Klokke for menn: De beste budsjett-klokkene

TIKK JA TAKK: Klarer du å bestemme deg for hvilken du liker best? Foto: Produsentene

En moteriktig og god klokke trenger ikke koste en halv årslønn – du kommer langt med et par tusenlapper.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Har du snublet over moteinteresserte menn på Instagram, har du garantert sett flere titulere antrekksbildene sine med den lett smakløse emneknaggen «wristporn». Klokker, armbånd og andre smykker har blitt like viktig for den dresskledde moteeliten som både slips og lommetørkler – og enkelte legger gladelig flere hundre tusen på bordet for et urverk som skiller seg ut i mengden.

Vi lar imidlertid «sprezzatura»-fantastene få ha sine Rolexer, Hubloter og Breitlinger i fred, og ser heller etter klokkene brorparten av oss kan ta seg råd til.

Et godt og stilig armbåndsur trenger ikke koste skjorta – her er fem modeller til under fem tusen:

Timex - det enkleste av det enkle

Klokke fra Timex hos Zalando.no, 499 kroner. Foto: Produsenten

Klokkene fra Timex er en klassiker, og er så tidløse som noe. Til en femhundrelapp er dette en «no-brainer» – det kan ikke gå galt. De såkalte nato-stroppene kan lett byttes ut, og på nettsteder som Ebay og Amazon finner du stropper i alle mønstre og farger. Om du ønsker en mer klassisk vri kan man også kjøpe en klassisk skinnrem.

Høstens heteste farge

Klokke fra Shinola hos Nordstrom.com, 4105 kroner. Foto: Produsenten

Du trenger ikke all verdens funksjoner og visere på klokken for å skille deg ut. Prøv heller en overraskende farge, og se bort fra klassiske sølv- og gullur. Dette enkle og klassiske armbåndsuret fra amerikanske Shinola kommer i en av høstens, og de siste sesongenes, virkelig populære farger. Den sjokoladeaktige brunfargen går perfekt med en klassisk lyseblå skjorte, og kommer garantert til å bli lagt merke til.

Den sporty varianten

Klokke fra Victorinox hos Nordstrom.com, 3080 kroner. Foto: Produsenten

Vanligvis er gummiremmer noe man forbinder med pulsklokker og overdimensjonerte Casio-klokker, men på dette stilrene og detaljrike Victorinox-uret ser det ganske så riktig ut. Dette er uret for deg som vil ha litt mer enn bare to visere, uten å bikke over i «klokken min kan dykke tusen meter og fungerer i verdensrommet»-land.

«Se på meg»-varianten

Klokker fra Bulova hos Urverket.no, 2865 kroner. Foto: Produsenten

Det er ingenting galt i å være litt «flashy» fra tid til annen, og hva er vel bedre enn å kunne gjøre det på budsjett? Har du ikke råd til klassikerne fra merker som Audemars Piguet og Hublot, som gjerne koster godt over 100.000 kroner,

er dette en fullgod reserveløsning. Se på dette som uret for oss som drømte om proffkontrakt og millionlønninger i Premier League, men aldri kom nærmere enn et årsabonnement på TV2 Sumo.

Publikumsfavoritten

Klokke fra Daniel Wellington hos DanielWellington.com, 1649 kroner. Foto: produsenten

Daniel Wellingtons enkle klokker er et prakteksempel på skandinavisk design. Det enkle og stilrene designet går til så godt som alt, og er fullt på høyde med modeller som koster det tidoble. I likhet med klokkene fra Timex kan man også her bytte ut reimen på null komma niks. Bruk den sort skinnreimen gjennom vinteren, og bytt den ut med en fargerik nato-stropp når våren kommer. Det eneste problemet? Du kommer ikke til å være alene om å ha den.

Obs! Husk at toll og porto ikke nødvendigvis er inkludert i prisene fra utenlandske nettsider.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: