MinMotes favoritter: Verdens best kledde idrettsmenn

MOTEIKON: David Beckham er selvskreven på enhver liste over velkledde menn – idrettsutøver eller ei. Foto: Getty Images

Selv om de tilbringer store deler av livet i joggebukse og nummererte trøyer, vet disse gutta hvordan de skal kle seg.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Godt betalte idrettsutøvere er blant verdens mest homogene folkegrupper: Har du dyre, ankelhøye joggesko, solbriller med gullinnfatning og toalettmappe fra Louis Vuitton, ja, da er du en av gutta.

Men: Det finnes de som skiller seg ut.

Du skimter dem såvidt bak lagkameratenes overdimensjonerte armbåndsur: Menn med elegante hårsveiser, skinnsåler, kasjmirgensere, ensfargede slips, nypressede skjorter, og dresser – skreddersydde dresser.

Dette er MinMotes – urangerte – liste over verdens ni best kledde idrettsmenn:

Trippel verdensmester

FARTSFANTOM: Lewis Hamilton poserer for fotografene under moteuken i London tidligere i år. Foto: Getty Images

Lewis Hamilton er en favoritt hos britene, med sine tre seire i verdensmesterskapet i Formel 1, og solbriller minst like raske som hans egne rundetider i Monaco Gran Prix. En garderobe bestående av racing-inspirerte skinnbukser, sjeldne joggesko, draperte t-skjorter sikrer Hamilton en plass på listen – som den eneste fra motorsportens verden.
Les også: Slik gror du en velstelt bart

Tennisesset

FED-EX: Roger Federer hedres av champagnegiganten Möet & Chandon etter sin tusende seier i karrieren. Foto: Getty Images

Ingen spiller tennis like uanfektet og stilig som Roger Federer, den sveitsiske perfeksjonisten. Vi vet ikke om noe annet menneske som kan slite seg gjennom fem sett tennis i stekende Wimbledon-sol, og fortsatt har hår som en Hollywood-stjerne. Med skreddersydde dresser, oppkneppede skjorter og solbrun hud er «The Fed» det nærmeste du kommer den perfekte euro-playboy.

Kong James

MVP: Lebron James har vært den ubestridte superstjernen i basketball i en årrekke. Her poserer han med den amerikanske fotballspilleren Devon Still. Foto: Getty Images

Lebron James figurerer jevnlig i store motemagasiner for sin upåklagelige stil, ofte demonstrert under pressekonferanser i etterkant av kamp. Legg merke til forskjellen på James og Still. Der fotballspilleren sluntrer unna med både bukselengden og størrelsen på armene, sørger James for at alt sitter som et skudd. Tre poeng!

Cruz kontroll

MOTEBEVISST: Victor Cruz poserer for fotografene under moteuken i New York tidligere i år. Foto: Getty Images

Vi holder oss i USA, med den amerikanske fotballstjerne Victor Cruz. Til tross for en enorm fysikk, klarer Cruz å holde proporsjonene riktig, med korte bukser og en smal skinnjakke. Et godt eksempel på at man ikke trenger hofter som en fransk modell for å komme seg inn i eksklusivt design.

Les også: Slik redder du tørr og sprukken hud

Råtass

DAPPER: Chris Robshaw poserer med Camilla Kerslake under avslutningsmiddagen for moteuken i London. Foto: Getty Images

Chris Robshaw er for de fleste kjent som et muskelmonster på britiske rugbybaner. Den tidligere kapteinen for Englands landslag er imidlertid like komfortabel i skreddersydde dresser som i stripete polotrøyer. Nok et eksempel på at en bred ryggtavle ikke er synonymt med overdimensjonerte ermer og buksebein.

«The Human Pogo Stick»

SPORTY: Basketstjernen Russell Westbrook under Cedars-Sinai Sports Spectacular i fjor. Foto: Getty Images

Russell Westbrook – Oklahoma-stjernen med voldsom spenst – er like spektakulær av banen, som han er på. Ofte avbildet i runde briller med klare glass, og fargerike jakker, har Westbrook blitt et eksempel på leken og sporty stil. Under Cedars-Sinai Sports Spectacular i fjor traff han virkelig blink, i en blågrå dress med matchende detaljer. Joggeskoene er en fullgod erstatning for klassiske skinnsko – et godt eksempel på at man ikke må legge igjen idrettsmannen hjemme, selv om du skal på rød løper.

Hockeystjerne

KLASSIKER: Svenske Henrik Lundquist svarer telefonen under et veldedig arrangement i New York i fjor. Foto: Getty Images

«Zucca»-kollega Henrik Lundquist er den amerikanske hockeyligaens best kledde spiller. Ingen hadde leet et øyelokk om Lundquist spankulerte inn på Wall Street, i sine skreddersydde, klassiske dresser. Det velkjemmede håret, det perfekt vedlikeholdte og detaljer som funksjonelle knapper på ermene og den ekstra lommen på jakken, setter prikken over i-en.

Merseyside-hipster

Når du tilbringer like mye tid på skadebenken som Liverpools Daniel Sturridge, kan shopping være en god måte å få tiden til å gå. Den målfarlige briten er glad i kontemporært design, og sper på med detaljer som hatt og gjennomsiktige briller. Kanskje den best kledde spilleren i Premier League per dags dato.

Les også: Dette er sveisen «alle» kvinner liker

Moteikonet

DAPPER DAVE: David Beckham under et besøk til Shanghai tidligere i år. Foto: David Beckham

Selvskreven på en slik liste: David Beckham er moteikonet som har inspirert unge menn verden over siden slutten av nittitallet. Med unntak av en «bronytail»-blemme for noen år tilbake, har Beckham vært like treffsikker på den røde løperen som han var på banen – uansett om det er i skreddersydde dresser eller røffe skinnjakker.

Har vi oversett noen? Bruk kommentarfeltet: Hvem mener du bør komme på listen?

Publisert:

Finn mer innhold om: