Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Ni produkter som holder deg vanntett med stil

VÅTT: Høsten i Norge kan bli regntung, som her i Oslo sentrum. Foto: Odin Jæger, VG

Vi har tatt en titt på høstens flotteste regntøy og tilbehør.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Etter en usedvanlig tørr og varm sommer, har meteorologene meldt at høsten er i anmarsj. Selv om det neppe er nødvendig å brette sammen kortbuksene for sommeren riktig ennå, har vi tatt en titt på hva butikkene har å tilby av regntøy i høst.

Vi begynner med det viktigste av alt: en god regnjakke.

regn2

Jakke fra Mackintosh. Foto: Produsenten

11563,-
Gå til butikk
regn2

Jakke fra Rains. Foto: Produsenten

1295,-
Gå til butikk

Uttrykket «Mac» stammer fra Charles Macintosh, mannen som fant opp det første vanntette materialet til bruk i klesproduksjon. Merket Macintosh lever fortsatt i beste velgående, og produserer noen av de fineste, enkleste regnfrakkene på markedet. Med en original «Mac» har du et plagg som passer like fint til dressko som til støvler.

Ryggsekk 3
TILBEHØR

Kule sekker til skolestart

Prisen for en ekte Macintosh er imidlertid stiv, og heldigvis finnes det alternativer. Vi liker de lette regnjakkene fra danske Rains, som koster en tidel av det en Macintosh gjør. Rains-jakkene ser vel så stilige ut, og på grunn av det tynne materialet tørker de lynraskt. I tillegg får de fint plass i sekken når det slutter å regne.

regn1

Jakke fra Burberry. Foto: Produsenten

15632,-
Gå til butikk
regn1

Jakke fra H&M. Foto: Produsenten

999,-
Gå til butikk

Et alternativ til «Mac»-silhuetten er en klassisk trenchcoat. Trenchcoaten skal opprinnelig ha oppstått hos Burberry, men den fikk ikke tilnavnet før den ble et yndet valg blant britiske soldater i skyttergravene under første verdenskrig. Trenchcoaten er nå et stilikon, og det er fremdeles Burberry som lager de aller fineste.

Burberry tar seg også godt betalt for sine modeller. Modellen fra svenske H&M koster imidlertid ikke mer enn en tusenlapp, og er et godt alternativ til originalen for den med økonomisk retningssans.

regn3

Jakke fra The North Face. Foto: Produsenten

1080,-
Gå til butikk
regn3

Støvler fra Hunter. Foto: Produsenten

1195,-
Gå til butikk

Er du av den sporty typen kan jakken fra The North Face være noe for deg. Den er riktignok ikke vanntett, kun vannavvisende, men til gjengjeld veier den så godt som ingen ting. Denne jakken er perfekt å slenge på seg om man sykler til jobb, eller til joggeturer i lunefullt høstvær.

MOTE

Høstens trender for kvinner

Gummistøvler – den utilitaristiske apostelens hestesko – er det eneste som gjelder når det virkelig plasker ned, siden de holder både sokker og buksebein tørre. Britene kan dette med regnvær, noe støvlene fra Hunter er et godt bevis på. De er lagte i tykk gummi, og sprekker ikke opp selv etter flere års bruk.

regn4

Sekk fra Patagonia. Foto: Produsenten

1799,-
Gå til butikk
regn4

Skvettlapp fra Ass Savers. Foto: produsenten

69,-
Gå til butikk
regn4

Paraply fra Davek. Foto: Produsenten

959,-
Gå til butikk

Det er ikke bare du som må holde deg tørr, men også tingene du har med deg. Denne vanntette sekken fra Patagonia rulles sammen i toppen, slik at vann ikke har muligheten til å nå inn til bøker, datamaskiner og annet du skulle trenge. Vi liker den i knall oransje, men den finnes også i sort og grått for dem som liker å holde det enkelt og nøytralt.

Antrekk skolestart 4
KLÆR

FEM FINE ANTREKK TIL JOBB OG SKOLESTART

Til slutt har vi inkludert to av regnproduktene vi liker aller best. Skvettlappen fra Ass Savers passer på alle sykler, og er enkel å smette av og på. Slik sett er den perfekt om du har en landeveissykkel uten skjermer, og fortsatt ønsker å sykle til jobb når det regner. Paraplyen fra Davek er, i tillegg til å være et fargerikt innslag i hverdagen, utviklet i vindtunnel for å tåle de sterkeste vindkast. Slik sett er den perfekt for vilt og vått vestlandsvær.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: