Høstens beste boots for menn

Sko topp

Solide skinnsko er det eneste som duger i de kalde månedene. Dette er noen av de beste modellene på markedet akkurat nå.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Sko topp

Se merke og pris lenger ned i artikkelen. Foto: Produsenten

Sko topp

Se merke og pris lenger ned i artikkelen. Foto: Produsenten

Her i MinMote har vi tidligere påpekt at norske menn ikke er spesielt flinke til å kle seg både praktisk og stilig. Det ene ser ofte ut til å gå på bekostning av det andre. Det er ingen åpenbare grunner til at dette skal være tilfellet – spesielt ikke om man tar en titt på fottøyet som lander i butikkhyllene nå.

Som forventet leverer klassikere som Ralph Lauren og Sorel varer av absolutt ypperste kvalitet, men også kontemporære aktører, som våre svenske naboer i Acne Studios, ser ut til å, eh, sko seg for de kommende månedene. Vi har bladd oss gjennom høstens nyheter, og funnet det ypperste fottøyet som er å få kjøpt for dine ærlig opptjente kroner.

Go tell it on the mountain

Høstsko 1

Sko fra Danner. Foto: Produsenten

3265,-
Gå til butikk
Høstsko 1

Sko fra Ralph Lauren Purple Label. Foto: Produsenten

13387,-
Gå til butikk

To av høstens absolutt fineste modeller henter inspirasjon fra den klassiske fjellstøvelen. Selv om de for lengst er forbigått av moderne fjellstøvler hva komfort og ankelstøtte angår, er konstruksjonen mer enn solid nok til å holde deg tørr på beina gjennom den våte og kalde høsten. Gjør villmarksstilen komplett med et par kremhvite ullsokker og en oppbrettet bukse i mørk rådenim. Med riktig pleie vil disse skoene vare deg livet ut – og vel så det.

Slank og lekker

Høstsko 3

Sko fra Carmina. Foto: Produsenten

4390,-
Gå til butikk
Høstsko 3

Sko fra Acne Studios. Foto: Produsenten

5995,-
Gå til butikk

Chelsea boots eksploderte i popularitet for tre-fire år siden, og vi er på langt nær lei den slanke silhuetten. Spanske Carmina har lenge vært en favoritt på bruket, og når de lanserer konjakkbrune støvler med gummisåle tilpasset norske forhold, kan vi ikke annet enn å takke og bukke.

MANN

Slik pusser du sko

Om du er på utkikk etter noe litt røffere, skiller Jodhpur-støvelen seg ut med sin karakteristiske skinnrem. Modellen fra svenske Acne er slank nok til å gjøre dobbel nytte som dressko, samtidig som den er solid nok til å tåle en skikkelig regnskur. I og med at sålen er i skinn ville vi tatt den til skomaker for å legge på en ekstra gummisåle, men på kalde, tørre høstdager trenger du neppe frykte å bli våt på beina i disse.

Voldsom og vanntett

Sko 2

Sko fra Diemme. Foto: Produsenten

3499,-
Gå til butikk
Sko 2

Sko fra Sorel. Foto: Produsenten

1695,-
Gå til butikk

Både Diemme og Sorel bygger videre på L.L. Beans klassiske «Duck Boot» – av preppy New Englandere ofte omtalt som den viktigste skoen etter penny loafers. Den massive silhuetten kan virke avskrekkende på mange, men i slaps, bløtt løv og vannpytter er det lite som gjør nytten som den sveisede gummisålen. Modellen fra Sorel er i tillegg fôret med tykk pels, og føles mer som en tøffel enn den brutale bruksskoen den er.

PS! Prisene i denne artikkelen kan virke avskrekkende på mange. Stadig flere av de store kjedene tilbyr lignende modeller til langt lavere priser. Se imidlertid opp for syntetisk skinn og limte såler – sistnevnte kan ikke erstattes når den først er utgått.

Publisert:

Finn mer innhold om: