basefarger. Det er ikke dermed sagt at andre farger ikke er egnet, men med disse to fargene gjør du det enkelt for deg selv, samtidig som du vil få et gjennomført og rent uttrykk.

Mørk blå

Den første fargen er mørk blå. Kanskje ikke så overraskende, ettersom denne fargen har den fantastiske egenskapen at den passer til så å si alle andre farger. Du kan like godt velge svarte sko som brune, en lys grå eller rød genser, kanskje en brunrutete blazer? Det meste passer til mørk blå med andre ord.

I tillegg er de aller fleste plagg tilgjengelig i mørk blå. Dermed er det en god farge å falle tilbake på, dersom plagget du ønsker deg ikke kommer i andre farger.

Til tross for at fargen er allsidig, og kan brukes med det meste, er det likevel én farge jeg ville vært forsiktig å kombinere for mye med mørk blå, og det er svart. Antrekk som inneholder flere svarte elementer enn svarte sko til blått antrekk blir vanskelig å kombinere på en særdeles suksessfull måte.

Svart

Basefarge nummer to er svart. På samme måte som mørk blå er også svart tilgjengelig i de fleste plagg, men kanskje ikke i like stor grad. For meg er den største forskjellen mellom disse to fargene at svart, i motsetning til mørk blå, ikke passer like godt med andre farger. Det låter kanskje ukonvensjonelt, så la meg forklare:

Vi er lært opp til at svart passer sammen med alle andre farger, og det stemmer for så vidt. Likevel vil jeg argumentere for at dersom man skal sette sammen et antrekk basert på svart, og få det til å virkelig se fint ut, så bør man kombinere med toner fra gråskalaen. Det er sammen med andre gråtoner at svart og hvitt virkelig ser velkomponert ut.

Men det finnes likevel et unntak. Det finnes en farge utenfor gråskalaen som utmerket lar seg kombinere med svart, og det er beige. I det svarte antrekket blir beige et lyspunkt som myker opp og gjør det kanskje til og med mer luksuriøst. Det blir ikke så fargerikt, men denne stilen skal ikke være det heller. Den skal være mørk, mystisk og seriøs.

Hensikten med å basere basegarderoben din på en av disse to fargene, er å gjøre det enkelt for deg selv. Det gjør at du med trygghet vet hva du kan kombinere av farger for å oppnå det best mulige antrekket som ser både gjennomtenkt og elegant ut.

Publisert:
Andreas Feet
Stilskolen

Les også

 1. MANN

  Stilskolen: Basegarderoben – tre plagg som gir en god start

 2. MANN

  Stilskolen: Seks par sko en god garderobe trenger

 3. MANN

  MinStil: Chris Holsten

Finn mer innhold om:

 1. mann
 2. Sort
 3. Elegant
 4. Stil

Relaterte artikler

MANN

Stilskolen: Basegarderoben – tre plagg som gir en god start

MANN

Kleskode til bryllup for menn

MANN

Stilskolen: Slik skal dressen passe

MANN

Stilskolen: Seks par sko en god garderobe trenger

MANN

Stilskolen: Ut av joggebuksen

MANN

5 moteprofiler: Herretrendene vi har troen på i vår

KLÆR

MinStil: Chioma Anugweje