Prins Harry får slakt for antrekket

HÅND I HÅND: Prins Harry og Hertuginne Meghan kom sammen på premieren av Løvenes Konge i London. Foto: Pa Photos

Eksperter mener prinsen (34) har slurvet med finstasen.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Prins Harry og hertuginne Meghan var i helgen på premieren av Løvenes konge i London. Det ble et stjernefylt møte hvor de hilste på dronningen av popmusikk – Beyoncé.

Hertuginne Meghan har som vanlig fått mye skryt for antrekket, men denne gangen er det ektemannen som har fått mest oppmerksomhet for finstasen – og ikke av det positive slaget.

Ifølge Harpers Bazaar mener nemlig den britiske etikette-eksperten William Hanson at prinsen ikke fulgte kongehuset kleskoder og at han slurvet med antrekket. Han skriver på Twitter at sløyfen ser ferdigknytt ut og at skjorten ikke passer til smokingen:

Kommentarfeltet har imidlertid gått varmt. Mange fans sier seg enig i kritikken og forventer mer av den britiske prinsen, mens andre mener at antrekket ser fint ut til tross for at det kanskje ikke følger de strenge kleskoden til kongehuset eller tradisjonelle dress- og smokingregler.

FÅR KLESKRITIKK: Ekspertene mener både prinsens sløyfe og skjorte slår feil. Foto: EPA

Den norske dresseksperten David Strømman Nedal, som er daglig leder og eier av det norske luksusmerket Julius Caesar, er dog enig med William Hanson.

– For meg virker det som prins Harry har glemt å pakke både skjorte og sløyfe. Det han har på seg er ikke en smokingskjorte, og den burde for eksempel ha avtagbare brystknapper, også kalt studs, istedenfor vanlige, hvite knapper. Skjorte til en smoking bør heller ikke ha den type stolpe som går nedover. Kragen er ikke helt feil, men den burde vært større. Det oppstår en glippe i mellomrommet fra kragen til jakken og slik skal det ikke se ut, sier Nedal til MinMote og legger til:

– Det ser mer ut som en fritidsskjorte enn en skjorte som er passende for en kongelig på en rød løper.

KJENDIS

Zidane fikk bukse-slakt

Sløyfen får heller ikke godkjentstempelet av dresseksperten.

– Sløyfen er altfor liten. Det ser ut som sløyfen til en 12-åring. Den ser også ferdigknytt ut. Jeg vet ikke hva som er verst: Den sløyfen der eller å ha stilt opp uten.

Nedal ble skuffet da han så Harrys antrekk på filmpremieren.

– Jeg synes at prins Harry stort sett kler seg bra, så dette er skuffende. Det ser rett og slett ut som han har vært sløv. Det hadde jeg ikke trodd om prins Harry, sier han.

MinMotes herreskribent Sverre Hagen er uenig i deler av kritikken mot Prins Harry.
– Selv om knappestolpen blir litt vel synlig her, går det helt fint å bruke skjorte uten «studs» til smoking, spesielt når anledningen er noe så uformell som dette. Kongen av moderne finstas, Tom Ford, bruker sjelden «studs» til sine smokinger. Jeg er enig i at skjortekragen burde vært bred nok til at den legger seg pent under jakkeslagene, det burde prinsen, eller stylistene hans, være klar over. Og jo da: Det er ofte penere med en selvknytt sløyfe, men dette er på langt nær det verste eksempelet på en ferdigknytt sløyfe jeg har sett.

Samtidig mener Hagen prinsen fortjener skryt for det velstelte skjegget.

– Det mykner opp hele inntrykket, og får antrekket til å fremstå moderne, ikke som en nedstøvet gammel lord på slottsbesøk.

Publisert: