Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Alt du trenger til dressen – på budsjett

PÅ MED FINSTASEN: Dressen blir ekstra staselig med et fint slips, lommetørkle i brystlomme, og klokke. Foto: Getty Images

Gjør deg klar til julebordssesongen med MinMotes essensielle tilbehør til dress.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Mye av det vi skriver om på MinMote er absolutt valgfritt å inkorporere i sin egen garderobe. Likevel har vi nok en tendens til å påstå at «dette bør alle menn eie», eller at «nå går alle med dette». Derfor kjenner du kanskje ferten av «ulv, ulv», når vi nå påstår at plaggene i denne artikkelen bør finnes i alle menns klesskap – i hvert fall om du bruker en dress fra tid til annen.

MANN

De beste hårproduktene for menn

Her snakker vi imidlertid om enkle basisplagg, som kan brukes året rundt. Selv om vi i denne sammenheng ser på hvordan plaggene gjør en dress til et komplett antrekk, er dette plagg man får nytte av året rundt og til alle typer anledninger.

Her er MinMotes essensielle tilbehør til dress:

dresstilbehør6

Sokker fra Hugo Boss. Foto: Produsenten

69,-
Gå til butikk
dresstilbehør6

Sokker fra Dressmann. Foto: Produsenten

79,-
Gå til butikk

Sokkene er kanskje ikke det første man tenker på når man skal pynte seg, men tradisjonen tro bør man bruke blå sokker til en blå dress, og grå sokker til en grå dress. Invester i minst ett par i hver farge.

dresstilbehør5

Slips fra Amanda Christensen. Foto: Produsenten

449,-
Gå til butikk
dresstilbehør5

Slips fra Dressmann. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk

Et sort slips bør være forbeholdt gravferder, skilsmisseforhandlinger og andre dystre tilstelninger, spør du meg. Burgunderrødt og marineblått er relativt nøytrale farger som står like fint til både grå og blå dresser. En god tommelfingerregel er at slipset bør være omtrent like bredt som slagene på dressjakken. Unngå de blankeste silkeslipsene, de er både vanskeligere å knyte, og nærmest umulig å stryke eller dampe om de skulle bli krøllete.

MANN

Røkke innrømmer at han er dressmannen

dresstilbehør2

Skjorte fra These Glory Days. Foto: Produsenten

799,-
Gå til butikk
dresstilbehør2

Skjorte fra Zara. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk

Om du ikke allerede eier en hvit skjorte, bør det stå øverst på listen. Kragen bør være bred nok til at den skjules når du tar på deg dressjakken, og knappene bør være hvite eller i perlemor. Husk å prøve flere modeller fra flere leverandører, slik at du er sikker på at du finner den skjorten som passer deg best.

MANN

Slik pusser du skinnsko

Ermene bør rekke deg til midt på håndbaken når skjorteermet er kneppet opp, og du skal akkurat få plass til en pekefinger mellom halsen og kragen – hverken mer eller mindre. Ikke tenk for mye på hvordan skjorten sitter rundt livet. Å legge inn en vid skjorte i ryggen er noe av det rimeligste du kan gjøre hos en skredder, eller med litt trening gjøre selv.

dresstilbehør1

Singleter fra H&M. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
dresstilbehør1

T-skjorter fra Bread & Boxers. Foto: Produsenten

449,-
Gå til butikk

Under en hvit skjorte er det smart å bruke en hvit singlet eller en hvit T-skjorte. Dersom skjortestoffet er tynt vil et ekstra lag under få den til å fremstå som ekstra hvit, samtidig som du slipper gule svettemerker som er vanskelige å vaske bort. En singlet er det beste valget om du ikke går med slips, da de ofte har dypere utringninger, og slik sett ikke synes om du knepper opp en skjorteknapp eller to.

dresstilbehør3

Lommetørkle fra Neckwear.no. Foto: Produsenten

119,-
Gå til butikk
dresstilbehør3

Lommetørkle fra Dressmann. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk

Et lommetørkle i brystlommen er en flott detalj. En god huskeregel er at lommetørkleet enten bør være hvitt, eller i samme farge som slipset. Uten et lommetørkle kan antrekket fort fremstå som i overkant symmetrisk og stivt, spesielt om du foretrekker en symmetrisk slipsknute.

dresstilbehør4

Klokke fra Daniel Wellington. Foto: Produsenten

1749,-
Gå til butikk
dresstilbehør4

Klokke fra Seiko. Foto: Produsenten

1545,-
Gå til butikk

Selv om de fleste nå har telefoner som gjør langt mer enn å vise hva klokken er, er det ikke spesielt god folkeskikk å fikle med mobilen i sosiale lag. Legg igjen mobilen i garderoben, og hold et øye på tiden med en klassisk, stilren klokke. Invester gjerne i én brun og én sort skinnreim, så kan du bytte avhengig av hvilken farge skoene dine er.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: