Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Dette pakker vi i toalettmappen i sommer

PAKK LETT: Sommerlige dufter og lette kremer står på pakkelisten i sommer. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Solskinn, saltvann og lange flyreiser krever sitt av huden. Slik holder du masken gjennom hele sommeren.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Vi menn har hatt det altfor lett, altfor lenge. Å pakke for ferie har stort sett bestått i å slenge tannbørste og hårvoks i toalettmappen du fikk utdelt på Dana Cup i 02, og satse på at noen andre pakker solkrem. Dette har imidlertid sin pris. Det falske paret designsolbriller kjøpt på stranda skjuler ikke det faktum at ansiktet ditt – etter at sol, saltvann og resirkulert RyanAir-luft har gjort sitt – ser ut som et barn av rustne rivjern og svett salami.

Skattepenger 2
MANN

Ti ting å bruke skattepengene på

Første bud på reisen mot sunn feriehud er en god solkrem med høy faktor. Se bort fra lukt, design og trendfaktor, og finn den som passer best på huden din. Ikke alle er like gode, men Forbrukerrådet gjør jobben med å teste for deg. I tillegg har MinMote lett frem sommerens beste hudpleie, dufter og hårprodukter, slik at du slipper å saumfare TaxFree-hyllene i siste liten.

Hudpleie sommer menn 1

Såpe fra Baxter of California. Foto: Produsenten

229,-
Gå til butikk
Hudpleie sommer menn 1

Barberingssett fra Aesop. Foto: Produsenten

670,-
Gå til butikk

Start med blanke ark

Det beste trikset for en myk og sommerlig hud er å fjerne restene fra vinter og vår. En god eksfolierende såpe fjerner døde hudceller, uten å skrubbe deg rød og irritert. Et gammeldags såpestykke minimerer i tillegg risikoen for at resten av klærne dine sauses inn ved lekkasje i bagasjen.

Solbriller menn 4
MANN

Årets kuleste solbriller

Om du planlegger å sole deg mye kan det være en fordel å fjerne skjegget først. Med mindre du planlegger å dra «Ebony & Ivory» som solonummer på neste firmafest ser vi ikke mange fordeler med en solbrun panne og en melkehvit hake. Barberserumet til Aesop gir barberhøvelen god glid, tar liten plass, og den tilhørende ansiktskremen er blant de aller beste vi har prøvd.

Hudpleie sommer menn 3

Deodorant fra Malin + Goetz. Foto: Produsenten

183,-
Gå til butikk
Hudpleie sommer menn 3

Parfyme fra Tom Ford. Foto: Produsenten

995,-
Gå til butikk

Sommerlig og lett

Tunge dufter og deodoranter lukter ekstra mye når du svetter. Styr unna produkter med dype toner som lær og tobakk, og se etter lettere, knapt merkbare dufter. Vi liker spesielt Malin + Goetz' deodorant med duft av eucalyptus, som i tillegg til å lukte godt virker kjølende og sval mot huden.

Neroli er en olje utvunnet av pomeranstreet, kjent for sin søte og metalliske aroma. Tom Ford er blant produsentene som blander Neroli med sitrusaktige dufter, og dét med stor suksess. Som navnet tilsier sender Neroli Portofino tankene i retning Cinque Terre i Italia, til Aperol Spritz på stranden, og azurblått hav så langt øyet kan se. Om du ikke ønsker å knuse sparegrisen, finnes duften også som Eau de Toilette.

Hudpleie sommer menn 2

Ansiktsrens fra Ursa Major. Foto: Produsenten

289,-
Gå til butikk
Hudpleie sommer menn 2

Hårvoks fra Baxter of California. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk

Etter en lang dag på stranden er det godt å skylle av både kropp og ansikt. En ansiktsrens, som den fra Ursa Major, fjerner både fett og salt, uten å strippe ansiktet for naturlig fuktighet. Bare sprut noen dråper i hendene, og gni godt over både ansikt og hals.

MANN

MinMotes store guide til hudpleie

Når du legger baderingen på hylla for kvelden er det på tide å få kontroll på lokkene. Styr unna tykke, fete vokser, og bruk en lett, vannbasert pomade. Baxter of Californias pomade fungerer best i håndkletørt hår, og gir god kontroll med et naturlig utseende. I tillegg skylles den lett ut med rent vann, så du slipper å pakke store flasker sjampo.

Hudpleie sommer menn 4

Toalettmappe fra Louis Vuitton. Foto: Produsenten

6135,-
Gå til butikk
Hudpleie sommer menn 4

Toalettmappe fra Tiger of Sweden. Foto: Produsenten

999,-
Gå til butikk

Tidløst design

En flott toalettmappe er en investering du neppe vil angre på. Ikke bare holder de toalettsakene dine trygt på plass under reisen, de er også et lite stykke garantert luksus om hotellrommet eller ferieleiligheten ikke var fullstendig så idyllisk som på bildene.

Den uslåelige klassikeren fra Louis Vuitton er et trygt valg for den med god råd. Den franske motegiganten er nærmest synonymt med luksus, og er nærmest et obligatorisk kjøp for fotballspillere som har hevet sin første lønnssjekk.

For de som tenker på budsjettet er en toalettmappe i ensfarget skinn eller canvas et godt valg. Se etter en modell med en solid glidelås, og så få løse deler som mulig. Tiger og Swedens' brune toalettmappe kan utvides om du trenger ekstra plass, eller snøres sammen for å sørge for at toalettsakene dine ikke slenger rundt i bagasjen.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn oss på Twitter som @minmote!

Publisert:

Finn mer innhold om: