Olav (22): - Tights er ikke bare for jenter

Olav Stubberud

Han premieres jevnlig for sine fatastiske snøbrettbilder. Med tanke på hvordan han kler seg fortjener imidlertid Olav Stubberud (22) å være like mye foran som bak kamera.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Olav Stubberud

Foto: Privat

Olav Stubberud

Foto: Privat

Olav Stubberud

Foto: Privat

- Nordmenn er verdensmestere i å stirre, men vi er utrolig dårlige til å si ifra dersom vi synes noe er stilig.

Man kan ikke annet enn å stole på det han sier. En voksen mann som kler seg i alt fra fotballstrømper til gullhansker til jakker med neonfarget leopardmønster må være forberedt på lange blikk.

SHOPPER MYE: Fotografen bruker over 100.000 kroner på klær i året. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

- Det morsomste er når folk forsøker å snikfotografere meg med telefonen sin. Jeg gjør det så ofte selv at jeg har blitt en mester i å avsløre det.

Vil skille seg ut

Spoler vi to timer tilbake har vi ankommet Stubberuds leilighet på Frogner. Han er først og fremst kjent som snøbrettfotograf for det norske snowboardlandslaget og utstyrsgiganter som Oakley, men i det siste har oppdragene blitt mer varierte. Timer i alpinbakken er byttet ut med timer i studio for motemagasiner som norske StyleMag og amerikanske Runway Magazine.

GIR F I REGLER: Et heldekkende antrekk med trykk i svart og hvitt er ikke hverdagskost i Oslos gater. Olav Stubberud kan likevel velge å gå med finlandshette på butikken - om humøret tilsier det. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Inspirert av stilikoner som Kanye West og Michael Jackson har han skapt seg et spesielt uttrykk. Gullfargede kjørehansker, hvite nylonjakker, tettsittende skinnbukser og det karakteristiske sølvfargede håret er bare noe av det som får Stubberud til å skille seg ut.

- Det har på mange måter blitt mitt uttrykk. Jeg har vært igjennom mange faser, men det er først de fire siste årene at jeg har peilet meg inn på en stil jeg føler meg virkelig komfortabel med.

BLIKKFANG: Med høyt hår, gullkjeder og helhvite antrekk skiller Olav Stubberud seg godt ut fra Ola Nordmann. Foto: Janne Møller-Hansen / VG

Elsker tights

Over kjøkkenet i leiligheten på Frogner er det bygget ut en hems. Den gjør nytten som kombinert soverom og walk-in-garderobe. Det er nå moroa begynner: Stubberud velger ut et par favoritter og kombinerer noen antrekk for oss. Gjennomgående for dem alle er kombinasjonen av strømpebukser og fotballstrømper.

- Tights er ikke bare for jenter, vet du.

I klesskapet finnes dyre merkevarer til godt over ti tusen kroner, og billige jakker plukket opp på gjenbruksbutikker i utlandet.

- Jeg har nok en slags jakkefetisj, men jeg bryr meg aldri om hvilket merke den er av.

Stubberuds jakker

FAVORITT: Flyverjakken fra Givenchy er en gjenganger på Stubberuds antrekksbilder på Instagram og Tumblr. Foto: Janne Møller-Hansen, VG

Stubberuds jakker

UNIK: En av favorittjakkene ble designet og laget av Stubberuds venninner Mari Nickoline Floden og Ingrid Jacobsen, og er kun laget i ett eksemplar. Foto: Janne Møller-Hansen, VG

- Hvor mye tror du at du bruker på klær i året?

- Huff, det har jeg ikke oversikt over.

- Er det over hundre ...?

- Hundre, ja det kan du nok si.

Antrekket med finlandshetten er noe det mest særpregede han eier.

- Jeg kan finne på å gå i dette på butikken, avhengig av dagshumøret mitt. Det hender at jeg kommer hjem igjen, ser meg i speilet og tenker «oi, dette fungerte ikke i det hele tatt».

- Man må prøve seg fram litt, teste grensene litt etter litt. Selv legger han grunnlaget med enkle basisplagg. Svarte bukser og trøyer gjør det enklere å la stilige jakker skille seg ut.

Se Olavs egne antrekksbilder:

Publisert:

Finn mer innhold om: