Hvor ofte skal en mann klippe seg?

Klipper du deg ofte nok eller ikke - det er spørsmålet.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Du møter opp hos frisøren til avtalt tid, blir plassert i stolen foran speilet og rekker akkurat å bli passe komfortabel før frisøren begynner utspørringen:

Hvor lenge er det siden du klippet deg sist? Hva ser du for deg her i dag? Hvilke produkter bruker du? Skal vi vaske håret først?

(PS! Her er hårsveisen «alle» kvinner liker)

Dialogen med frisøren en åpenbart viktig for at både du og frisøren blir førnøyde med resultatet. Ofte er det slik at klippen føles finere og mer komfortabel etter et par uker, men hvor lenge skal man egentlig gå før neste klipp?

HVER TREDJE UKE: Eirik Thorsen, kreativ leder for Adam og Eva og innehaver av Adam og Eva i Grensen. Foto: Privat

La oss ta utgangspunkt i en klassisk vårsveis som mange norske menn kommer til å gå rundt med om få uker - kort på sidene, lengre på toppen.

HÅR

Slik fjerner du uønsket hårvekst

Hver andre til tredje uke

Eirik Thorsen, kreativ leder i Adam og Eva, innehaver av Adam og Eva Grensen mener det ikke bør gå mer enn tre uker.

- Hvis man tar utgangspunkt i «skin fade»-sveisen (barbert på sidene og lengre på toppen) som veldig mange menn har for tiden, så bør man klippe seg hver andre eller tredje uke for å holde den sharp. Om man har denne frisyren kan man bare trimme sidene ved hvert frisørbesøk og ta hele annen hver gang, forteller Thorsen til MinMote.

MANN

Slik gror du en velstelt bart

SEKS TIL ÅTTE UKER: Frisør hos Hendrix Hair, Linn-Sophie Eriksen. Foto: Privat

Hvis man imidlertid har en litt lang halv-rufsete frisyre kan man vente lengre, mener Thorsen.

- Hvis du har en sveis som er klippet slik at den vokser ut fint kan du med fordel vente mellom seks og åtte uker, men ikke noe særlig lengre enn det, sier han legger til:

- Alle må så klart gjøre som de vil, og hva som føles komfortabelt for seg.

Ingen fasit

Thorsen får støtte av Linn Sophie Eriksen, frisør hos Hendrix Hair avdeling Frogner.

- Det kommer jo så klart veldig an på hva slags frisyre man har, og hva man selv ønsker. Men en klassisk kort herreklipp pleier å holde seg fin i seks til åtte uker, etter min mening.

Les også: 10 grunner til at skjegg er sexy!

HVER FEMTE UKE: Peder Wallentin, frisør hos Adam og Eva. Foto: Privat

Eriksen presiserer at et hår kan vokse alt fra 1 til 1,5 centimeter i måneden, og at det derfor ikke finnes noe fasitsvar.

- Går man for en klipp som holder seg fin lenge, til og med når den vokser ut, så trenger man ikke gå til frisøren oftere enn hver tredje til fjerde måned, sier hun til MinMote.

Frisør Peder Wallentin, understreker at hvor hyppig man besøker frisøren avhenger av hårtype, men at det vanlige er hver femte til sjette uke.

- Noen går med lengre mellomrom, mens andre går mer jevnlig. Hår rundt ørene, samt tung lugg eller tykt, stritt hår er noen av faktorene som gjør at menn kanskje går oftere til frisyren enn kvinner med langt hår. Dette avhenger av hårtype så klart, sier Wallentin til MinMote.

Publisert:

Finn mer innhold om: