Sjekk Kanye Wests svindyre Adidas-kolleksjon

Adidas Originals x Kanye West

Dagen da tilhengere av Kanye West endelig får boltre seg i rapperens grisedyre designsamarbeid med Adidas er her. Dette er plaggene vi drømmer om å eie, og det du kan se forbi.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Adidas Originals x Kanye West

Genser fra Adidas Originals x Kanye West. Foto: Produsenten

Adidas Originals x Kanye West

Jakke fra Adidas Originals x Kanye West. Foto: Produsenten

'Tis the season to be Yeezy!

Rapper Kanye West har lenge vært en drivende kraft i gatemotebildet. De siste årene har «Yeezy» gått fra å designe joggesko for Nike, til å stå bak en fullverdig kleskolleksjon kalt «Yeezy Season 1» for Adidas.

DESIGNER: Kanye West i sko fra egen kolleksjon under moteuken i Paris tidligere i år. Foto: Getty Images

Dette er første gang artisten har hatt full kontroll over en kolleksjon – tidligere har han blant annet samarbeidet med det franske merket APC, da med mindre innflytelse.

KJENDIS

Justin Biebers stil på fem punkter

Svimlende priser

At rapperen tidligere har uttalt at han ønsker at klærne hans skal være tilgjengelig for mannen i gata, virker det som klesgiganten Adidas har glemt når man ser prisene på Wests nyeste designsamarbeid. Prisene strekker seg opp mot svimlende 30 000 kroner for enkelte av ytterjakkene, og istykkerrevne trøyer koster flere tusenlapper.

Med tanke på at store deler av kolleksjonen består av basisplagg i enkelt design er det nærmest uforståelig at Adidas, som i det store og hele selger relativt rimelige idrettsklær, velger å prise kolleksjonen i samme segment som de mest eksklusive motehusene – tenk Balmain, Tom Ford, Louis Vuitton – i verden.

MinMote har ikke lyktes i å få tak i eksakte norske priser på de eksklusive plaggene, men kjøpesentergiganten Barneys er blant de amerikanske utsalgsstedene som har gått ut med priser før salget starter – ifølge et skjermbilde amerikanske GQ har publisert. I Norge selges kolleksjonen på trendbutikken Yme.

MinMote har samlet noen av våre favoritter fra kolleksjonen - og plagget vi ikke akkurat sikler etter.

DRAPERT: Ullgenser fra Adidas Originals x Kanye West. Foto: Produsenten

Ull og enkle farger

Kanye West er selv kjent for å bruke posete gensere med smale bukser, og hans første egendesignede kolleksjon bærer sterkt preg av artistens eget klesskap.

Designer trapper ned: Dette husker vi Ralph Lauren for

VARM: Vintersko fra Adidas Originals x Kanye West. Foto: Produsenten

Overdimensjonerte ullgensere presenteres i mange forskjellige jordfarger, og er ifølge designeren selv ment å være et plagg for både menn og kvinner. Vi liker hvordan kolleksjonen er koordinert slik at nesten enhvert plagg kan kombineres. Prisen på genserne er av amerikanske Barneys oppgitt å være på smått vanvittige 1690 dollar – nærmere 14500 kroner - så det får bli med drømmen.

Vintersko

Det er en kjent sak at de populære vinterskoene fra klassikeren L. L. Bean selges ut hvert eneste år, og det er først og fremst disse vi tenker på når vi ser Kanye Wests nyeste skodesign, kalt «Yeezy Boost 950».

KAMUFLASJE: Jakke fra Adidas Originals x Kanye West. Foto: Produsenten

Vi liker spesielt de mørkebrune og beige versjonene, som passer godt til norsk vintervær. Skoene koster – noe overraskende – mindre enn flere av genserene i kolleksjonen, og blir dine for 585 dollar – nærmere bestemt drøye 5000 norske kroner.

Militærfarger

Mye av kolleksjonen virker å være inspirert av militære farger, med både gensere og jakker i kamuflasjemønster. Spesielt liker vi hvordan West leker med mønster, uten at plaggene blir voldsomt prangende.

Flere jakker: Vinterens varmeste ytterplagg

FOR DYRE: Joggebukser fra Adidas Originals x Kanye West. Foto: Produsenten

Blant de mest normale plaggene i kolleksjonen – i hvert fall hva passform angår – er den tynne jakken med glidelås og knapper. Prisen på jakken er ikke oppgitt i artikkelen fra GQ, men vi forventer å måtte betale godt over 2000 dollar – rundt 18 000 kroner – for plagget.

Dropp joggebuksene

Smale joggebukser har blitt en favoritt hos mange av de store motehusene de siste årene, og «Yeezy Season 1» er ikke et unntak.

Kolleksjonen inneholder joggebukser med bred strikk i livet og rundt anklene, men med tanke på prisene på resten av kolleksjonen kan du forvente å måtte betale dyrt for komforten.

Les også: Merkeplaggene som ikke koster skjorta

En smal bukse i bomull vil fort bære preg av bruk, og holder ikke særlig lenge. Med tanke på at de store billigkjeden pumper ut tilnærmet like plagg til en brøkdel av prisen er luksusvarianten fra Adidas rett og slett ikke verdt pengene.

Hvilke plagg er dine favoritter? Gi din mening i kommentarfeltet, eller på instagram med emneknaggen #minmote!

Publisert:

Finn mer innhold om: