Fem moteriktige sandaler for menn

Sesongens beste skinnsandaler passer like godt til jeans som til dress.

Sandaler for menn topp

Flere av verdens mest eksklusive designere, deriblant franske Hermés, har vist luksuriøse skinnsandaler i kombinasjon med formelle antrekk under vårens motevisninger. Foto: Getty Images

Sandaler for menn topp

Sandaler i mørkt skinn fra Zara, 559,-. Foto: Produsenten

Når kvikksølvet bikker tjue røde kan selv de letteste vårsko forvandles til en våt jungel av svette tær. Du trenger å lufte, du trenger sandaler.

Sandaler i solid skinn er blant de eldste plaggene vi kjenner til, og historien til fottøyet strekker seg over ti tusen år tilbake i tid. Sandaler for menn – noen ganger omtalt som manndaler – kommer imidlertid med et visst stigma. MinMote har lett internett rundt etter gode meninger om temaet, og det viste seg at det egentlig bare finnes to forskjellige – man hater det, eller man elsker det. En som virker å være positivt innstilt til menn i sandaler er designer Stuart Weitzmann, mannen bak det populære skomerket for kvinner:

– Jeg elsker å gå i det. Det er behagelig og det kommer aldri til å være av moten, sier Weitzmann til Wall Street Journal.

Sandaler til dress

De som var positivt innstilt til menn i sandaler var skjønt enige om at det ikke bare er å nappe av seg tennissokkene og tre på seg et par Birkenstocks. Gule tånegler, hårete tær og sprukne hæler er ikke spesielt delikat. Den gode nyheten er at du ikke blir mindre mann av å unne deg en skikkelig fotbehandling – Michael Jordan skal visstnok ta pedikyr én gang i måneden.

Luksuriøse skinnsandaler har de siste par sesongene fått nytt liv gjennom flere av verdens største motehus, ofte kombinert med klassiske dresser og andre formelle antrekk. Nå følger også de store kjedebutikkene etter, så alternativene finnes i alle prisklasser.

Klikk på bildene for å se merke og pris.

Sandaler for menn

Sandaler i mørkt brunt skinn fra Alvaro hos MrPorter, 2286,-. Foto: Produsenten

Sandaler for menn

Sandaler i lyst brunt skinn fra H&M, 249,-. Foto: Produsenten

Sandaler for menn

Sandaler i sort skinn fra Bruno Bordese hos Luisaviaroma, 2391,-. Foto: Produsenten

Sandaler for menn

Sandaler i skinn med tekstur fra Valentino hos MrPorter, 3511,-. Foto: Produsenten

Vårt beste tips – bortsett fra å rense føttene dine så de ikke ser ut som en rekvisitt fra Ringenes Herre – er å finne en modell med få detaljer og tynn såle. Elegante varianter i sort og brunt skinn kan passe like godt til både formelle og hverdagslige antrekk. Det er noe veldig «fransk riviera» over et par oppbrettede dressbukser og elegante skinnsandaler – husk bare at buksen bør være i et sommerlig materiale som lin eller bomull.

Selv om man fint kan kombinere sandaler med formelle antrekk, bør man tenke seg over to ganger før man vurderer å troppe opp på jobb med åpent fottøy, i hvert fall om vi skal tro Stuart Weitzmann.

– Dersom det er greit å gå i t-skjorte og opprevne jeans der du jobber, så bør det gå greit med sandaler også. Dersom du jobber i en bank eller som advokat er sandaler perfekt for å lufte ut i helgene.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?