Tips til menn: De beste hårproduktene

SVEISEN TYPE: David Beckham har sjelden en dårlig hårdag, og skal angivelig sverge til blant annet hårvoksen fra Hanz de Fuko. Foto: Produsenten / NTB Scanpix

Det finnes hundre grunner til at hårproduktet ditt ikke skal koste syv kroner literen på det lokale supermarkedet. Her er de fire beste.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Å velge riktig hårprodukt er nesten like individuelt som å finne et par sko i riktig størrelse.

Hårlengde, hårmengde, krøller, tykkelse og hvorvidt kjæresten din skal klare å dra hendene sine gjennom det, er bare noen av faktorene som må med i regnestykket før du går til innkjøp av et hårprodukt du skal leve med en god stund.

Men la det være sagt: Klissete hår med for mye produkt i, er en klassisk tabbe menn bør unngå.

Vi har prøvd å gjøre valget av hårprodukt litt enklere. Her er fire av markedets beste varianter, og hvilken hårtype de passer til:

«Allrounderen»

Hårvoks fra Redken, 108 kroner. Foto: Produsenten

Redken Working Wax Maneuver er en relativt myk voks, som passer best til kort og mellomlangt hår. En mengde på størrelse med en fingernegl holder i massevis for de fleste frisyrer, og gjør håret lett å forme slik du vil ha det – uten at det stivner på plass. Gni voksen ut i håndflatene, og jobb den inn i håret bakfra, før du avslutter med luggen og pirkete detaljer.

Lignende produkter: Define Men Moulding Clay, Renati Strong Hold

For perfeksjonisten

Hårvoks fra HanzdeFuko.com, 113 kroner. Foto: Produsenten

Der voksen fra Redken er relativt myk og fleksibel oppleves denne fra Hanz de Fuko som mye stivere, og er derfor bedre egnet for korte frisyrer. Dette er voksen for deg som vil kunne rufse til håret, samtidig som du har kontroll på hvert eneste hårstrå. Ryktet vil ha det til at dette er en av de hemmelige ingrediensene i David Beckhams uovervinnelige frisyrer, men vær forsiktig: Bruker du for mye av denne blir det fort mer «Blink 182» enn «Bend It Like Beckham».

Klassikeren

Hårgele fra AmericanCrewShop.com, 114 kroner. Foto: Produsenten

Hårgele høres veldig 90-tallet ut, men med nye og moderne oppskrifter, som gjør at håret ditt ikke ender opp som stiv plast, har produktet fått nytt liv. Dette er produktet for deg med halvlangt til langt hår, som ønsker full kontroll – se for deg den sementerte sideskillen til Mad Mens «Don Draper». En liten mengde gele fordeles i håndkletørt hår, før håret kjemmes eller fingerfordeles på plass og lufttørkes.

Det trenger litt salt

Saltvannsspray fra Toni&Guy hos Kicks.no, 130 kroner. Foto: Produsenten

Dersom du er på utkikk etter et produkt som setter tilnærmet ingen spor etter seg, og bare vil ha bittelitt kontroll på håret, er saltvannsspray en god løsning. Spray fra rot til tupp i håndkletørt eller tørt hår, og det gir omtrent samme effekt som en lang dag med bading i saltvann. Perfekt for deg som har halvlangt eller langt hår, og bare vil ha akkurat nok kontroll til at du kan dra luggen bort fra pannen.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: