MinStil: Lamin Frank Coker

MOTEFAVORITT: Lamin Frank Coker er svak for solbriller. Uansett hvor mange briller han har, er det alltid et nytt par på ønskelisten.
MOTEFAVORITT: Lamin Frank Coker er svak for solbriller. Uansett hvor mange briller han har, er det alltid et nytt par på ønskelisten.Privat

Den personlige treneren går helst i treningsklær hele tiden, og lar kule solbriller toppe antrekket.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Pernille Rosenkilde, Ramón og Ash Olsen.

Nestemann ut er personlig trener og wellness-coach Lamin Frank Coker, aka Laminofly. Han har flere kjente navn på kundelisten, og deler glimt fra både stil og jobbhverdagen på Instagram. Han er født og oppvokst i Norge, med bakgrunn fra Gambia.

– Jeg digger å leve og mye av gleden jeg får er blant annet fra jobbene mine, sier han og legger til:

– Den viktigste jobben jeg har er å være storebror. Det trumfer alt. Men, jeg elsker jobben min som wellness-coach også. Det å få lov til å være med å påvirke noen sitt liv så direkte, hver dag?! Det er helt magisk og jeg tar det ikke for gitt i det hele tatt.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg var langt mer nøye på klesstil tidligere, nå om dagen er det så mye jobb at jeg alltid går i treningstøy. Men jeg elsker at antrekkene matcher. Jeg prøver å gjøre det litt presentabelt med jakke- og solbrillevalg. Jeg tror jeg prøver på noe «sofistikert, men sporty»-vibe. Sånn i hverdagen. Du kan tro jeg sliter big time når jeg skal kle meg utenom jobb.

– Hvordan påvirker din aktive hverdag stilen din?

– Jeg har i flere år hatt som mål å kunne gå i møter i treningstøy og fortsatt bli tatt seriøst! Dette sparer meg for steaming, koordinering og ubehagelige outfits.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Jeg er ikke glad i shopping, i det hele tatt. Men hvis du setter «vintage» foran så er det nærmest et elsk! Jeg blir oftest fascinert av plagg som ingen andre vil ha, også liker jeg ideen om at ikke hvem som helst nødvendigvis kan gå og handle seg det samme dagen etter.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Det samme som alltid; nye solbriller. Uansett hvor mange briller jeg har, ønsker jeg meg ett par til.

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Jeg finner inspirasjon på de merkeligste steder, sånn typisk på flyplassen så kan jeg se noen og tenke «that’s my next airport outfit», med unntak av skoene. Og da vil jeg nesten planlegge en reise bare for å gå med det. Ellers har jeg en kusine som er et rent moteshow uansett tid og sted.

– Annet enn det er det egentlig humøret mitt og viben jeg våkner i. Det kan være at jeg våkner og føler at jeg den hemmelige broren til Kanye West, mens andre dager prøver jeg å kle meg «basic». Det er sant, og det er ganske vanskelig faktisk. Men noen ganger vil jeg bare blende inn.

– Tar du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg tar bærekraftige valg med på den måten at jeg for det meste handler vintage, eller kjøper stoff, og får noe sydd til en spesifikk anledning. Men hvis jeg er ærlig, så ødelegger liksom solbrillene et regnestykke som kunne stått med to streker under forsvarlig og bærekraftig.

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– Tilståelse: Jeg er altfor glad i jakker, og særlig en frakk jeg kjøpte i Gambia for noen år tilbake. Det er det beste kjøpet jeg har gjort. Jeg kan gå fra å være Inspektør Gadget til å være fin, men varm i et selskap. Snakk om win?!

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg følger ikke med på motetrender, for å være ærlig. Jeg har alltid likt å ha ting jeg liker mer enn ting som gir meg tilhørighet. Og selv om noe er fint, vil det automatisk appellere mindre til meg dersom det er noe «alle har». Så lenge jeg er presentabel i mine egne øyne, er det greit. Men det hender at jeg må løpe hjem og skifte fordi «viben» jeg hadde på morgenen har gått over sånn midt på dagen.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Åh, jeg er så glad i jakker og frakker. Det er de som redder meg hver gang jeg er dårlig kledd. Dessuten så er de så maktfulle for hele antrekket. Det er en av grunnen til at jeg synes sommeren er så krevende, da kan jeg ikke skjule meg bak noe, og jeg nekter å fly rundt i bar overkropp.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Noe du ikke kommer til å se meg i, med mindre jeg skal spille en rolle eller noe; er singleter. Jeg hverken forstår eller takler det. Det er ikke mye som i mine øyne er grellere enn det. Folk må få gå i hva de vil, og noen kan få en singlet til å se bra ut, men på meg? Niks. Neppe. Nunca!

– Ditt aller beste motetips?

Dress how you feel. So you can feel how you dress, always! Klærne du har på deg skal jo bare uttrykke det du har i deg. Er du ikke enig?

– Hva er favorittene når du skal pynte deg litt ekstra?

– Jeg skiller mellom å bare være fin, eller om det er event. Hvis jeg skal på et event hvor de som inviterer meg har lagt ned masse innsats i å lage en begivenhet, føler jeg at det bare er på sin plass at jeg legger ned samme innsats i antrekket. Da har jeg vært så heldig å få jobbe dyktige folk, som Ina Haeselich og Jens Carlos Schwartz, som har sørget for at jeg kan dukke opp og gjøre min entre i akkurat det jeg ønsker meg.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?