Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Mannetrusen er tilbake: - De fleste kler truser

NÅR ENDEN ER GOD: Den lille mannetrusa som er tilbake for fullt er noe de fleste kler, ifølge moteekspertene. Foto: Getty Images
NÅR ENDEN ER GOD: Den lille mannetrusa som er tilbake for fullt er noe de fleste kler, ifølge moteekspertene. Foto: Getty Images

Glem den klassiske boxershortsen - nå er små bomullstruser det aller hotteste undertøyet for menn.

MinMote har tidligere skrevet om hvor buksen egentlig skal sitte - men vel så viktig er undertøyet som titter fram! Og akkurat som kvinner kan velge mellom hipstertruser, g-streng eller den gode gamle bomullstrusen - har også menn et hav av muligheter. Det heteste alternativet akkurat nå: Den lille trusa.

Pass imidlertid på å ikke vise for mye av trusene - sagging er vi ferdige med.

- De fleste kler truser

FORETREKKER TRUSER: Storm Pedersen foretrekker truser fremfor boxershortser. Foto: PRIVAT
FORETREKKER TRUSER: Storm Pedersen foretrekker truser fremfor boxershortser. Foto: PRIVAT

Blant de som har tatt mannetrusene inn i varmen, er amerikanske Calvin Klein, som kanskje er mest kjent for nettopp sitt ikoniske undertøy.

Og i tillegg til å hanke inn Justin Bieber som kampanjemodell, har de laget en liten filmsnutt som skal promotere kampanjen de driver på sosiale medier - og i bakgrunnen svinger selvsagt en modell seg i et par mørkeblå truser.

Trusene dukket også opp under Versaces vår/sommer 2015-show, og stylist og moteblogger Storm Pedersen (34) forteller at vi nå ser mer og mer mannetruser i motebildet.

- Dessuten synes jeg de fleste kler truser. Hugo Boss er min personlige favoritt. De klassiske Calvin Klein-trusene er også kule. Det er en grunn til at de fungerer, forklarer Pedersen, som dog ikke vil bruke akkurat ordet mannetruser.

- Jeg foretrekker faktisk å gå i truser. Eller «briefs» da, truse er et litt usexy ord. Men jeg har også boxere i undertøyskuffen, sier stylisten.

Trenger du inspirasjon på klesfronten også, bør du sjekke disse mennene på Instagram.

Truse header

Foto: Getty Images

Truse header

Truse fra Calvin Klein. Foto: Produsenten

Hipstertrend

KANSKJE IKKE FOR ALLE: Nathalie Helgerud, moteansvarlig i Stylemag mener at trusene kanskje ikke er for alle, men at det også kan se sexy ut. Foto: Privat
KANSKJE IKKE FOR ALLE: Nathalie Helgerud, moteansvarlig i Stylemag mener at trusene kanskje ikke er for alle, men at det også kan se sexy ut. Foto: Privat

Og skal vi tro herreundertøynettsiden The Underwear Expert og undertøymerket Garçon Model, er dessuten trusene foretrukket av menn selv - i alle fall de 45.000 amerikanske undertøysentusiastene som har svar på deres spørreundersøkelse.

Truser får 27 prosent av stemmene, med korte boxere på en klar andreplass. Flertallet sier også at de foretrekker undertøy med lavt liv framfor høyt.

Moteansvarlig i Stylemag, Nathalie Helgerud (28), mener at det kan være sexy med herretruse, men at det kommer an på typen.

- Jeg synes det kan se sexy ut, spesielt på bilder. Men kjæresten min ville nok ikke gått i det, sier hun.

Helgerud tror at flere norske menn allerede har slengt seg på trusetrenden.

- Det er nok en del hipstere som allerede bruker dem. Det ligger nok noe i at herreundertøyet har blitt mer tettsittende, men trusene er kanskje ikke for alle.

Videre sier Helgerud at motemessig bør mennene bør droppe fargesterkt undertøy og holde seg til nøytrale farger som hvit og sort. I tillegg er logoer fortsatt trendy, og de kan gjerne være synlige over buksekanten.

- Jeg så forresten «50 Shades of Grey» nettopp. Det er ganske hot med kun jeans også. Kanskje guttene bare bør droppe undertøyet helt?, avslutter en leende Helgerud.

truser

Truse fra Emporio Armani. Foto: Produsenten.

truser

Truse fra Calvin Klein. Foto: Produsenten

truser

Truse fra Gant. Foto: Produsenten

truser

Truse fra Ralph Lauren. Foto: Produsenten

truser

Truse fra Calvin Klein. Foto: Produsenten

Selger mer av tettsittende undertøy

Ifølge selskapet NPD Group, som forsker på forbruker- og detaljinformasjon på oppdrag fra produsenter, blir herreundertøyet mindre og mindre.

Selskapet publiserte en rapport i november 2014, hvor de skriver at salget av tettsittende truser og boxershortser har økt de siste to årene, og salget av vide boxershortser har falt med hele 14 prosent. Men: boxershortsen er fortsatt den mest solgte undertøytypen, med en markedsandel på 40 prosent.

NPD Group forklarer dette tettsittende undertøy nå trender, og peker på at det skjer samtidig som at tettsittende jeans og bukser har gjort comeback i motebildet.

- Det er interessant å se hvordan herrebukser og herreundertøy har endret seg gjennom de siste fem tiårene, og at trendene er parallelle. Nå befinner vi oss på den andre enden av skalaen sammenlignet med 90-tallet, hvor boxershortser og vide bukser var trenden, sier Marshal Cohen, sjefsanalytiker i NPD Group.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?