Norske Andreas på motemessen Pitti Uomo: - Alt må se bra ut

VELKLEDDE: Andreas Aguilera sammen med flere av de største aktørene i motebransjen (Andreas er nummer fire fra venstre). Foto: Andreas Aguilera

Hvert år drar velkledde menn fra hele verden til motemessen Pitti Uomo i Firenze for å gjøre innkjøp, oppdatere seg på trender og ikke minst: Bli sett. For Andreas Aguilera (23) er hver eneste antrekksdetalj nøye planlagt.

Caroline Andrea Furu
Publisert:

Motemessen Pitti Uomo blir holdt to ganger i året, og det er nå den 87. gangen den blir holdt. Her samles mennene for å se på kommende motekolleksjoner, gjøre innkjøp, og gjøre det de kan best – kle seg.

AVSLAPPET: Å la jakken henge over skuldrene er en av trendene på motemessen. Foto: Andreas Aguilera

Bransjetreff

Under messen med det spesielle navnet er Firenzes gater stappfulle av menn i dress, hvor alt fra slips til solbriller og lommetørkle er planlagt ned i den minste detalj.

Blant de fasjonable mennene er norske Andreas Aguilera, som har levert bildene til denne artikkelen.

Aguilera er ansatt hos Steen&Strøm Formal, og var også på arrangementet i fjor.

Aguilera forteller til MinMote at det er god stemning på Pitti Uomo i år og.

- Her møtes de største designerne, innkjøperne og motebloggerne i verden. Det er også et tonn fotografer fra verdens største motemagasiner, sier han.

SKJØNNHET

Trenger du mer klesinspirasjon? Les vår sak om de beste motebloggene for herrer her.

Saken fortsetter under bildet.

ORIGINALE: Mennene på Pitti Uomo kombinerer plagg på en kreativ og uanstrengt måte. Foto: Andreas Aguilera

Gjennomført fra topp til tå

Selv dro Aguilera til Firenze sammen med en vennegjeng som også jobber innenfor motebransjen. Han forteller at han og gjengen legger mye anstrengelse inn i valg av antrekk, men at det ikke først og fremst handler om forfengelighet.

- Når det kommer til det å kle seg generelt, handler det om å vise respekt for de rundt deg, da spesielt vedrørende dress og formelle klær. I og med at Pitti Uomo stort sett tar for seg dette segmentet, må vi også rette oss etter tradisjon og en viss standard.

Saken fortsetter under bildet.

ØYE FOR DETALJER: På motemessen i Firenze er ingen redd for å bruke tilbehør.Foto: Andreas Aguilera

Han avslører også hemmeligheten bak de inspirerende antrekkene.

-Man må ha en gjennomført stil, på hver sin personlige måte. Alt skal se bra ut fra topp til tå, og vi hjelper hverandre i valg av hvert eneste plagg for å være på den sikre siden, avslutter han.

Les også: Sko til herre: Høstens fem beste skokjøp

Mindre kjendisfokus

I FIRENZES GATER: Pitti Uomo arrangeres to ganger i året, i januar og juni. Foto: Andreas Aguilera

På Pitti Uomo vises de siste trendene fra verdens største herredesignere, men messen er for mange først og fremst en kilde til inspirasjon på grunn av gatemoten. Før var det bare agenter, innkjøpere og de som jobbet med merkeklær som hadde tilgang til messen, men nå er messen også åpen for andre.

Stylist og faglærer Eirik Mogseth på SOFI, School of Fashion Industry i Oslo, forteller at menn i motebransjen i hovedsak drar til Pitti Uomo for å gjøre innkjøp.

- Pitti Uomo er mer en innkjøpsmesse, og er derfor annerledes enn de andre internasjonale moteukene. Pitti Uomo er mer bransjestyrt og kjendisfokuset er mindre tilstede enn for eksempel moteukene i London og Paris, sier han.

-Er det ikke også litt for å vise seg frem?

- Det har utviklet seg litt til å bli et «se og bli sett»-arrangement. Mennene som deltar på denne messen har gjerne med seg utallige antrekk, så de kan skifte mellom visningene, sier Mogseth.

GJENNOMFØRT: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene på guttenes antrekk. Foto: Andreas Aguilera
Publisert:

Finn mer innhold om: