Vårens fineste skinnsko for menn

VIKTIG: Ikke la feil skotøy ødelegge antrekket på nasjonaldagen. Illustrasjonsfoto: Getty Images
VIKTIG: Ikke la feil skotøy ødelegge antrekket på nasjonaldagen. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Mai betyr nasjonaldag og finstas – men hvilke sko skal du bruke til dressen?

Konservative «dress-aficionadoer» kan krangle i timesvis over hvilke sko som sømmer seg morgen og kveld, bryllup eller gravferd. Her i MinMote holder vi det litt enklere, og ser rett og slett på hvilke sko som sømmer seg i offentlighet. Disse fire parene gjør absolutt dét.

Trykk på bildene for å se merke og pris.

Skinnsko menn 2

Sko fra Carmina. Foto: Produsenten

Skinnsko menn 2

Sko fra SuitSupply. Foto: Produsenten

Semskede skinnsko er ikke blant fottøyets mest formelle, men kan se vel så flott ut til en sommerlig dress i lin eller bomull. Materialet egner seg imidlertid dårlig på regntunge dager, men mindre flekker og merker kan lett børstes bort med en børste beregnet på semsket skinn. Til hverdags lar skoene seg flott kombinere med en opprullet jeans, skjorte og blazer.

Mer formelle, men langt fra kjedelige, er skinnsko med doble spenner – en favoritt blant innkjøpere og motebloggere i Firenze og Milano. Vi liker disse ekstra godt til en bukse kort nok til at sokkene synes. Forsøk gjerne å kombinere en mørkeblå dress med turkise eller knallfargede lyseblå sokker for et lekent preg.

Formelt

Skinnsko menn 1

Sko fra Meermin. Foto: Produsenten

Skinnsko menn 1

Sko fra Carlos Santos. Foto: Produsenten

Til de mest formelle anledninger kommer man ikke unna et par Oxfords. Du kjenner dem igjen på at snøringen er lukket. Dette kan gjøre dem vanskeligere å få både på og av seg, men gir en slank profil. Et klassisk par i sort går godt til både blå, grå og sort dress, og med riktig vedlikehold kan de vare tilnærmet livet ut.

Ikke fullt så formelle, men fremdeles godkjent til dress, er skomodellen ofte omtalt som en Derby eller Blucher. Disse ble først tatt i bruk som jakt- og fritidssko på 1800-tallet, men er nå vel så populære som sine mer formelle fettere. En modell i karamellfarget skinn vil gjøre seg ekstra godt til grå dressbukser, gjerne i et røft materiale som tweed eller ullbukser med oppbrett. Husk: Den norske sommeren er lunefull, ikke ta det for gitt at linbuksene gjør nyttene sesongen igjennom.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?