Sesongens største trender for menn

DETTE HAR DE TROEN PÅ NÅ: Tomas Sæther, Jens Carlos Schwartz og Kjetil-André Ward er blant moteprofilene som deler sine tips. Montasje: MinMote. Foto: Privat.

Hva er de sterkeste tendensene for menn i vår? Vi spurte fem stilige menn om hva de har mest troen på og helst vil kle seg i nå.

Publisert:

Ut med vinterjakker og tunge sko, nå er våren her og det betyr lettere plagg og solbriller på nesen. Forhåpentligvis betyr det også en utepils og lov til å møte mer enn to stykker om gangen, snart. Men hva skal du da ha på deg?

Vi spurte fire stilfulle karer som på ulikt vis er en del av motebransjen om hva de vil iføre seg nå.

Jonas Braaten, influencer

– Hvis du skal velge tre trender/tendenser for våren og sommeren, hva går du for?

– I det siste har jeg blitt veldig opptatt av fargen brun, og spesielt blandingen av brun og beige. Jeg har også blitt stor fan av varsity-jakkene som har begynt å komme tilbake. Husker jeg hadde en sånn da jeg bodde i USA, men da var det ikke spesielt trendy. Ser virkelig etter en litt oversized vinrød eller brun varsity-jakke, som jeg kan matche med noe beige eller mer brunt. Håper jeg kan finne en brukt! Jeg liker både å føle meg, og se komfortabel ut. Med det elsker jeg en look som er simpel, men gjennomført. Jeg håper også på at gutta begynner å ta på bandana igjen. Om ikke noen andre gjør det, skal i hvert fall jeg det.

– Beskriv antrekket du vil gå med når du skal ta sesongens første drink ute med venner:

– Jeg ser for meg en beige oversized T-skjorte under en brun collegegenser. Med dette har jeg på meg et par wideleg-jeans i beige, og en sjokoladebrun oversized varsity-jakke med mange patches på! Sko blir enten noen klassiske All star Converse i beige, hvite Air Force One eller et par trendy New Balance-sneakers. Må jo selvfølgelig ha et par solbriller på hodet og en enkel totebag til å gjøre antrekket komplett.

Tomas Sæther, innkjøper

– Hvis du skal velge tre sterke trender/tendenser for våren og sommeren, hva går du for?

– For denne våren og sommeren tror jeg gutta vil pynte seg etter nesten et år i lockdown, sier innkjøperen hos Moniker og Moniker Man. Han utdyper:
– Jeg har troen på 70-talls riviera-stil med en miks av løse linbukser og silkeskjorter fra Casablanca. Generelt tror jeg vi vil se mer løse bukser i form av jeans og chinos. På jakkefronten tror jeg vi vil se en del varsity-jakker og ikke minst utility-jakker i lin.

– Beskriv antrekket du vil gå med når du skal ta sesongens første drink ute med venner:

– Da skal jeg rett ut av joggeskoene og ta på meg et par nye cowboyinspirerte boots fra Acne, løse kremfargede jeans og en westernskjorte i skikkelig «Yellowstone»-ånd.

Jens Carlos Schwartz, mote/kreativ-konsulent

– Det er mye spennende som skjer hos de store motehusene og generelt i bransjen vår både Norge og internasjonalt. Man ser at det digitale formatet visningene nå blir presentert i, gir rom for enda mer kreativitet og løsninger. Kolleksjonene viser enda mer lekenhet i form av materialkombinasjoner, farge og mønstre, sier Schwarts.

Foto: Privat

– Hva er dine tre favoritt-tendenser/trender for våren og sommeren?

– Man ser tydelige referanser til både 70-tallets disco, bootcuts og sleng, til 80-tallets skinnjakker, og boots. Elsker det! Bukser med høyt liv, rysjer, store mansjetter, vest, kort kardigan til å ha over en enkel, hvit T-skjorte, eller pique.

Når det gjelder farger er favorittene lyseblå, rosa og grønn.

– Mine favoritter som jeg blir inspirert av er Harry Styles, Timothée Chalamet, Celine Aagaard og David Bowie.

– Hva er ditt beste stiltips?

– Å prøve å finne sitt eget visuelle uttrykk som speiler personligheten din. Lek og ha det gøy med farger, mønstre og gå ut av komfortsonen. I min verden er det ikke lenger noe som er feil! Alt er mulig! Jeg bruker Instagram og Pinterest som inspirasjon.

– Beskriv antrekket du vil gå med når dere skal ta sesongens første drink ute med venner:

– En oversized vintage skinnjakke, en steinvasket second hand Levis 501, en kort, tung hoodie. Chunky loafers, mine favoritt Kenzo-solbriller, neglelakk. Jeg er som regel å se med en caps på hodet, enten med et mønster eller helt enkel.

A post shared by 𝗝𝗘𝗡𝗦 𝗖𝗔𝗥𝗟𝗢𝗦 𝗦𝗖𝗛𝗪𝗔𝗥𝗧𝗭 (@jensc4rlos)

Rune J'Atoche, influencer

– Hvis du skal velge tre sterke trender/tendenser for våren og sommeren, hva går du for?

– Av alle designere så er blant annet JW Anderson/Loewe S/S 21-kolleksjonen en favoritt. Alt fra patchwork-trenchcoatene til capene denne sesonger er «wow». Så en trenchcoat er en av trendene jeg kommer til å fortsette med, man kan aldri ta feil med stylingen når man bruker trenchcoat, sier influenceren og legger til:

– Blomsterprint, linjer og sjakkruter er andre trender jeg tror kommer til å bli en suksess i sommer. Bermudashorts som stopper ved kneet er en trend jeg elsker og ser frem til å kunne bruke.

– Beskriv antrekket du vil gå med når du skal ta sesongens første drink ute med venner:

– Når jeg skal ta sesongen første drink kan jeg se for meg antrekket. Det er varmt, vi sitter ute i solen og jeg er kledd i en syrefarget blazer med en skjorte i blomsterprint, en klassisk Bermuda-shorts, sandaler, litt høye tennissokker, solbriller og en veske i strå à la JW Anderson. Jeg topper looken med min ferske duft Solei Blanc fra Tom Ford for å feire første drink.

Kjetil-Andre Ward, visual merchandiser og stylist

– Hva er dine tre favoritt-tendenser/trender for våren og sommeren?

– Mine tre favoritter er helt klart helt enkle sneakers som Nike «Dunk Low», New Balance 550 og så videre, varsity-jakker og ikke minst pastellfarger!

Foto: Privat

Beskriv antrekket du vil gå med når dere skal ta sesongens første drink ute med venner:

Publisert: