Blast from the past: «Bollesveisen» er tilbake

Bolleklippen er tilbake blant fashionistaene og norske posterboys. Chirag Patel og Lars Vaular er blant gutta som omfavner den historiske sveisen.

bollesveis

RAPPER: Chirag Patel fra Karpe Diem den nye sveisen sin på Instagram tidligere denne uken. Faksimilie: Skjermdump fra @karpe_diem_offisiell

bollesveis

PÅ CATWALKEN: Bolleklippen markerte seg allerede i fjor, og fortsetter som trend i år også. Foto: Getty Images

- Denne klippen kan man spore tilbake til 30-tallet da små gutter ble klippet hjemme med en bolle på hodet, selv om det er mange som gir The Beatles og 60-tallet all cred, forteller Peder Wallentin, frisør på Adam & Eva og fortsetter:

- Det var en typisk safe sveis som alle kunne få til hjemme, og av den grunn var den mest utbredt i kretser med lave ressurser.

10 grunner til at du bør spare til skjegg (eller tvinge kjæresten) ser du her

EKSPERT: Frisør Peder Wallentin hos Adam og Eva. Foto: Privat
EKSPERT: Frisør Peder Wallentin hos Adam og Eva. Foto: Privat

- For de som vil skille seg ut

Er det noe motebransjen stadig blir minnet på er det at trender og hypes alltid returnerer til motebildet, på ett eller annet tidspunkt. Denne våren er for eksempel 70-tallstrenden regjerende for jenter, og retro poloskjorter for gutter.

MinMote har tidligere omtalt buksetrenden og Kygo-stilen som tar norske gutter med storm, i tillegg til «palme»-sveisen som er svært populær blant Oslo-folk.

Nå er bollesveisen er for lengst innarbeidet hos kjendisgutta.

Wallentin forteller til MinMote at bollesveis-trenden er en forlengelse av den typiske «partysvenske»-klippen med lang hår på toppen og barbert på sidene.

- Det nye nå er at luggen skal være tung og gjerne stoppe ett par centimeter over øynebrynene. Looken passer for gutter som er på søken etter å skille seg ut, men samtidig er det lett å dra luggen enten til siden eller bakover med stylingprodukter, så den blir mer anvendelig.

Faksimile: Skjermdump fra Instagram @karpe_diem_offisiell
Faksimile: Skjermdump fra Instagram @karpe_diem_offisiell

Kjendisfavoritt

MOTEEKSPERT: Vixen-redaktør Ida Einarsdóttir. Foto: Privat
MOTEEKSPERT: Vixen-redaktør Ida Einarsdóttir. Foto: Privat

Moteekspert og Vixen-redaktør, Ida Einarsdottìr, forteller at sveisen dukket opp allerede for to år siden på catwalken hos Marc Jacobs, Karl Lagerfeld og L'Wren Scott.
- Det gjorde frisyren til våren og sommerens aller største trend, og det fortsetter også denne sesongen. Frisyren er riktignok for de aller modigste - og de som er villige til å gi slipp på de vonde minnene fra 90-tallet - men er absolutt ikke umulig å «pull off», sier hun til MinMote.

Einarsdottìr viser til moteriktige, norske artister.

- Se bare på våre egne trendsettere og kulturpersonligheter som Lars Vaular, John Olav Nilsen og Chirag Patel fra Karpe Diem.

BOLLETE: Lars Vaular har bygget seg opp et tydelig image hvor bollesveisen er i sentrum. Foto: Erik Five Gunnerud
BOLLETE: Lars Vaular har bygget seg opp et tydelig image hvor bollesveisen er i sentrum. Foto: Erik Five Gunnerud
untitled link

- Må være riktig gjort

Eirik Thorsen, kreativ leder og eier av frisørsalongen Adam og Eva i Oslo, mener frisyren er for spesielt interesserte.

- Denne frisyren minner om den tradisjonelle «potteklippen», og er absolutt kul om man har en klesstil som matcher slik at det blir en helhet i looken. Jeg liker frisyren, men den må være riktig gjort.

Har du heller problemer med håravfall,bør du sjekke disse triksene.

GIR RÅD: Kreativ leder for Adam og Eva og innehaver av Adam og Eva i Grensen, Eirik Thorsen. Foto: Privat
GIR RÅD: Kreativ leder for Adam og Eva og innehaver av Adam og Eva i Grensen, Eirik Thorsen. Foto: Privat

Thorsen avviser ikke at man kan sette en bolle på hodet og klippe rundt, men råder til å gå til en profesjonell frisør.

- Gå til en frisør du stoler på og rådfør deg i forhold til hode- og ansiktsform, det er ikke alle som kler denne klippen. Jeg opplever ofte at kunder har med seg bilder av kjendiser de synes er kule på håret, og det funker bra som inspirasjon, sier han og legger til:

- Jeg tror ikke alle gutter i Oslo kommer til å adoptere trenden, men til de som tenker på det: Do it! Det er gøy med folk som vil dra den litt lengre i blant.

Ekspertene mener:- Menn! Dropp knallfarget undertøy

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?