Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Ti fine høstjakker til menn

TÅLER EN TRØKK: En trenchcoat tar deg gjennom høsten på ypperlig vis.

Hold vær og vind på avstand i høstens fineste yttertøy.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Er det én ting vi vet om overgangen fra sommer til høst, er det at både vær og temperatur kan endre seg på et blunk. Vi hutrer på vei til jobb, og svetter på vei hjem. Så hvordan skal man kle seg?

MANN

Herreplaggene du bør kjøpe brukt

Vårt beste tips er å bygge lag på lag, slik at man kan ta av eller på seg jakker, gensere og vester etter hvert som dagen går. Vi har tatt en titt på de beste jakkene i butikk nå, og funnet ti plagg som kan brukes som ytterste lag, eller som isolasjon under en tynn ytterjakke.

Her er våre favoritter nå:

Trenchcoat i bomull

Trenchcoat i bomull

Zara kaller dette en trenchoat, men det minner mer om en klassisk «mac», uten belte i livet og dobbelspent knepping. Denne går perfekt til et par mørkeblå jeans, en hvit skjorte og en tynn ullgenser. Om du vil ha en mer avslappet stil, kan du for eksempel slenge den over en hettegenser og et par mørke kordfløyelbukser.

1195,-hos Zara
Gå til butikk
Dickes Duck Canvas Chore Coat

Dickes Duck Canvas Chore Coat

En skikkelig «snekkerjakke» fra Dickies er en jakke som tåler litt juling. Denne ser bare bedre ut når den får noen bruksmerker, og gjør seg godt til et par lyse jeans og en grå hoodie. De mange lommene er perfekte på dager hvor du ikke har lyst til å ha med deg sekk eller veske, og rommer både nøkler, lommebok og mobiltelefon.

1599,-hos Carlings
Gå til butikk
Arket Active Fleece Jacket

Arket Active Fleece Jacket

Vi vet ikke om denne jakken fra Arket skriker mest Silicon Valley-milliardærer eller svensk, Saab-kjørende arkitekt, men vi vet at den ville kledd begge like godt. Dette er jakken vi vil slenge på oss på tørre, solfylte høstdager, når luften er frisk og du kan drikke kaffe i parken mens løvet gulner.

1250,-hos Arket
Gå til butikk
Skjortejakke fra H&MBudsjett

Skjortejakke fra H&M

Når det ikke er helt kaldt, men ikke helt varmt heller, er en skjortejakke et godt valg. Sleng den over en høyhalset genser for et enkelt men stilig antrekk, eller bruk den under eller over en boblevest når du trenger litt ekstra varme.

349,-hos H&M
Gå til butikk
Patagonia Torrentshell

Patagonia Torrentshell

Patagonia er kjent for å lage klær som tåler lange dager i fjellet, men mange av plaggene gjør seg like fint i byen. Den er både vind- og vanntett, og har lufting i armhulene. Vi liker spesielt godt at den kan pakkes inn i brystlommen, så den blir en liten pakke man enkelt kan ha i sekken på dager hvor regnet truer.

2799,-hos Moniker Sport
Gå til butikk
Arc'teryx Zeta SL

Arc'teryx Zeta SL

Der merker som Patagonia og The North Face har noe mer «streetstyle»-aktige, «boxy» jakker, er jakkene fra Arc'teryx smalere og mer raffinerte i passformen. Denne stilrene skalljakken ser imidlertid like bra ut til skjorte og chinos, som til et par jeans og en tykk hettegenser.

3499,-hos Arc'teryx
Gå til butikk
Rains Long Jacket

Rains Long Jacket

Noen dager bøtter det bare ned, og en ordentlig regnjakke er det eneste som duger. Denne jakken fra Rains treffer på alle punkter: Den er lett, vanntett, luftig nok til å romme en tykk genser, samtidig som den er liten nok til å få plass i sekken om skylaget sprekker opp. I tillegg er den tilgjengelig i mange farger.

799,-hos Zalando
Gå til butikk
Barbour Beaufort

Barbour Beaufort

Denne klassikeren fra Barbour er uslitelig – i alle ordets betydninger. Den klassiske silhuetten har aldri gått av moten, og den voksede bomullskanvasen tåler både regn og vind. Perfekt til klassiske antrekk som en mørk jeans og en hvit skjorte.

3799,-hos Care of Carl
Gå til butikk
Le Mont St Michel Genuine Work Jacket

Le Mont St Michel Genuine Work Jacket

Den blå arbeiderjakken – «Bleu de Travail» på fransk – har lenge vært en favoritt blant stilbevisste menn. Denne modellen fra Le Mont St Michel er helt ny, men om man er på utkikk kan man finne lignende, «ekte» arbeidsjakker i mange bruktbutikker – selv om prisen ofte kan være like høy.

2399,-hos Dapper
Gå til butikk
Patagonia Classic Retro-X

Patagonia Classic Retro-X

Denne fleecejakken fra Patagonia er en tvist på merkets klassiske, ensfargede modeller. Bruk den til joggebukser i helgen, eller sleng den over en t-skjorte og sandfargede kordfløyelbukser på vei til kontoret.

1995,-hos Zalando
Gå til butikk

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM!

Publisert:

Finn mer innhold om: