Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Dette bør du se etter på romjulssalget

GÅR VARMT: Desember er høytid for shopping. Også etter julaften går kredittkortene varme på romjulssalget. Foto. Getty Images

Se etter varene der kroneavslaget er størst.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Å handle på salg er både fristende og utfordrende. Femti prosent avslag kan høres billig ut, men avhenger selvfølgelig av hva den opprinnelige prisen var. Om du planlegger å bruke romjulen og nyåret til en oppgradering av garderoben, bør du se etter varene der avslaget er størst i faktiske kroner. Mange basisplagg i god kvalitet kan ofte være dyrt å erstatte, så se etter kuppene når prisene er som lavest.

MANN

Fem enkle tips til dress og smoking

Salg herrer 2

Sko fra Dries Van Noten. Foto: Produsenten

2070,-
Gå til butikk
Salg herrer 2

Solbriller fra Persol. Foto: Produsenten

2030,-
Gå til butikk

Halv pris for hele året

Solbriller og skinnsko bør være blant de grunnleggende ingrediensene i enhver manns klesskap, og om man skal ha kvalitet er ofte prisen deretter. Det kan virke selvmotsigende å kjøpe solbriller når året er på sitt mørkeste, men selv i desember kan solen gi deg vondt i hodet når du myser bak rattet på motorveien. Merker som Persol og Ray-Ban ligger stabilt høyt i pris, men når gamle kolleksjoner skal selges ut før det nye året kan du fort finne gode kjøp. Det samme gjelder skinnsko, der de mest populære modellene sjelden er å finne til redusert pris. Det kan fort være du må ut med en pen sum selv om salget er på sitt villeste, men i reelle kroner kan det fort være opp mot en tusenlapp å spare.

Salg herrer 3

Hudpleiesett fra Clarins. Foto: Produsenten

192,-
Gå til butikk
Salg herrer 3

Cardigan fra Barbour. Foto: Produsenten

777,-
Gå til butikk

Pakkene som ikke ble solgt

Før jul hamstrer parfymeriene opp gavesett med parfyme, hudkrem og deodorant – varer som ofte går på salg så fort juleribba er fordøyd. Her er det fort mulig å gjøre gode kjøp, og ofte kan du få settene til halv pris. Vårt tips: Kjøp to, så har du det du trenger et år frem i tid.

Ekspertens beste tips: SLIK SKAL DRESSEN SITTE

Her i Norge kan vinteren vare til langt ut på nyåret, mens blant annet amerikanske nettbutikker gjør seg klare for våren allerede i januar. Her er det mulig å finne tykke ullgensere som fortsatt har bruksverdi i flere måneder. Eventuelt er du allerede klar for neste vinter. Styr unna de mest spektakulære fargene – disse kommer ofte på salg da de kun appellerer til et fåtall – og sats på enkle plagg du vil være like fornøyd med om flere år.

Salg herrer

Skjorte fra APC. Foto: Produsenten

1119,-
Gå til butikk
Salg herrer

Skinnveske fra Felisi. Foto: Produsenten

1825,-
Gå til butikk

Den nye, bedre deg

Julesalget er også en ypperlig mulighet til endelig å kjøpe den skjorten du ikke har tatt deg råd til. De store kjedebutikkene vil sannsynligvis tilby deg tre for to, og andre fristende tilbud, men å legge noen ekstra kroner i plaggene du bruker oftest vil lønne seg på sikt. Gode materialer tåler vask bedre, og passformen er ofte hakket bedre en på masseproduserte varer.

TiIlbehør i ull topp
MANN

Plaggene du trenger i vinter

Akkurat som med solbriller og sko er tilbehør i skinn varer som ligger stabilt høyt i pris. I romjulen bør du derfor være ekstra på utkikk. Varer på vei ut av sortimentet selges nå for en brøkdel av originalsummen. En skulderveske i mørkt skinn er i tillegg det perfekte huset for den nye iPaden du fikk til jul.

Faresignalene

Det er enkelte feller man lett kan trå i. Eksempelvis bør du se opp for hyllerad på hyllerad med samme vare på salg. Ekstreme farger og skrikende mønster kan være bomskudd fra designernes side, og prisene presses ned for bli kvitt lageret. Tenk deg ekstra godt om før du drar kortet på en turkis bukse med frynser i gull. Vi sier som GQs moteguru Mark Anthony Green: Nitti prosent avslag på en vare du aldri vil bruke, er hundre prosent bortkastede penger.

PS! Prisene i denne artikkelen er hentet fra sider der salget er pågående, og de kan sånn sett endre seg.

Publisert:

Finn mer innhold om: