Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Seks luer som holder deg varm med stil

Lue2

Vinteren er på trappene, og gradestokken gjør som norske velgere – går mot blått. MinMote har valgt ut de varmeste, og stiligste, luene på markedet nå.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Lue2

Lue fra Zara. Foto: Produsenten

79,-
Gå til butikk
Lue2

Lue fra H&M. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk

Fryser du på føttene ørene, ta på deg en lue. Myten om at hodet står for over halvparten av kroppens varmetap er for lengst lagt død, men regn og sludd flyr sidelengs i bitende høstvind, er det godt å ha noe å trekke over numne øreflipper.

MANN

De beste klesbutikkene for menn i Oslo

Vi starter med bildene i toppen av artikkelen:

I fjor slo vi fast at Olav Thons favoritt, den røde toppluen, er en sikker vinner. Vi står fremdeles ved at et knallrødt topplokk på posteiboksen som er menneskehodet, er blant det kuleste vi ser i bybildet. Når spanske Zara dunker ut en snerten sak til godt under hundrelappen, skal det ikke mye til for å kaste seg på trenden. Lavpriskollega Hennes & Mauritz tar steget enda lenger, og byr på silkemyk kasjmir i en tidløs farge.

Lue1

Lue fra The North Face. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
Lue1

Lue fra Maison Kitsuné. Foto: Produsenten

656,-
Gå til butikk

Lekre logoer

Mens enkelte kliner til med heldekkende logoer (vi ser på deg, Armani Exchange), holder andre det enkelt. The North Face' grafiske tolkning av nordveggen på Half Dome er både sporty og subtil, mens Maison Kitsuné bruker silhuetten av en rev – et hyppig innslag i merkets øvrige design – som et lekent element mot en sober, blå bakgrunn. Begge er de tykke og robuste, og vi liker spesielt at The North Face har kledd innsiden av sin lue med et tynt lag fleece for økt komfort.

Få inspirasjon: HØSTENS FINESTE BOOTS FOR MENN

Lue3

Lue fra Wood Wood. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
Lue3

Lue fra Patagonia. Foto: Produsenten

449,-
Gå til butikk

Sporty retro

Fleece synes å være materialet ingen kan få nok av om dagen. Vi lar oss imponere av Wood Wood har fått noe som virker å være innefôret på en jakke til å se ut som en topplue så behagelig at vi sikkert kunne sovet med den på.

Ut på tur: HØSTENS FINESTE FRILUFTSUTSTYR

Selv om vi aldri har forstått meningen med dusken (opplys oss, kommentarfelt!), kan vi ikke annet enn å bli glade av Patagonias kremhvite lue. Her vekkes assosiasjoner til knickers, Kvikk Lunsj og improviserte sittegroper langs skiløypa.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn oss på Instagram som @minmote_no!

Publisert:

Finn mer innhold om: