Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Herremote: Vårens kuleste sneakers

sko menn 3

Solskinn og tørr asfalt innbyr til nye sko. Dette er parene vi ønsker oss i vår.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
sko menn 3

Sko fra Nike. Foto: Produsenten

1615,-
Gå til butikk
sko menn 3

Sko fra Adidas. Foto: Produsenten

1375,-
Gå til butikk

Når gatene tørker, og vi ikke lenger trenger høye skinnsko og vinterstøvler for å beskytte oss mot snø, sludd og salt, henter vi joggeskoene frem fra skapet. Eller enda bedre: Vi skaffer oss et helt nytt par (sorry FIVH).

For «sneakerheads» er det lite som slår følelsen av å pakke ut et flunkende nytt par sko, med kritthvite lisser, og lukten av ny gummi.

MANN

Trendene vi omfavner i vår

Dette er parene – noen klassikere, noen nylanseringer – vi gleder oss ekstra til å se på føttene til norske menn i år. Vi starter med bildene i toppen av artikkelen.

Gigantene

Nike og Adidas er uomtvistelig de største aktørene på markedet, og førstnevnte er fremdeles i førersetet. Mot slutten av mars kan vi forvente å se nyskapingen Nike VaporMax i butikkhyllene, riktignok om du befinner deg i rett butikk. Ryktene vil ha det til at Nike planlegger et begrenset opplag til å begynne med, og vi forventer at disse vil rives vekk fort. Her bruker Nike alle triksene i boka: Den sokkelignende hælen, det florlette overmaterialet, og den klassiske luftsålen. Dette må være det nærmeste man kommer å gå barfot.

MANN

VÅRJAKKEN DU TRENGER I ÅR

Lette sko står også på agendaen hos Adidas. De siste årene har vi fått klassikeren Stan Smith i flere varianter, både med PrimeKnit-overmateriale, og med den populære Boost-sålen. Nå kombinerer Adidas begge deler, samtidig som de beholder de rene linjene og den klassiske fargekombinasjonen. Disse er perfekt til varme sommerdager, og går like fint til mørke jeans eller lyse chinos som de gjør til en smal dress i lin eller bomull.

Sko menn 2

Sko fra Karhu. Foto: Produsenten

1200,-
Gå til butikk
Sko menn 2

Sko fra Vans. Foto: Produsenten

749,-
Gå til butikk

Trend-vinnere

Klassiske joggesko i mindre tekniske materialer – tenk New Balance – har lenge vært en favoritt hos «hipstere» verden over. Den mest populære skoen for øyeblikket, sett utenfor motevisninger overalt i vår, er Vans klassiske modell Old Skool. Vi liker spesielt varianten i blått. Dette er en sko du ikke trenger å være redd for å bruke – perfekt til festivaler og tilsølte dansegulv.

MANN

VÅRENS BESTE SOLBRILLER FOR MENN

Finske Karhu er et av de eldste merkene på joggesko-markedet, og er fremdeles like aktuelle. Skoene bygger på lange tradisjoner innen friidrett, og er både behagelige og stilige. Årets kolleksjon byr på fargekombinasjoner som er klassiske, men samtidig spreke, og passer perfekt til hverdagsbruk.

Sko menn 1

Sko fra Converse. Foto: Produsenten

650,-
Gå til butikk
Sko menn 1

Sko fra Common Projects. Foto: Produsenten

3825,-
Gå til butikk

Klassikere

Du skal lete lenge før du finner den som ikke har eid eller prøvd et par Converse – skoen som er både elsket og hatet av nordmenn. De siste årene har Converse tørket støv av den gamle 70-tallsmodellen, med litt tykkere gummisåle, og mer solid søm. Ikke bare gir det skoen en herlig retro-look, det bidrar også til at skoen føles mer stabil, og ikke gir føttene dine like mye juling som den «vanlige» modellen. Vi liker den best i off-white, gjerne kombinert med mørkeblå jeans og en hvit t-skjorte. Enklere får du det ikke.

Om du vil unne deg selv noe mer luksuriøst er Common Projects veien å gå. Vi har lenge hyllet det italienske merket for sitt elegante design, og den siste varianten er intet unntak. Det hvite innerforet er byttet ut med lekkert, karamellfarget skinn, samtidig som den smale silhuetten er bevart. Dette er den perfekte joggeskoen å bruke til en sommerlig dress, såfremt du klarer å holde dem hvite.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: