MinStil: Marcel Dinardi

EN GOD MIKS: Marcel «Blomster» Dinardi, elsker å blande maskuline og feminine klær.

Marcel Dinardi (20) elsker å handle i dameavdelingen, og mener vi må bli flinkere til å eksperimentere.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Chris Holsten, Zupermaria, Vita Mashadi og Nathan Kahungu.

Denne gangen har vi blitt bedre kjent med stjerneskuddet Marcel Dinardi (20), som går under artistnavnet Blomster. Han har gjort seg bemerket med sine dype og personlige tekster, og sitt syn på kjønnsidentitet. På TikTok har han fått enorm respons på hans «review av dameklær».

20-åringen slår nemlig et slag for at man ikke skal henge seg opp i kjønnsidentitet.

TIKTOK: Artisten gjorde seg bemerket på TikTok med sine «review av dameklær»-videoer.

– Hvordan er ditt forhold til klær og mote?

– Jeg vil vel si jeg alltid har vært interessert, men ikke i like stor grad som nå. Da jeg var rundt 15 år begynte jeg å eksperimentere litt med neglelakk og sminke, men de siste årene har jeg begynt å eie det mer. I dag har jeg funnet en mye større interesse for mote og et visuelt uttrykk.

EKSPERIMENTERTE: Som 15-åring begynte Marcel å eksperimentere med sminke og neglelakk, noe han håper man ser mer av fremover.

For to år siden begynte Marcel å handle klær i dameavdelingen. Det startet med noen enkle topper som han synes satt så kult, men siden den gang har det bare blitt mer og mer shopping der.

– Det har lært meg at kjønnsidentitet er så teit og vi må komme oss vekk fra det tradisjonelle synet på hvordan menn og damer skal kle seg. Det er jo til syvende og sist bare masse tekstiler klippet og brodert med forskjellige farger, på forskjellige måter.

– Mote er en kunstform på samme måte som musikk. Hvis man skal ha dameavdeling og herreavdeling, skal vi da også ha det i musikkverden?

A post shared by Mirko Lalli (@mirkolalli)

Han beskriver stilen sin som en god blanding av maskulint og feminint. En miks av dame- og herreklær, og mye second hand-kjøp.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg kjøper nesten alltid brukt, og prøver å bli flinkere til å søke opp diverse butikker jeg handler på før jeg går inn. Men dette kan jeg bli flinkere på, synes jeg. I tillegg prøver jeg stadig vekk å finne noen skjulte, lokale skatter, og kjøper så å si aldri fra nett. Jeg kaster sjeldent klær og gir de heller bort.

A post shared by Marcel (@blomster)

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Et smykke bestående av et sort hjerteanheng. Den går med meg hvor som helst, hele tiden.

A post shared by Marcel (@blomster)

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Bare kombinere annerledes egentlig. Bruke en bukse jeg vanligvis ikke bruker til forskjellige skjorter, eller bare prøve forskjellige jakker over gensere. Pleier også å klippe opp gensere og gjøre dem til T-skjorter.

A post shared by Marcel (@blomster)

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Nye sko? De jeg har er helt ødelagte.

– Hvem eller hva inspirerer stilen din?

– Hm ... jeg vet egentlig ikke. Jeg er veldig glad i å verdsette andres stil, men tenker sjeldent på hva som inspirerer min egen. Tror den bare er en refleksjon av meg som person, men sikkert veldig mye jeg blir inspirert av i underbevisstheten min da! Kanskje Frank Ocean?

SECOND HAND: Marcel kaster sjeldent klær, og handler helst brukt.

– Hvilke trender har du troen på?

– «Damebukser» på menn. Uten tvil. Alle kler de, og de er så syke. Synes også sminke på menn er fett, så håper det vokser videre.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Fleece- og hettegensere. Og smykker, hehe.

A post shared by Marcel (@blomster)

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Skinny jeans. Det er ikke en Marcel-ting å gjøre.

– Ditt aller beste motetips?

– Tenke på feminint og maskulint som to forskjellige smaker. Og ikke henge deg opp i hva som er feminint og maskulint, for til syvende og sist så er det eneste som betyr noe om du syns det er fett. Bare prøv masse forskjellig til du finner noe du liker.

FINN DIN STIL: Artisten oppfordrer til å ikke la seg begrense av kjønnsidentitet, og finne sin egen stil uavhengig av klesbutikkenes seksjoner.
Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: