Herre: Fem gode nettbutikker for shopping hjemmefra

FINN DIN FAVORITT: Nettbutikkene vi har valgt ut selger alt fra skreddersydde dresser til sjeldne «sneakers». Foto: Cavour / YME Universe / Dapper

Når du ikke kan komme til moten, må moten komme til deg.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Coronaviruset påvirker de fleste aspekter av livet, også de «mindre viktige». Når myndighetene forbyr og fraråder store forsamlinger, sier det seg selv at stappfulle handlegater og butikker ikke er noen god idé.

For folk som bor i Oslo er ikke «problemet» særlig prekært. Så lenge man følger rådene om eksempelvis avstand, god håndhygiene, er det mulig å ta seg en tur ut i byen og plukke opp et plagg eller to. Bor du lenger unna, vil nok imidlertid en dags- eller helgetur til Oslo for å shoppe falle i kategorien «unødvendig reise» – spesielt med tanke på at Oslo er det hardest rammede området i Norge.

MANN

Slik trimmer du skjegg og hår hjemme

Når helgeturistene blir borte, går det naturlig nok ut over de selvstendige, små butikkene, som er avhengige av både norske og internasjonale turister for å få regnskapet til å gå opp. Ser man bort fra de store kjedene som H&M og Zara er det ikke mange butikker som spesialiserer seg på herremote, så vi har rett og slett ingen å miste. Heldigvis har butikkene gode løsninger for kjøp på nett.

MANN

Slik gjør studenthybelen stilig på budsjett

Vi har valgt ut fem butikker som har godt vareutvalg, spesielt med tanke på herremote. I tillegg har vi latt det være et kriterium at butikkene har oversiktlige nettbutikker, og en god digital kjøpsopplevelse.

PS! Vi har utelatt de store kjedene, eksempelvis H&M og XXL, fra denne guiden. Disse butikkene er gode å ha når man skal skaffe basisvarer som t-skjorter eller sokker, men de finnes stort sett over hele landet, og er ikke like avhengige av turisme som butikkene vi har valgt ut.

Her er våre utvalgte:

Dapper

BREDT UTVALG: Butikken Dapper på Grünerløkka har et bredt utvalg av både klær, tilbehør, hår- og hudpleie – så også på nett. Foto: Dapper

Dapper er en «veteran» på nett, med tanke på at butikken er en slags videreføring av det som startet som barbershop.no. Her finner du luksusplagg fra merker som AMI og Common Projects, «workwear»-inspirerte plagg fra Bleu de Paname, og mer rimelige varer fra merker som Asics og Dickies. I tillegg har butikken et bredt utvalg av barberingsartikler, hårprodukter og hudpleie.

Kjennetegn: Workwear, sykkel, streetwear, barbering
Adresse: www.dapper.no

Hunting Lodge

STREETWEAR: Hunting Lodge byr på et av landets beste utvalg av streetwear, med et preg av californsk skateboard-kultur. Foto. Hunting Lodge

Hunting Lodge har et tydelige skateboard-preg over vareutvalget sitt, med merker som Stüssy og Dime i hyllene. Butikken fører også flotte basisvarer fra nordiske merker som Norse Projects, i tillegg til plagg fra de mer «streetwear»-orienterte kolleksjonene til merker som Patagonia og The North Face.

Kjennetegn: Skateboard, streetwear, sneakers, caps
Adresse: www.huntinglodge.no

Yme Universe

SJELDNE VARER: Yme på Karl Johan lurer ofte til seg sjeldne sneakers, som folk er villige til å stå i kø for å sikre seg. Foto: Yme Universe
A post shared by YME SNEAKERS (@ymesneakers)

Yme er stedet å gå til for de virkelig sjeldne varene, og har en tendens til å snike til seg populære «sneaker-drops» fra merker som Nike og Adidas. I tillegg har butikken et bredt utvalg av luksusplagg fra merker som Saint Laurent, Off White og Yeezy.

Kjennetegn: Sjeldne sneakers, streetwear, luksus
Adresse: www.ymeuniverse.com

Cavour

DRESS FOR SUKSESS: Cavour er et sikkert valg om du er på utkikk etter ny dress, eller et par lekre skinnsko. Foto: Cavour

Det har vært mye streetwear på listen til nå, men Cavour opererer i et annet landskap. Her finner du flotte dresser fra merker som Ring Jacket, og pene skinnsko til både hverdag og fest. Ja: Du kan kjøpe jakker separat, dersom behovet ditt for bukser har forsvunnet som følge av hjemmekontor-situasjonen.

Kjennetegn: Dress, skinnsko, pentøy

Adresse: www.cavour.co

Sportsnett

FOR FRILUFTSELSKEREN: Sportsnett byr på et av landets beste utvalg av populære friluftsklær fra merker som Patagonia og Arcteryx. Foto: Produsenten

Sportsnett byr, som navnet tilsier, på sportstøy og friluftsklær. Her kunne vi også ha inkludert Oslo Sportslager – og sikkert flere andre – men Sportsnett trekker det lengste strået på grunn av en flott, oversiktlig nettside. I tillegg har butikken et godt utvalg fra populære merker som Patagonia og Arcteryx. Her finner du også langt mer enn klær, eksempelvis klatreutstyr, ski og sekker.

Kjennetegn: Friluft, klatring, sportstøy, ski, sekker

Adresse: www.sportsnett.no

Publisert:

Finn mer innhold om: