Mote

Fotball-VM i Brasil: Blir Neymar (22) den neste David Beckham?

Neymar den nye Beckham

Hele verdens moteøyne er festet på fotball-VM i Brasil. Hjemmehåpet Neymar da Silva Santos Júnior (22) spås en stor fremtid i motebransjen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Neymar den nye Beckham

MOTEKARRIERE: I 2009 figurerte David Beckham i undertøyskampanjen til Emporio Armani. Nå har han lansert sitt eget undertøy i samarbeid med H&M. Foto: Getty Images

Neymar den nye Beckham

HJEMMEHÅP: Flere store designere holder brasilianske Neymar som favoritt til å lande store modelloppdrag etter fotball-VM. Foto: Getty Images

Hvert fjerde år benker designere verden over seg foran TV-skjermen når verdens største fotballstjerner skal gjøre opp om verdensmestertittelen, men det er ikke spillet de ser på. De speider etter spilleren med den perfekte kroppen, den riktige statusen, og kroppsbygningen som passer best til deres designerkolleksjoner.

– Når man designer undertøy, så sier det seg selv at man tenker på fotballspillere. Fotballspillere er alltid i tiden, så verdensmesterskapet er veldig bra for oss, uttalte kreativ direktør hos undertøysgiganten Calvin Klein, Kevin Carrigan, til New York Times nylig.

SVENSK SUKSESS: Tidligere fotballspiller Fredrik Ljungberg stod modell for undertøysgiganten Calvin Klein i 2005. Foto: NTB Scanpix

Blant fotballspillerne som for alvor har gjort karriere i motebransjen, og som blant annet har posert i designerundertøy, finner vi navn som David Beckham og Fredrik Ljungberg.

De siste årene har også Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo skapt seg et navn i motebransjen, blant annet med et pikant forsidebilde i spanske Vogue – sammen med supermodellkjæresten Irina Shayk.

DRØMMEDUO: Den brasilianske supermodellen Gisele Bündchen er en av verdens best betalte modeller. Etter Vogue-forsiden ligger alt til rette for at også Neymar kan gjøre karriere i motebransjen. Foto: Faksimile / Vogue

- Neymar har utseendet

Nå speider designere etter et nytt ansikt til å fronte deres kolleksjoner – og mange holder stortalentet Neymar som et mulig førstevalg.

22-åringen kan spille seg til legendestatus i hjemlandet om han fører Brasil til deres første verdensmestertittel på 12 år, og han har allerede en fot innenfor i motebransjen.

Ballkunstneren har blant annet stilt opp på forsiden av brasilianske Vogue sammen med supermodell Gisele Bündchen, fotografert av ingen ringere enn den anerkjente motefotografen Mario Testino.

Også på klubblaget Barcelona er Neymar vant til å kle seg opp i eksklusive kolleksjoner. Den katalanske storklubben samarbeider med det italienske motehuset Dsquared2, og de er ikke de eneste. Engelske Arsenal ankommer alltid kamp i luksuriøse dresser fra franske Lanvin, mens hele det italienske landslaget kles opp i designerklær fra italienske Dolce & Gabbana.

- Neymar har kanskje ikke den beste stilen helt ennå, men har har definitivt utseendet som trengs for å bli kampanjemodell for de virkelig store designerne. Får han riktig samarbeidspartner og distanserer seg mer og mer fra den typiske fotballstilen slik David Beckham har gjort, kan han virkelig bli stor, spår MinMote-ansvarlig Sonia Huanca Vold.

Holder et øye med Japan

Det er imidlertid ikke alle som har den populære brasilianeren som sin favoritt.

– Neymar har ikke en veldig sofistikert stil. Han oser av nye penger, og er litt harry, har herredesigner Robert Geller tidligere uttalt til New York Times tidligere i år.

NEYMAR VS KEISUKE: Brasils nummer 10, Neymar da Silva Santos Júnior, og Japans nummer 4, KeiKeisuke Honda, er begge favoritter i motebransjen. Foto: Getty Images

Geller har nemlig en annen ballmagiker i kikkerten.

– Jeg kom nettopp tilbake fra Japan, og de er helt ville etter Keisuke Honda der borte. Han har blitt ansiktet for det japanske landslaget, og ser veldig kul ut.

Det er ikke sikkert det blir en VM-vinner som kaprer det gjeveste motesamarbeidet. Men uavhengig av stil og utseende er det én ting motebransjen er helt enige om når de speider etter den neste David Beckham: Han må prestere på banen.

Neymar da Silva Santos JúniorAlder: 22Land: BrasilDriblefanten fra Brasil holdes av mange som favoritt til å plukkes opp av et av de store motehusene. Han har allerede prydet forsiden på den brasilianske utgaven av motemagasinet Vogue, men får ikke bare ros for måten han kler seg på.Foto: NTB Scanpix
Keisuke Honda Alder: 27 Land: Japan Japaneren spiller i Milano, og kler seg den italienske motehovedstaden verdig. Har blitt spådd en lysende karriere som modell, og skal angivelig være i kikkerten til blant annet Karl Lagerfeld. Han viser i rutete dress og moteriktige solbriller at han kan kle seg – selv om solbrillene med fordel kunne ha blitt lagt igjen hjemme så sent på kvelden. Foto: NTB Scanpix
Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Caroline Berg Eriksen
  2. Fotball-VM 2014
  3. John Arne Riise
  4. Louise Angelica Markussen

Relaterte artikler

NYHETER

Hun er verdens best betalte modell - igjen

NYHETER

Bündchen er fortsatt verdens best betalte modell

KJENDIS

Disse moteløvene møter Martin Ødegaard i Real Madrid

NYHETER

Gisele Bündchens bok til 6000 kroner utsolgt

MANN

MinMotes favoritter: Verdens best kledde idrettsmenn

NYHETER

Her er Gisele Bundchens beste moteøyeblikk

MOTE

California-søstrene som tar moteverden med storm