MinStil: Chris Holsten

MOTEINTERESSERT: Artisten Chris Holsten sier klærne han går med er en stor del av den visuelle pakken rundt musikken.

– Det å føle seg bra er viktig for meg – spesielt på scenen.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Masoom Mohammad Maham, Helene Arnesen, Ada Martini Strøm, Fredrik Josefsson og Turab Awan.

Denne gangen er vi ekstra nysgjerrige på stilen til han som nettopp stakk av med to priser under årets P3 Gull: Chris Holsten.

– Det var helt vilt. Jeg hadde aldri sett for meg å motta begge prisene, forteller artisten som også akkurat har blitt ferdig med en lang turné.

– Jeg har tatt en liten ferie før jul, samtidig som jeg holder på å ferdigstille del to av albumet som kommer i mars.

Nylig begynte Holsten å samarbeide med stylisten Karen Elieson, som blant annet har jobbet tett med Astrid S lenge.

– Hun er en super dame og superdyktig på det hun driver med. Jeg føler hun er ekstremt god på å forstå hvem du er, samtidig som hun pusher grensene mine.

– Klærne du har på deg skal forsterke den du er som person, ikke omvendt. Det føler jeg hun er veldig god på å finne en fin balanse på. Det er sjelden hun kommer med noe jeg ikke liker, faktisk.

– Hva betyr mote for deg?

– Jeg har alltid vært veldig glad i klær. Det å føle seg bra er viktig for meg – spesielt på scenen, og derfor vil jeg si at mote spiller mye inn her. Det er jo også en stor del av den totale visuelle pakken rundt musikken.

– Hvordan vil du beskrive stilen din? Er det forskjell på scenestilen og den på privaten?

– På scenen liker jeg veldig godt å dresse det opp. Og selv om det er ganske formelt/pyntet, er det viktig for meg at passform og stilen også føles chill med for eksempel vide bukser og singlet, istedenfor stramme dressbukser og skjorte. Jeg er jo en fyr som har hørt masse på soul og funk gjennom livet, så det reflekteres nok i klesstilen på scenen.

– Når det kommer til på privaten så liker jeg de samme tingene, men da i en litt mer nedtonet versjon.

– Hva er «typisk Chris» i garderoben?

– Highwaist og vide bukser, skjorter, dresser og sneakers. Jeg er også veldig svak for hoodies, men det er mer til søndagene.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg prøver å shoppe smart, sånn at jeg kjøper ting jeg kan bruke til forskjellige anledninger. Og å holde det til det nødvendige. Kompisene mine stikker også ofte innom og plukker opp klær jeg ikke lenger bruker, og det gir jo klærne en lengre levetid. Ellers liker jeg også å kjøpe brukt.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg har blitt veldig fan av vintage tøy. Det som er kult med vintage er at man finner unike pieces som ikke alle andre har, samtidig som jeg føler disse også har litt ekstra sjarm.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Jeg fant noen sykt fete dressko/loafers på UFF, og har brukt de på hver konsert under turneen faktisk.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg prøver å sette sammen masse ulike kombinasjoner av det jeg allerede har. Det er viktig for meg å ha en god basegarderobe, sånn at man lett kan bytte ut et enkelt plagg men at det fortsatt føles nytt.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– I det siste har jeg blitt veldig glad i et dansk merke som heter Martin Asbjørn. De har sykt mange fine dresser og øverst på ønskelisten står alle disse.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Sånn rent motemessig på scenen er jeg fascinert av Harry Styles og Leon Bridges. Måten de tør å utforske nye ting på, men samtidig bevare sin egen identitet.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg er faktisk veldig dårlig å følge med på trender. Det viktigste for meg er at jeg føler meg komfortabel og at jeg er meg selv, og så har Karen kontroll på de ulike trendene.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Retro dressjakker og sweatshirts (og slippers, hehe).

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Superskinny jeans. Kanskje fordi jeg er mest komfortabel i litt mer baggy size.

– Ditt aller beste motetips?

– Gå i det som gjør at du føler deg awesome.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: