Tips til menn: Har du husket alt til 17. mai?

Fem ting du bør ha kontroll på før du legger deg kvelden 16. mai.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Nasjonaldagen er – kanskje med unntak av nyttårsaften – Norges best kledde dag.

Om du er blant flertallet av menn – vi som hverken har arvet, eller har råd til, bunad – er dressen det klare førstevalget på vårens vakreste dag. Har ikke finstasen vært ute av skapet siden jul, er det på høy tid å sjekke at alt er i orden, før kanonene dundrer dagen inn på tirsdag.

MinMotes herreredaksjon gir deg den komplette sjekklisten. Har du kontroll på dette, er det bare å glede seg til sjampanjefrokost, is og pølser.

1. Passer dressen?

Foto: Dressmann/Produsenten

Selv om stoffrustningen satt som et skudd ved nyttår, er det ikke nødvendigvis slik nå. Kanskje har du gått hardt inn for sommerkroppen – kanskje har du endelig fått øynene opp for Haagen Dazs' Dulche de Leche. En god skredder kan fikse små detaljer relativt kjapt. Skulle alt være ute av proporsjoner kan en ny dress være vel så verdt det.

Les mer: Derfor heter det blazer og dressjakke

2. Har du renset slipset?

Ingenting sier «Natta, Norge» som et flekkete slips med dunst av ribbefett og akevitt. Slips bør renses, så sørg for å levere det tidsnok. Er du heldig kan renseriet gjøre det på stedet. Er du uheldig, sender de slipset til et fellesvaskeri, og du kan risikere å måtte vente et par dager.

Knyt slipset: Four-in-hand er alt du trenger

3. Har du pusset skoene?

Det spiller ingen rolle om de var nye for et halvt år siden, eller, som «Kakkmaddafakka» sa det: Seks måneder er lenge. Husk å børste bort støv og smuss, før du setter inn, og polerer opp, skoene med skokrem. Har du brune sko kommer du godt ut av det med en nøytral krem, og du slipper å bomme på nyansen. Om skoene dine er eldre, kan et nytt par skolisser være løftet de trenger for å overleve en dag til. Er de helt utgått, trenger ikke et nytt par koste all verden.

4. Har du mørke sokker?

Huskeregelen er enkel: Blå dress betyr blå sokker, grå dress betyr grå sokker, sort dress betyr begravelse.

5. Kan du nasjonalsangen?

Ikke? Sett den på repeat og stryk skjorten din før du legger deg.

Publisert:

Finn mer innhold om: