På tide med en understellsbehandling?

Getty Images

Det alle menn lurer på, men aldri tør spørre om: Hvordan hindrer man ballene fra å lukte?

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Vi har alle vært der: Solen steker fra skyfri himmel, luften står stille, og du orket ikke kjøre bilen i garasjen i går kveld. «Understellet» går fra tørr taiga til svett subtrope på et blunk, og du priser deg lykkelig over at du valgte mørke dressbukser når du seiler ut av klebrige skinnseter.

Svette sørpå er ikke bare ubehagelig. Det er først når du drar ned smekken etter fire kopper kaffe og to liter produktplassert Isklar at det river i nesa. Når kronjuvelene dingler i drivhusklima blomstrer bakterier fritt. Bakterier bryter ned olje og skaper en saftig odør – den samme du merker i armhulene.

Skrotumskrubb

Veien mot stinkefrie baller starter allerede i dusjen. Å vaske seg under armene for så å la såpe renne nedover kroppen er ikke det samme som å gå grundig til verks. Gi hurraposen en omgang med både såpe og klut, men sørg for å skylle godt; såperester kan fort gjøre vondt verre.

Sure føtter: Hvordan stopper jeg fotsvette?

Det neste steget er langt viktigere, og det er her de fleste gjør feil: tørkingen. Mange drar på seg undertøyet etter et par håndkledrag over ryggen, og gir med det fukten et forsprang. Bruk et rent (Hvor ofte vasker du håndklærne dine, forresten?) tørt håndkle til å tørke både «Jens» og «Jonas». På de aller varmeste dagene kan du til og med koste på deg et tynt lag talkum, før du drar på deg lendekledet.

Førstehjelp

Skulle kvikksølvet virkelig boble kan du – selv med de beste forberedelser – ende i en svett testikkeltango. En spraybasert deodorant fri for alkohol kan gi deg noen timers beskyttelse, men når det koker som verst er det lite som demmer opp Niagaraballene.

På reisefart, på kontoret, og på skolen, er våtservietter din beste venn – såfremt du ikke har tilgang på direktørbad med dusj og tørk. Passelig navngitte «Dude Wipes» tilbyr såfremt skreddersydde engangsservietter til ansikt, armhuler og «andre mannlige områder».

Så der har du det: vask, tørk og pudre! Skulle du allikevel lukte etter disse tre stegene, ikke skyld på oss – vennligst gå til en lege.

Publisert:

Finn mer innhold om: