Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

De nye klassikerne: Sjekk prisforskjellen på originalene og kopiene

TRENDSETTERE: Kanye West (fra venstre), Harry Styles og Aziz Ansari i henholdsvis bomberjakke fra Alpha Industries, semskede skinnsko fra Saint Laurent, og hvite joggesko fra Common Projects. Foto: Getty Images
TRENDSETTERE: Kanye West (fra venstre), Harry Styles og Aziz Ansari i henholdsvis bomberjakke fra Alpha Industries, semskede skinnsko fra Saint Laurent, og hvite joggesko fra Common Projects. Foto: Getty Images

Det er mange tusenlapper å spare på plaggene som har preget motebildet de siste årene.

Enkelte plagg skriver seg inn i historiebøkene som definisjonen på perioden de var en del av. Det er for eksempel liten tvil om at fjorårets samarbeid mellom Louis Vuitton og Supreme vil sees på som et høydepunkt, i det logotunge motebildet vi ser i dag. Andre plagg får ikke den samme, umiddelbare oppmerksomheten, men er umulig å komme utenom, dersom man skal oppsummere årene siden 2010.

Vi har valgt ut fem plagg som fortsetter å prege norske menns klesstil, flere år etter at de først landet i butikkhyllene. I tillegg har vi, så langt det har latt seg gjøre, forsøkt å finne plagget som ga opphav til trenden, samt budsjettalternativene som ser nesten like bra ut.

Dette er de nye klassikerne.

Common Projects Achilles Low White

nyeklassikere1

Sko fra Common Projects. Foto: Produsenten

nyeklassikere1

Sko fra Zara. Foto: Produsenten

Trend startet: Kåret til «Sneaker of the Week» to ganger av GQ i 2014
Noen vil påstå at Adidas er kongen på haugen når det kommer til hvite joggesko. Det kan nok stemme at designerne bak Common Projects hentet inspirasjon fra Adidas-modellene Rod Laver og Stan Smith, med detaljfokuset til italienerne er i en klasse for seg selv. De hvite skoene med den karakteristiske gullskriften har nærmest fått klippekort i magasiner som GQ og Esquire, og er vel så godt likt av Løkka-hipstere som den er av finansakrobater på Aker brygge.

For drøyt tre tusen kroner får du et par sko som passer like godt til dress som til joggebukse, og som holder i år etter år. De billigste kopiene koster et par-tre hundrelapper, men er til gjengjeld laget i falsk skinn som er limt sammen – ikke sydd.
MinMotes anbefaling: Kjøp originalen

Alpha Industries MA-1

nyeklassikere4

Jakke fra Alpha Industries. Foto: Produsenten

nyeklassikere4

Jakke fra Jack & Jones. Foto: Produsenten

Trend startet: Kanye Wests Yeezus-turné i 2013
Til tross for å være et av de eldste designene på denne listen, er det ingen tvil om at bomberjakker har fått nytt liv de siste fire årene. Kanskje startet det allerede i 2013, da Dries van Noten sendte modeller i overdimensjonerte pilotjakker nedover «catwalken», men populariteten skjøt først fart med Kanye West. Rapperen skal angivelig ha bestilt 100 slike jakker i forkant av Yeezus-turnéen i 2013, og den er fremdeles blant de mest populære på markedet. I motsetning til skoene over, er både originalen og kopien her laget i tilnærmet samme materiale. Så lenge glidelås og sømmer virker solide, kan man her spare noen kroner om ikke merkelappen er det viktigste.
MinMotes anbefaling: Kjøp kopien

Saint Laurent Suede Chelsea Boots

nyeklassikere3

Sko fra Saint Laurent. Foto: Produsenten

nyeklassikere3

Sko fra Pier One. Foto: Produsenten

Trend startet: Popularisert av Kanye West, Harry Styles, David Beckham 2014

Det som en gang var rockernes favoritt, ble blant det stiligste man kunne eie mens Hedi Slimane satt ved tømmene i Saint Laurent. Godt hjulpet av trendsettere som Harry Styles, ble semskede Chelsea Boots en sko man kunne bruke til både dress og hullete olabukser. I dag er skoene nærmest for uniform å regne blant velkledde økonomistudenter i 20-årene – gjerne i form av rimeligere kopier. Så lenge du kontrollerer at skoene er laget i ekte skinn, kan du få varianter av disse, i god kvalitet, til en relativt billig penge.
MinMotes anbefaling: Kjøp kopien – så lenge den er i ekte skinn

John Elliot Classic Sweatpants

nyeklassikere2

Joggebukse fra John Elliott. Foto: Produsenten

nyeklassikere2

Joggebukse fra H&M. Foto: Produsenten

Trend startet: John Elliotts debutkolleksjon i 2013

En av de klareste trendene hva opphav angår. John Elliott lanserte sine «Escobar»-joggebukser i 2013, og fikk umiddelbar suksess. I dag er det nesten vanskeligere å finne løstsittende joggebukser, enn det er å finne de nærmest tettsittende modellene. Selv om Elliots modell er litt for tettsittende for vår smak, er vi ikke i tvil om at smale joggebukser har kommet for å bli. Vi har faktisk godt så langt som å si at det er mulig å kombinere dem med en blazer – til blandede mottakelser.

MinMotes anbefaling: Kjøp kopien

Barbour Beacon

nyeklassikere5

Jakke fra Barbour. Foto: Produsenten

nyeklassikere5

Jakke fra Brixtol. Foto: Produsenten

Trend startet: Daniel Craig som James Bond i Skyfall, 2012

Motemagasinet GQ stilte forleden spørsmålet om Skyfall kan ha vært den filmen med mest innflytelse på motebildet i nyere tid. Det er i hvert fall liten tvil om at menn verden over har fått øynene opp for Barbour, etter at Daniel Craig trasket rundt på den britiske landsbygda, iført en Barbour Beacon. Barbours jakker er fremdeles blant de mest populære herrejakkene i Norge, men her er det færre kopier. Måten man produserer det voksede stoffet på er relativt dyr, hvilket medfører at man ikke uten videre kan kopiere designet. Har man først investert i en slik jakke, holder den imidlertid i mange år, så lenge den får rutinemessig vedlikehold.

MinMotes anbefaling: Kjøp originalen

Er du enig i vårt utvalg av nye klassikere? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?