Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Ni produkter som holder deg vanntett med stil

VÅTT: Høsten i Norge kan bli regntung, som her i Oslo sentrum. Foto: Odin Jæger, VG
VÅTT: Høsten i Norge kan bli regntung, som her i Oslo sentrum. Foto: Odin Jæger, VG

Vi har tatt en titt på høstens flotteste regntøy og tilbehør.

Etter en usedvanlig tørr og varm sommer, har meteorologene meldt at høsten er i anmarsj. Selv om det neppe er nødvendig å brette sammen kortbuksene for sommeren riktig ennå, har vi tatt en titt på hva butikkene har å tilby av regntøy i høst.

Vi begynner med det viktigste av alt: en god regnjakke.

regn2

Jakke fra Mackintosh. Foto: Produsenten

regn2

Jakke fra Rains. Foto: Produsenten

Uttrykket «Mac» stammer fra Charles Macintosh, mannen som fant opp det første vanntette materialet til bruk i klesproduksjon. Merket Macintosh lever fortsatt i beste velgående, og produserer noen av de fineste, enkleste regnfrakkene på markedet. Med en original «Mac» har du et plagg som passer like fint til dressko som til støvler.

Prisen for en ekte Macintosh er imidlertid stiv, og heldigvis finnes det alternativer. Vi liker de lette regnjakkene fra danske Rains, som koster en tidel av det en Macintosh gjør. Rains-jakkene ser vel så stilige ut, og på grunn av det tynne materialet tørker de lynraskt. I tillegg får de fint plass i sekken når det slutter å regne.

regn1

Jakke fra Burberry. Foto: Produsenten

regn1

Jakke fra H&M. Foto: Produsenten

Et alternativ til «Mac»-silhuetten er en klassisk trenchcoat. Trenchcoaten skal opprinnelig ha oppstått hos Burberry, men den fikk ikke tilnavnet før den ble et yndet valg blant britiske soldater i skyttergravene under første verdenskrig. Trenchcoaten er nå et stilikon, og det er fremdeles Burberry som lager de aller fineste.

Burberry tar seg også godt betalt for sine modeller. Modellen fra svenske H&M koster imidlertid ikke mer enn en tusenlapp, og er et godt alternativ til originalen for den med økonomisk retningssans.

regn3

Jakke fra The North Face. Foto: Produsenten

regn3

Støvler fra Hunter. Foto: Produsenten

Er du av den sporty typen kan jakken fra The North Face være noe for deg. Den er riktignok ikke vanntett, kun vannavvisende, men til gjengjeld veier den så godt som ingen ting. Denne jakken er perfekt å slenge på seg om man sykler til jobb, eller til joggeturer i lunefullt høstvær.

Gummistøvler – den utilitaristiske apostelens hestesko – er det eneste som gjelder når det virkelig plasker ned, siden de holder både sokker og buksebein tørre. Britene kan dette med regnvær, noe støvlene fra Hunter er et godt bevis på. De er lagte i tykk gummi, og sprekker ikke opp selv etter flere års bruk.

regn4

Sekk fra Patagonia. Foto: Produsenten

regn4

Skvettlapp fra Ass Savers. Foto: produsenten

regn4

Paraply fra Davek. Foto: Produsenten

Det er ikke bare du som må holde deg tørr, men også tingene du har med deg. Denne vanntette sekken fra Patagonia rulles sammen i toppen, slik at vann ikke har muligheten til å nå inn til bøker, datamaskiner og annet du skulle trenge. Vi liker den i knall oransje, men den finnes også i sort og grått for dem som liker å holde det enkelt og nøytralt.

Til slutt har vi inkludert to av regnproduktene vi liker aller best. Skvettlappen fra Ass Savers passer på alle sykler, og er enkel å smette av og på. Slik sett er den perfekt om du har en landeveissykkel uten skjermer, og fortsatt ønsker å sykle til jobb når det regner. Paraplyen fra Davek er, i tillegg til å være et fargerikt innslag i hverdagen, utviklet i vindtunnel for å tåle de sterkeste vindkast. Slik sett er den perfekt for vilt og vått vestlandsvær.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?