Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Seks vårlige gensere til menn

vårlige gensere 1

Med våren kommer varmere dager: Dette er genserne som passer perfekt når sola titter frem.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
vårlige gensere 1

Genser fra A.P.C. hos MrPorter: Foto Produsenten

1439,-
Gå til butikk
vårlige gensere 1

Genser fra Zara. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk

Når det går mot lysere tider kan tykke ullgensere bli i varmeste laget. Det er imidlertid fortsatt en stund igjen til alt vi trenger er en tynn t-skjorte, før vi kaster på oss sommerjakka og går ut døren.

Les også:Fem par joggesko som aldri går av moten

I overgangsmånedene mars og april kan det være greit å ha noen gensere som er tykke nok til at du holder deg varm på morgenen, men tynne nok til at du ikke svetter bort når du tar lunsjpause ute i stekende sol.

MinMotes herrespaltist har valgt ut seks favoritter fra vårens sortiment, som passer til alle slags stiler – vi starter med de to i toppen av saken:

Den klassiske grå collegegenseren har fått en overhaling de siste sesongene, og mange av verdens fremste designere dytter i disse dager ut modeller med et smalere snitt enn hva man er vant til. Bruk for eksempel den mørkegrå genseren fra franske A.P.C. over en mørk denimskjorte, og et par mørkegrønne chinos. For å sette prikken over i'en kan du kombinere antrekket med et par helhvite joggesko.

Et par hvite joggesko passer også perfekt til et antrekk med den ferskenfargede genseren fra Zara. Kombiner genseren med en av fjorårets heteste trender – solblekede jeans – for en frisk og vårlig stil.

vårlige gensere 2

Genser fra H&M. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
vårlige gensere 2

Genser fra SuitSupply. Foto: Produsenten

855,-
Gå til butikk

Dersom du trenger noe enkelt og varmt å kaste over deg etter en trening på senvåren er den sorte hettegenseren fra H&M et godt alternativ. Geometriske mønster og skarpe kontraster har vært populært de siste årene, og denne hettegenseren ser ut som noe tatt rett ut av garderoben til rap-mogul Jay-Z. Bruk den til og fra nevnte trening, eller sleng den på deg under en kamelhårsfrakk for virkelig å vekke hiphoperen i deg.

Sjekk også vårens fineste herreklokker og vesker!

En annen variant med hette er den tynnere strikkejakken fra SuitSupply. Bruk hettejakken over en pen skjorte og slips, og du har et antrekk som passer like godt på baren som på kontoret. Jakken kan også brukes som et ekstra lag under en dressjakke eller blazer.

vårlige gensere 3

Genser fra Selected Homme. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
vårlige gensere 3

Genser fra Esprit. Foto: Produsenten

345,-
Gå til butikk

To andre strikkede varianter som passer perfekt til våren er den maritimt inspirerte stripede genseren, og den klassiske høyhalsede genseren i grå bomull.

Førstnevnte passer perfekt under en røff motorsykkeljakke i skinn. Kombiner dette med en hvit jeans og et par semskede boots, og du har det perfekte antrekket for søndagsturer i vårsola – det være seg til fots, eller bak rattet på en kabriolet du egentlig ikke har råd til.

Den høyhalsede genseren er et meget anvendelig plagg. Gå for en intelligent stil ved å bruke den under en blazer i samme fargetone, og en enkel jeans. I tillegg er halsen perfekt til å holde varmen de dagene du trodde det var varmt nok til å legge igjen skjerfet hjemme!

PS! Husk at toll og frakt kan forekomme ved kjøp fra nettbutikker i utlandet. Dette er ikke medregnet i prisen.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Ta kontakt i kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: