Fem tabber menn gjør – og hvordan du fikser dem

TABBER: For små skjorter, mønsterkollisjon og lange bukser er bare noen av tabbene selv de største stjernene gjør. Foto: Getty Images

Stilflauser er noe de fleste kan gjenkjenne seg i. Her er fem av de mest vanlige, og hvordan du kan unngå dem.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Kanskje prøvde du litt for hardt, kanskje prøvde du ikke i det hele tatt. De fleste har rotet seg opp i en sartoriell knipe minst én gang i livet, det være seg i form av gyselige fargekombinasjoner eller klær som overhodet ikke passer.

Fem tabber går imidlertid igjen oftere enn andre, og kan enkelt unngås. MinMote viser deg hvordan.

1. For lange bukser

Foto: Getty Images

Vi kan bare håpe at «Iron Man»-drakten ikke har like elendig passform som buksene til Robert Downey Junior. Seriøst mann, har du lånt buksene til Shaquille O'Neal?

Når det kommer til å gå i altfor lange bukser er verdens best betalte skuespiller en seriekriminell, og han er ikke alene. En denimbukse i riktig lengde skal være akkuralt lang nok til treffe toppen på en ankelhøy sko, og som tommelfingerregel kan du ha at en dressbukse maksimalt skal ha én fold nederst når du står oppreist.

Bonustips: Dersom du absolutt ikke klarer å finne en bukse som passer, stå ved siden av Gwyneth Paltrow. Ingen kommer til å se på deg.

2. For små klær

Foto: Getty Images

Elijah, Elijah, Elijah. Selv om du var liten nok til spille en hobbit betyr ikke det at du har carte blanche i barneavdelingen på Hennes & Mauritz. Vi i MinMote er enige i at en god skjorte skal sitte tett på kroppen, men det går et skille mellom formsydd og «kan du vennligst snu deg jeg er redd for at knappene dine eksploderer og treffer meg i øyet»-stramt. Har du en skjorte som dette? Keep it secret, keep it safe.

Mange menn feiltolker uttrykk som «slimfit» og skreddersydd, og velger å gå en størrelse ned fra det de vanligvis bruker. Poenget er ikke at klærne skal sitte strammere, de skal sitte bedre. Kjøp din vanlige størrelse, og gå til en skredder for å gjøre endringer som er tilpasset din kropp.

3. Trend-o-mani

Foto: Getty Images

Easy Lenny! Skinnbukser? Kult. Slangeskinnssko? Nja. Skinnblazer? Aldri!

Hver for seg kunne kanskje ett av disse plaggene virket, men når Lenny Kravitz kaster alle sammen i samme antrekk blir det fullstendig kollaps.

De mest trendy plaggene – skinnbukser, blazere i spesielle materialer, fargerike sko – fungerer best dersom resten av antrekket er relativt nøytralt og enkelt. Gjenta etter Karl Lagerfeld:

– Trendy er siste stopp før tacky.

4. Herresmykker

Foto: Getty Images

Herresmykker, armbånd, lommetørkler og annet tilbehør blir stadig viktigere blant de moteinteresserte – men det finnes grenser. Johnny Depp her kunne med fordel hentet mer inspirasjon fra rockabilly-karakteren i «Cry Baby» enn fra den lurvete Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean».

Start med en klokke og et fargerikt lommetørkle, og jobb derfra. Dersom du føler en plutselig lyst til å drikke deg full på rom og sjekke opp Keira Knightley har du sannsynligvis på deg et halskjede – eller ti – for mange.

Unntak: Pharrell Williams.

5. Buksa i skoene

Shia LaBeuof har gjort ultraskinny jeans stappet ned i slitte boots til sin egen uniform, og du kan med fordel la ham ha den i fred. La buksene hvile på kanten av skoene, eller brett dem opp til riktig lengde.

Hvilke stiltabber mener du at menn gjør? Bruk kommentarfeltet!

Publisert:

Finn mer innhold om: