Utringning på menn: Så mange knapper kan du åpne

KNAPPE-REGELEN: Hvor mange knapper er det egentlig «lov» å kneppe opp? Foto: Getty Images

Dype utringninger som viser fram brystkassen er lite sexy og lett gjennomskuelig, mener moteekspertene.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Du vet hva vi snakker om: Dypt utringede t-skjorter eller oppkneppede skjorter, som nærmest viser frem begge brystvortene. En favoritt blant mannlige deltakere i Jersey Shore og Paradise Hotel.

– Det ser ofte verst ut dersom man bruker en trang overdel, som i tillegg er veldig utringet. Det kan lett bli noe feminint over det, og det skinner som regel fort gjennom at du har vært på treningsstudio og ønsker å vise det frem, sier stylist og moteblogger Hedda Skoug til MinMote.

MinMote.no - Norges største moteside

To knapper er greit

Moteskribentene i det amerikanske herremagasinet GQ er enige med den norske motebloggeren. De skriver at en passende v-hals skal være utringet slik at den stopper halvveis mellom adamseplet og høyden på brystvorten.

Utringning menn

SERIEFORBRYTER: Gossip Girl-stjernen Penn Badgley er en «versting» i Hollywood, når det kommer til bruk av dypt utringede t-skjorter. Foto: Getty Images

Utringning menn

SOMMERLIG: Moteblogger Heddfa Skoug mener flere menn bør bytte ut utringende t-skjorter med en løs og sommerlig skjorte, slik skuespiller Penn Badgley gjør her. Foto: Getty Images

Stylist i motemagasinet Elle, Caroline Skjelbred, mener det ikke finnes én regel alle må følge.

– Her gjelder det samme for menn som som damer. Noen damer kan se fine ut i de mest utringede kjolene som finnes, akkurat som noen menn kan gå med dyp v-hals, mens andre ikke kler det like godt, sier Elle-stylist Caroline Skjelbred til MinMote.

KNEPPER OPP: Simon Cowell er den ubestridte kongen av å kneppe opp så mange knapper som mulig. Ekspertene mener imidlertid at det holder med de to øverste. Foto: Getty Images

Hun anfaler menn å se etter sommerlige og luftige plagg i lette stoffer som lin og bomull.

– Og jeg vil tro at de fleste menn anser det som streit å åpne de to øverste knappene på skjorten. Men om man begynner å kneppe opp helt ned til navelen kan man like gjerne droppe å ha på seg noe, ler Skjelbred.

Andre regler på stranden

STYLIST: Hedda Skoug. Foto: Jan Petter Lynau / VG

Skoug anbefaler varme menn om å velge vanlige, løstsittende t-skjorter.

- De fire centimeterne ekstra utringning gir ikke noen spesielt avkjølende effekt, sier Skoug.

Å gå i bar overkropp er én løsning, om du befinner deg på stranden eller hjemme i egen hage. Skal man inn til byen, eller på butikken, bør man imidlertid ha noe på overkroppen.

Skoug anbefaler å bytte ut de utringede t-skjortene med en sommerlig skjorte, og heller la noen ekstra knapper være åpne om anledningen er riktig.

- På stranden eller i parken kan det være greit å kneppe opp noen ekstra knapper fordi dette er en avslappet og «laidback» situasjon, sier Skoug.

Publisert: