MinStil: Masoom Mohammad Maham

STOR INTERESSE: Masoom Mohammad Maham jobber som IT-konsulent, men mote er blitt en av hans store interesser og noe han brenner for.

– Det jeg liker med mote er at man kan uttrykke seg på så mange forskjellige måter gjennom det man har på seg, og at man kan hele tiden prøve nye ting og utfordre seg selv litt.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Annika Sofie, Alphons Amuri, Sumaia Hassan og Lulia Tesfay.

Neste mann ut er Masoom Mohammad Maham.

28-åringen fra Hønefoss har en fulltidsjobb som IT-konsulent som innebærer en god, gammel «nine to five»-jobb mandag til fredag. Men når den åtte timer lange arbeidsdagen er over, jobber han som utvikler i en startup, samt med noen ande sideprosjekter.

– Mesteparten av tiden min nå til dags brukes på hjemmekontoret foran en PC-skjerm, hvor jeg sitter og utvikler nettsider og apper.

Men Masoom bruker også en app som allerede er ganske veletablert (du har kanskje hørt om Instagram?) til å dele bilder av inspirerende antrekk.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Interessen min for mote startet vel da jeg var rundt 15 år gammel. Jeg begynte å høre på amerikansk rap og R&B på den tiden, og ville kle meg som artistene jeg hørte på. Det resulterte i en del baggy klær, store jerseys og T-skjorter, «new era fitted» og alt det der fra den tiden av hip hop-fashion. Mote og klær har blitt en stor del av hvem jeg er som person. Det er en av mine største interesser og noe jeg brenner for. Det jeg liker med mote er at man kan uttrykke seg på så mange forskjellige måter gjennom det man har på seg, og at man kan hele tiden prøve nye ting og utfordre seg selv litt.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg vil si at stilen min er ganske minimalistisk og enkel. Man kan kanskje si at det er en skandinavisk stil.

– Hva er «typisk Masoom» i garderoben?

– Svarte boots eller loafers. Det har vært mine go to-sko de siste årene. Jeg kan bruke svarte skinnboots og loafers hele året, selv på sommeren når det kanskje egentlig er litt for varmt til å gå med det.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Mitt viktigste bærekraftige valg er at jeg aktivt unngår å kjøpe klær fra fast fashion-butikker eller -merker. Jeg kjøper heller klær som jeg vet jeg kan bruke mange år frem i tid, og ikke noe som kun er en trend akkurat nå. Basert på dette velger jeg å fokusere på å skaffe meg tidløse plagg og gode basics.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg er 192 cm høy og veier 105 kg – ikke akkurat samme størrelse som den gjennomsnittlige personen i Norge. Dette gjør at det kan være vanskelig å finne vintage/brukte klær som jeg både liker og som passer meg, men det stopper meg ikke fra å finne noe . Som student i Trondheim pleide jeg å dra innom second hand/vintage-butikker hver uke. Det var den enkleste måten å handle «nye» klær på et studentbudsjett. Jeg prøver fortsatt å finne skjulte skatter her i Oslo og hver gang jeg er i utlandet.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Jeg har et par vintage bootcut-jeans som jeg kjøpte i Paris for noen år siden. De har jeg brukt minst en gang i måneden helt siden jeg kjøpte dem.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg prøver å kombinere plagg som jeg aldri har brukt sammen før. Det kan være utfordrende, men det hjelper at garderoben min består av en del nøytrale plagg.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Bottega Veneta har en cropped jakke som jeg har veldig lyst på akkurat nå. Jeg har også ganske lenge ønsket meg den klassiske Teddy-jakken fra Saint Laurent.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg får mye inspirasjon fra de forskjellige moteukene hver sesong. Her ser jeg mest på hva slags farger, materialer og snitt designere bruker i kolleksjonene sine. Jeg blir også selvfølgelig inspirert av folk på sosiale medier.

– Hvilke trender har du troen på?

– Trender kommer og går så fort nå til dags at jeg føler at det ikke er noe vits å satse på en trend. Jeg synes man heller burde fokusere på å utvikle en god personlig stil.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Det må vel være sko, og det kan være alt fra sneakers til boots, loafers og slides. Det er definitivt det jeg blir mest fristet til å kjøpe.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Jeg liker ikke å begrense meg selv og tenke at jeg ikke kan bruke spesifikke plagg, farger, mønster eller materialer. Jeg liker å tenke at jeg kan style og bruke hva som helst.

– Ditt aller beste motetips?

– Kjøp og bruk det du selv liker og ikke bry deg om hva andre tenker og sier.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: